Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@terisek21 A má to fakt potvrzenou alergii na srst? Většinou jsou alergie na zvířecí sliny, částečky kůže atd…
Co třeba skinny morče?
http://guinea-pig-haven.webs.com/…_374277a.jpg
Samozřejmě by se to asi muselo vyzkoušet, ale když mu nevadí křeček ![]()
Chápu tu touhu mít zvířátko, ale ty želvy mi přijdou až pro starší děti, které budou zajímat různé jejich projevy… Morčata jsou komunikativnější, pískají, dají se pěkně pochovat a podrbat.
Pak je plno plazů různých, gekončíci, chameleoni…
Ale pořád si myslím, že ani jedno z těchto nenaplní tu touhu mít zvířátko…
Ale pokud tam jsou fakt problémy s tou alergií, tak raděj želva než nic, to je jasné. Bráškovi rozumím ![]()
Ahoj, já jsem alergická na srst zvířat a měla jsem vodní želvu. Vodní želva nehorázně smrdí, pořád jí musís vyměňovat akvárko a to jejich žrádlo ze sušených brouků je fakt smrďutý hnus. Rozhodně bych raději investovala do želvy suchozemské. Tu mám víc jak 10 let a vůbec nesmrdí, žere normální věci - ovoce, zeleninu - slupky, nebo jí krájím jablko na plátky, půlku švestky, meruňky, kolečko okurku, hlávkový salát, čínské zelí, prostě všechno. Chodí nám volně po kuchyni (máme lino, takže ty mini bobky v pohodě utřu, nebo je ve výběhu na balkoně a taky ji beru ven na trávu. V zimě spí v kumbále v krabici a na jaře se zase probudí. Je to můj miláček, i když si ji nehladím…
želvička moje milovaná ![]()
Já mám syna alergika na srst a pyly od tří let. Tak jsme si pořídili vodní želvu, okolo sedmi se naučil o ní starat sám, vyměňovat vodu, čistit filtry apod. za žrádlo utratíme cca 100 měsíčně.
Já ji mohu jen doporučit
, jediná nevýhoda je že se s želvou nedá mazlit
.
U tatínka má skinny morče, je taky vhodné pro alergiky a je z něj moc nadšený ![]()
Příspěvek upraven 12.09.12 v 17:28
@Pipet Takové morče jsem měla, ale zase byl problém v tom, že jsem měla alergii na jeho podestýlku - seno a piliny… musela jsem ho darovat…
Nedalo se to vydržet.
@Pipet jj s tím senem je to ošemetné, syn ho má, ale seno muselo pryč
@anabel9 naše vodní želva taky běhá po bytě, máme dva filtry v akvárku které často měníme a voda vůbec nesmrdí
Pipet ma to potvrzene, ja to mam taky ale nejvic to mam ja na psa, kocky a kone…
mno asi fakt bude lepsi ta suchozemska zelvicka:-)
@Marssyy aha, já jsem žádné filtry neměla, tak to smrdělo asi kvůli tomu…
@Markétka Š.V.
aha, já myslela že když jedí maso, že to bude finančně náročnější.
Ubytovanou jí máme volně doma po bytě. Chodí mezi náma. Má svoje koutky na spaní, koutek na jídlo a koutky na čůrání. Akorát musíme doma dávat větší pozor kam šlapem, ale za těch 30 let jsme si už zvykli a přijde nám to naprosto normální. Jinak přes celé léto je nonstop venku.
Holky náhodou jsem tu na vás narazila, teda na tuto diskuzi a když už se bavíte o těch želvách…Dlouho sem toužila po suchozemské, pak sem to na chvilku vzdala a vy jste mi to nadšení oživily
Kdo máte tu such. prosím vás, jaké jsou pořizovací náklady potřeb, mimo tu želvu a co vše se musí koupit a musí být v teráriu s nějakým vyhříváním, nebo co jí stačí? děkuji
@anabel9 jj každá stojatá voda, když jsou v ní ještě navíc zvířecí výkaly smrdí
Tak podestýlky jsou i bezprašné, ale to seno je pravda ![]()
Jsou i bezsrstí potkani ![]()
Co šnek? Achatina… má brácha.