Alergie a želva

2404
12.9.12 16:00

Alergie a želva

Ahoj holky,

prave resim mensi problém. Chtela bych svému bráškovi, je mu sedm let, koupit k narozeninám želvu - asi vodní.

Ale on ma alergii na zvířecí srst, tak se ptam jestli je tohle vhodné zvíře pro alergiki?

A dále máte nekdo zelvu? co vse je potreba mit kdyz si ji cheme poridit?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
12.9.12 16:05

@terisek21 já bych tu vodní želvu ještě zvážila. Vodní želvy jsme měli a třeba s výměnou vody je dost práce, nepředpokládám, že by to 7mi letý kluk zvádal sám. Podle mě by suchozemská udělala větší radost, podestýlka je vyměněná za chvilku, želvu můžeš v létě klidně pustit před den na zahradu,…ale je to věc názoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
12.9.12 16:05

Pokud vim, tak zelva srst nema :-D chce to akvarium, nejlepe i filtraci, jidlo, vapnikovou zelvu, ostruvek do akvaria a hlavne se o to starat a neco o tom vedet ;-)

• Citovat
  • Upravit
2404
12.9.12 16:19

Verco ja prave nevim jestli vodni nebo tu suchozemskou a kolik to tak stoji ta suchozemska?

tak ja mu s tim budu pomahat, jen potrebuju nasbirat par informaci a akvarko mi mame docela velke, meli jsme v nem rybicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
12.9.12 16:27

Želva je vhodná pro alergiky. Nemá žádnou srst, ale krunýř :) Také bych raději zvolila želvu suchozemskou. Máme doma želvu suchozemskou, je starší než já. Máme ji volně po bytě, nemáme ji v žádném teráriu. Naučila se kam si má zajít když má hlad, kde má svůj papací koutek a kde může čůrat a kde nesmí. Musím zmínit, že máme zahradu a že se může celé léto procházet v trávě. Nikdy nám neutekla a je tam přes celé léto i přes noce. Jen na podzim, přes celou zimu a na začátku jara ji máme zavřenou doma. želvy vodní jsou levné, dají se sehnat okolo 200 Kč zato suchozemské jsou od 1200 Kč nahoru. Jinak pokud ji chceš mít v teráriu tak ti akvárium pro rybičky nebude stačit, ani pro vodní želvu. Hodně informací seženeš na http://tera.poradna.net/
 http://www.euzelva.cz/

Příspěvek upraven 12.09.12 v 16:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.9.12 16:29

@terisek21 to těžko říct, záleží jaký je to druh, jak je velká…většinou jsem viděla suchozemské želvy tak okolo 1000-3000 Kč…vodní želva třeba tak drahá nebude ale zase je dobré mít v akvárku filtraci apod., takže to taky něco bude stát…mě zkrátka přijde suchozemská méně náročná na péči a můžeš ji v klidu přenášet ven, kamarádka má pro želvu na zahradě udělanou ohrádku a želva je spokojená, nají se zeleného, „projde“ se…taky ji plánujeme koupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.12 16:36

Já mám vodní želvu.
Jestli máš velké akvárum po rybičkách, je potřeba jí v akvárku vytvořit souš, aby mohla chodit na souš a tam se vyhřívat - takže koupit i uv lampičku (My to teď v létě neřešili - vyhřívala se na sluníčku). Jinak krmení - pokud si koupíš malou, tak baby granulky - obsahují všechny potřebné vitamíny. Malá pixla stojí asi 80 Kč. Filtr ani není potřeba - my ho nemáme, ale je nutný, aby se voda častěji měnila. Do vody jí dáváme takovou speciální vodičku, která nově napuštěnou vodu odchloruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.9.12 16:36

Bože mi někdo přimést vodní želvu tak ho nakopu do zadele :twisted: Jsem ráda, že jsme se dvou zbavili - darovali :mrgreen:
Něco o nich pohledej, docela rychle vyrostou, žerou maso atd., docela špiní vodu, chce to dobrou filtraci nebo furt měnit.
Suchozemská mi přijde sympatičtější, už proto, že je býložravec…

Ale fakt bych nejdřív prozkoumala internet a zjistila si pořádně, co potřebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
12.9.12 16:39

@Pipet koukám, že máš stejné zkušenosti :D a maso mají rády, to je fakt, můj nevlastní taťka jednou želvě dával kus masa, na maso se vyprdla a místo toho ho kousla do prstu a teda celkem dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.9.12 16:42

@Verca1989 Já jim to podávala napíchlé na špejli, nejsem prstovrah :roll: Já jsem zoofil, máme plno zvířat, ale zrovna vodní želvy prostě mé sympatie nemají, no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
12.9.12 16:44

Ono je sice ta suchozemská dražší, ale je to jednorázová investice. Zato vodní želvě musíš měsíčně kupovat granule, maso a já nevim co všechno žere. Takže to vyjde na nějakou tu stovku měsíčne. Zato suchozemské stačí denně hodit pár listů salátu, kus jablka nebo okurky. A měsíčně za ní utratíme cca do 50 Kč :palec: Když se to tak vezme doma máme leguána, 3 gekony, 2 sklípkany, želvu, scinka, 2 krajty a kompletně za žrádlo pro ně utratíme do 300 Kč měsíčně (když k tomu nepočítám ještě 2 psy :mrgreen: ). Tyhle zvířata nejsou časově ani finančně vůbec náročný :palec: :palec: :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
12.9.12 16:45

@Pipet
co máš všechno ty za zvířátka? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.9.12 16:47

@LadyAnnBH Kocoury, morče, andulku a v současnosti dvě vyhynulá akvárka, jedno se zabíhá pro rybičku - bojovnici a druhé pro krevetky (byli tam i předtím, ale nějaký náhlý hromadný exodus :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
12.9.12 16:52

Dekuji holky za informace…

bracha ma narozky az v unoru, takze do te doby nasetrim, on by strasne rad zviratko svoje, my mame doma krecka - ja ho dostala od pritele, ale k nemu moc nejde kvuli alergii pritom kdyz si s nim parkrat hral tak nenatekl nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.12 16:53

@LadyAnnBH Já teda mám želvu a za jídlo moc neutrácím. Řekla bych tak 300 Kč ročně. Ona zas tak moc nejí. :D Kde máš ubytovanou suchozemskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný