Alergie na maliny

1211
30.6.14 20:26

alergie na maliny

Prosim vas o vysvetleni.ted mi volala šefka z nemocnice, ze
leží na interně, tak jsem nechapala pry snedla maliny. bavily jsme se kdysi ze ma potize a nemuze jist vse, ale co ji muze byt z malin? prece kdyby byla alergicka na maliny tak se treba osype, ale na internu? co ji teda muze byt? stim jsem se nikdy nesetkala u nikoho.vic mi nerekla, pry ma bolesti ani mluvit nemohla, tak mi jen oznamila, ze povedu obchod, ale mam malou a jak dlouho muze stimto byt ve spitale? nesetkal se stim nekdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
30.6.14 20:28

Tak může mít nějakou alergickou reakci a ít oteklý jazyk, nějakou bolestivou vyrážku…
Já jsem alergická na kde co a je fakt, že třeba letos mám reakce 3× horší než jiné roky. Prý tím jaká byla zima, že se ty alergeny nějak jinak kříží, když bylo brzo teplo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
30.6.14 20:29

Joj, tak to může být síla, synovec je alergický na houby a to tak, že se začne dusit, v obličeji nateče tak, že není poznat, nateče jazyk a prostě se dusí. Žádná pěkná věc. Klidně se mlže udusit bez okamžitého zásahu a léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.6.14 20:30

Vygoogli si „anafylaktický šok“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
30.6.14 20:33

Mohla treba jen otect:-) muze tam byt jen dva dny ale klidne i dyl ja byla jen pres noc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
30.6.14 20:41

Diky dikyno to je nepřijemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
30.6.14 21:08

Asi má hodně velkou alergii, já mám tohle na jabka. Po porodu se prostě něco změnilo a když jsem si chtěla dát jabko, bylo mi špatně. Tak jsem to pokoušela tak dlouho, až jsem snědla celé jabko a okamžitě do špitálu, protože jsem začla v obličeji otíkat a dusit se, nic příjmeného to není :-((
Mám křížené alergie a musím si dávat pozor co sním :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.6.14 21:14
@Januliiik píše:
Asi má hodně velkou alergii, já mám tohle na jabka. Po porodu se prostě něco změnilo a když jsem si chtěla dát jabko, bylo mi špatně. Tak jsem to pokoušela tak dlouho, až jsem snědla celé jabko a okamžitě do špitálu, protože jsem začla v obličeji otíkat a dusit se, nic příjmeného to není :-((
Mám křížené alergie a musím si dávat pozor co sním :-/

Ty brďo, to slyším prvně, že by jablko byl takovej alergen, že bys otekla a špitál? 8o :zed: To je masakr, si vůbec nedovedu představit… Ale tak asi jsou i horší alergie :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21629
30.6.14 21:22

@Krkael hele není to az tak neobvykle. Dcera i manžel nemohou jablka ani vetsinu tuzemskeho ovoce. Okamžitě je pálí jazyk a krk. Naštěstí neotekaji. Je to křížená potravinová alergie na habr a brizu.
Zakladatelko, klidně to může byt na dyl. Podle tveho popisu bych tipovala otok v puse a krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.6.14 21:26
@nozu píše:
@Krkael hele není to az tak neobvykle. Dcera i manžel nemohou jablka ani vetsinu tuzemskeho ovoce. Okamžitě je pálí jazyk a krk. Naštěstí neotekaji. Je to křížená potravinová alergie na habr a brizu.
Zakladatelko, klidně to může byt na dyl. Podle tveho popisu bych tipovala otok v puse a krku.

Ty jo, tak to je drsný. Já myslela, že „hlavní“ potravinový alergie jsou tak možná na kiwi nebo ananas :oops: Já alergická nejsem na nic (jen na některý lidi), takže fakt jenom zírám, zrovna jablka mi přijdou takový neškodný :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21629
30.6.14 21:31

@Krkael vidíš a u nás neprojdou ani nestrikane od babičky ze zahrady. Stejně tak hrušky nebo meruňky. Az s odstupem diky testům u alergologa jsem pochopila, proc mi dítě nejí čerstvé ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
30.6.14 21:49

@Krkael přesně tak taky mi to přišlo divné, uplně me to překvapilo a maliny, kterých ted jíme po hrstech :? a jablka :think: no věřím ale že to tak je.no musí to byt strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
30.6.14 21:50

@Pipet no už jsem si početla, nic pěkného…ach jooo dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
30.6.14 22:02

@Krkael no je to tak a je to humus, od té doby si na to dávám velký pozor, protože znovu zažít to nechci. A jak píše @nozu i já mám alergii na většinu tuzemského ovoce, hned svědí a pálí celá pusa a usi ani nemluvím. Je toho fakt hodně :-( Skoro všechno tuzemské ovoce sním jen když už projde varem nebo pečením :-( Já třeba nemůžu ani oškrábat brambor bez rukavic :-D je to k smíchu, ale fakt :-D začnou mi otékat a červenat ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek