Alergie na lignocel?

1960
29.9.20 08:32

Alergie na lignocel?

Ahoj holky, jdu si k vam pro radu - myslite, ze muze existovat alergie na sneky achatiny, popr. na jejich podestylku z kokosove sute, neboli lignocel?

Dceri jsem poridila na jeji prani 2 snecky achatiny coby nenarocne mazlicky - koupila jsem je vcetne vybaveni ve stredu minuly tyden a od ctvrtka mam naprosto silenou rymu, kycham, mam ucpany nos a slzi mi oci + se mi spatne dycha.
Pres vikend jsme byly mimo byt a najednou mi nic nebylo - zhruba za 24 hod po tom co jsme odjely a ja nebyla v kontaktu se sneky :), vcera vecer jsme prijely domu a dnes jsem zase ve stavu ryma, slzeni oci, takovy divny jakoze knedlik v krku a opuchle dychaci cesty jak v nose tak v krku. Pracuji plne z domu, takze v kontaktu s alergenem se neda vyhnout.
Mame v rodine lekare a ten mi rekl, ze na nachlazeni to nevidi, ze by se to takto objevovalo a mizelo, ale ze o alergii na sneky nebo lignocel nikdy neslysel - nicmene pry alergie muze byt na vselicos. Dal mi Zyrtec - ted jsem si ho vzala jen pulku a snad to pomuze. Nicmene kvuli sneckum prece nemuzu jist porad Zyrtec :) nebo myslite, ze si telo zvykne? Pokud jo, tak za jak dlouho?

Diky vsem za rady a postrehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9717
29.9.20 08:49

V tom lignocelu může být ledascos - prach, roztoči, plísně… a na to určitě můžeš mít alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.9.20 08:58

Můžete mít alergii i na ten sliz že šneků, já na něj alergická jsem. Třeba nemůžu být dlouho u švagrové, která má rybičky, tam jsem alergická na krmivo a vadí to i když je zavřené v zavařovací sklenici a rybičky se naposledy krmily den před mojí návštěvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 09:01

Alergie může být naprosto na cokoliv. Ja mam alergii na léky, u kterých doktoři kroutí hlavou, že to nikdy neslyšeli (mucosolvan, wobenzym, algifen, guajacuran). Moje máma na zubní pastu. Manžel má alergii kdykoliv prší. Proste zacne krápat a do deseti minut se mu spustí šílená alergie.

• Citovat
  • Upravit
1960
29.9.20 09:09

Holky diky moc - jsem si rikala, ze jsem snad nejaka divna, tak jste me trochu uklidnily.
Ty jo, alergie na dest - to teda koukam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.1.25 21:24

Asi byste mela zkusit vyčistit terárium a koupit nový ligno. Je jich několik druhů. Jsou ty které musíte rozpouštet ve vodě ale jsou i hotové připravené k použití. Je v nich rozdíl. Pořídila bych ten který tam nemáte teď. Ten co se rozpouští když je čerstvý tak je dost,,aromatický"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11722
15.1.25 21:36
@Adel 1991 píše: Více

Odpovidáš na dotaz starý 4 roky.
Zakladatelka si jistě poradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek