Alergie a želva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
12.9.12 17:56

My máme taky suchozemskou, dostala jsem ji za vysvědčení ve 4. třídě ZŠ :-D a jinak je naprosto nenáročná, vydrží klidně 2 týdny doma sama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.9.12 17:56

@Pipet šnek :-D hahaha :-D :-D :-D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
12.9.12 17:58

Mno to by me mamka sneka vyhodila kdybych ho brachovi dala:-)

pipet a jaky jsou naprikld ty podestylky bezprasny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.9.12 18:11

@terisek21 Ahoj, my vodní želvu máme a dobrý. Nepřipadá mi to nějak náročné, jednou týdně vyměním vodu, jednou denně krmíme, buď granule nebo pangasius. Dospělým želvám se můžou dávat obyčejné granule pro kočky, takže nijak finančně náročné. Za rok jsme za žrádlo pro želvy dali tak dvě až tři stovky. Jinak je potřeba, aby v akváriu měli kam vylézt a kam se schovat, taky je důležité uv světlo a dokud mají měkký krunýř, přidávat kondicionér - želvíka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.9.12 18:37

@anabel9 Co se směješ? :P
http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…

@terisek21 Jsou takové kukuřičné drtě, já používám sice hobliny, ale slisované do válečků (topné peletky), určitě by se něco našlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
12.9.12 19:09

z.jev a fakt kouse ta vodni?

pipet tak o tom jsem nevedela, ze neco takoveho existuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.9.12 19:21

@Pipet no o tom slyším teda poprvé :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
12.9.12 19:52

Mě by zajímalo jestli jsou slizký :jazyk:
Jinak se dožívaj asi 8 let že? A dorůstaj velikosti talíře. Taťka o nich přemýšlel. Nakonec jsme si pořídili legoše :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.9.12 20:16

Brácha toho šneka má, ale my se moc nestýkáme, tak žádné podrobnosti nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.9.12 21:02

@LadyAnnBH myslíš vodní nebo sucho? sucho se dožívají i 50 let, vodní možná míň, ale určo víc než 8 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2063
13.9.12 10:56

@slavuska1
ne já jsem myslela ty šneky achatiny, suchozemské želvy se dožívají 80 let :) Máme doma 30letou želvu, je straší než já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danča.27....
13.9.12 13:47

slavuska 1

A co jste jí na ty dva týdny nachystali k žrádlu? To já naší želvě dávám každý den čerstvé listy + občas rozmočené granule a zeleninu, ovoce… Nechala jsem jí samotnou max.dva dny a to už jsem měla špatné svědomí. Jinak na doporučení chovatele tak 1 - 2 krát týdně koupeme (aby mohla nasát vlhkost do kloaky, případně se napít), také jednou ročně kupujeme novou zářivku s UVA a UVB zářením, která je pro želvu velmi důležitá (stojí cca 700 Kč) + tepelnou žárovku, tu měníme podle toho, jak vydrží svítit (někdy praskne dřív, někdy později, teď ale nedokážu říct, jak dlouho vydrží)… Takže správný chov suchozemské želvy je také docela finančně náročný - neříkám, že dodržujeme vše, co nám chovatel doporučil, ale snažíme se tomu dost přiblížit.

• Citovat
  • Upravit
2063
13.9.12 15:27
@Danča.27… píše:
A co jste jí na ty dva týdny nachystali k žrádlu? To já naší želvě dávám každý den čerstvé listy + občas rozmočené granule a zeleninu, ovoce… Nechala jsem jí samotnou max.dva dny a to už jsem měla špatné svědomí. Jinak na doporučení chovatele tak 1 - 2 krát týdně koupeme (aby mohla nasát vlhkost do kloaky, případně se napít), také jednou ročně kupujeme novou zářivku s UVA a UVB zářením, která je pro želvu velmi důležitá (stojí cca 700 Kč) + tepelnou žárovku, tu měníme podle toho, jak vydrží svítit (někdy praskne dřív, někdy později, teď ale nedokážu říct, jak dlouho vydrží)… Takže správný chov suchozemské želvy je také docela finančně náročný - neříkám, že dodržujeme vše, co nám chovatel doporučil, ale snažíme se tomu dost přiblížit.

My taky necháváme klidně 2 týdny želvu bez žrádla s klidným svědomým, když jedeme nárazově na dovolenou (1 za rok, ne každý měsíc) a vydržela to už 30 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danca.27....
13.9.12 18:16

Co na to říct - chudák želvička no :( Jasně, že přežije, ale je to chudák. My si zajistíme přes dovolenou hlídání. Nechat zvíře 14 dní o hladu je podle mě týrání.

• Citovat
  • Upravit
2063
13.9.12 19:32

Chudák neni když je na zahradě a může jíst pampelišky ;) akorát že dva týdny nemá pestrou stravu ale jí jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný