Alergická rýma v těhotenství

andrejka87
2.7.10 16:27

Alergická rýma v těhotenství

Zdravím všechny,po přečtení spousty diskuzí o alergické rýmě pořád nejsem spokojená s odpvědí :cry: …Jsem 14+4tt a alergie mě v prním trimestru téměř nepotkala.Jenže teď už asi 14 dní v kuse posmrkávám a v noci mám neustále ucpaný nos.Alergii mám na prach a kočku kterou nemáme ale prach je prostě všude.Předtím jsem brala jen xyzal a to ještě odben a nebo tak jednou týdně a vše bylo ok.Ale v těhotenství beru jen kapky do nosu MAR je to jen mořská voda a vůbec to nepomáhá.Bojím se cokoli vzít,ale asi mi nic jiného nezbývá? myslím že bych to prostě přežila,ale neublíží mým dvojčátkům když pětkrát kýchnu v kuse a prosmrkám celý den?Dnes je to asi nejhorší a jsem z toho už fakt neštastná,poraďte..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.7.10 16:40

ahojky, trpím chronickou rýmou už pár let a musela jsem to řešit hlavně v prvním těhotenství, bez klasických kapek jsem totiž nedýchala.. takže jsem je užívala tak jak do té doby a to pořád, nic jiného mi nezbylo, nic nepomohlo a dýchat jen ústy je o nervy.. nic se nestalo a prcek byl v pořádku. Ted čekám druhé dítě, jsem po operaci nosní přepážky a napíchání nosní sliznice a je to mnohem lepší, přesto v těhotenství se ti sliznice překrvuje a člověk má jakoby trošku rýmu, takže ani ted se těm kapkám nevyhnu ale v mnohem menší míře jen v nustnosti, ty mořské kapky mi to spíš zhoršovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
2.7.10 16:46

Andrejko, trpěla jsem jako blázen, měla jsem z alegie i zánět dutin, no hrůza a ted asi 2 měsíce chodím na akupunkturu, mám napíchané ušia beru homeopatika a super, je to o 80-90% lepší, v pohodě se vyspím a je mi báječně, fakt to stojí za to :-D .
jinak jsem si brala sanorin a nalergin a ten mne zabíral, že jsem se aspon nedusila a doktor mi říkal, že je lepší si kápnout než aby se dítě dusilo. no zkus se někde objednat na tu akupunkturu, fakt jsem tomu dříve nevěřila, ale pro mne to je vysvobození, ted jsem v šestém měsíci a je mi hej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
2.7.10 16:48

Angelino díky za názor,právě jsem mořské kapky vyhodila z okna- toť první boj proti rýmě,také mi to snad ještě zhoršují…Ted ale vyřešit tu rýmu a neustálé kýchání :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
2.7.10 16:54

No pokud možno s kapkami klasickými si moc nezahrávej, je to pak na návyk ale v nouzi aby ses třeba vyspala si myslím proč ne.. uvidíš že se ti to po porodu zase zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
2.7.10 17:04

já byla asi od 20. týdne úplně hotová, bez kapek jsem nevyrazila z domu, ale bylo to teda hrozný, v noci jsem nemohla dýchat takže ani spát, no hrůza, pak mě to ale po porodu samo přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
2.7.10 17:05
andrejka87 píše:
Angelino díky za názor,právě jsem mořské kapky vyhodila z okna- toť první boj proti rýmě,také mi to snad ještě zhoršují…Ted ale vyřešit tu rýmu a neustálé kýchání :zed: :zed:

protože mořská sůl vysušuje sliznici :palec:

já se přiznám že jsem používala olynth, vím že to není dobře ale jinak to fakt nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.10 17:07

já jsem byla před operací na testech které tady jsou v nemocnici nové.. jak nos zareaguje na na mořskou sůl a pak jak na klasické kapky a prvně mi tu průchodnost testovali bez čehokoliv a vyšla mi téměř nulová průchodnost, fakt chápu kdo to bez kapek nevydržel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.7.10 18:01

Andrejko Nevím, co bereš běžně, tedy pokud nejsi zrovna těhotná. Každopádně moc dobře znám Tvé potíže a prošla jsem si jimi i v těhotenství a v době kojení. V mém případě mi hormóny trochu odpomohly a potíže jsem měla trochu menší než normálně.
Na alergii běžně beru Zodac a na astma Symbicort, ani jedno se v těhotenství nedoporučuje. Moje alergoložka mi řekla, že je samozřejmě lepší ty léky nebrát, ale při velkých obtížích to je lepší než nic. Takže jsem Zodac brala, ale jen tehdy, když mi bylo zle. Ty fyziologické solné roztoky můžou být taková berlička, pokud Ti to pomáhá, tak je to fajn, ale asi to není na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
2.7.10 18:02

No kapky by se nějak vyřešily ale jak zastavit ty záchvaty kýchání a vůbec jestli to miminku nevadí?

• Citovat
  • Upravit
10351
3.7.10 09:38

Kýchání mimču nevadí, to by ses divila, co všechno bez problému vydrží. Rýma mi začla v 7.měsíci, po dvou týdnech jsem šla na ORL, protože na alerg.by se mnou stejně nic nedělali,v těhu testy nedělaj.Na ORL mi dali Nasonex a do dvou dnů rýma přešla, samozřejmě jsem musela i dál kapat. U olynthu, nasivinu apod.se vytváří závislost, ale ne jako že bez toho nemůžeš být, ale že tvoje nosní sliznice bude splaskávat čím dál míň a kapky už nebudou tak účinné. Rýma mě přešla s úderem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
3.7.10 10:36

Zuzoušku děkuju uklidnila jsi mě ani nevíš jak!! já vím že mi také nepomůžou,ale je to hrozné ani nemohu pořádně vařit jak mi z nosu kape…Ten nasonex je i bez receptu? Dnes je mi lépe včera jsem myslela že nepřežiju,taková mrcha ta rýma je :cry: …

• Citovat
  • Upravit
Anonymnice
3.7.10 10:56

jsem taky alergik a astmatik. moje doktorka mi na těhotenství vyměnila všechny léky…nemusím naštěstí brát nic. největší alergen je pro mě náš pes, v prvním trimestru mě to nezlobilo a teď začalo - doktorka doporučila pejska dát na čas pryč, aby děti nebyly taky alergici, tka je u tchánů. ale k tomu, co se v těhotenství může. taky jsem brávala xyzal…teď můžu claritine - je slabší, zabírá pomaleji, ale zabírá. do nosu vodní spray Rhinocort agua…někdo tu zmínil sanorin alanlergin…ten mi nedoporučila…tak nevím. do očí mám allergo-comod. a určitě je lepší si něco vzít, než trpět. zajdi na alergologii a nech si napsat léky, co se v těhu smí. alergiček je opravdu hodně a některé tak silné, že bez léků by se udusily a musí se to nějak zvládnout - neboj :palec:

• Citovat
  • Upravit
53
3.7.10 15:09

Taky jsem se bála každého kýchnutí, a kdo má alergickou rýmu, ví, jak takové alergikovo kýchání je. Ale tomu mimču to opravdu nevadí.
A když jsme u těch léků, oni spíš pak vadí při kojení, než v těhu, ale pokud si člověk vezme jednu tabletku jako záchranný pás v momentě, kdy je nejhůř, tak to taky není taková dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.7.10 17:54

andrejko- nasonex je na recept, ale to neni problem, ja sla normalne do poradny na gynde, tam jsem rekla co mi je a dr.mi napsala doporucenku na orl. Tam hledali hrozne dlouho v tlusty bichli, co mi predepisou, aby si byli jisti ze to miminku vubec nevadi. Ja predtim hledala i na netu a skoro vsude jsem se docitala, ze ty klasicky rymovy kapky se v tehu nedoporucujou, ale pak v porodce mi stejne rekli ze to je jedno, tak si vyber:)kazdopadne mas jeste hodne pred sebou, tak to chce nejak vyresit, pamatuju ze noci byly uplne sileny, pusa dokoran :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí