Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim vas o vysvetleni.ted mi volala šefka z nemocnice, ze
leží na interně, tak jsem nechapala pry snedla maliny. bavily jsme se kdysi ze ma potize a nemuze jist vse, ale co ji muze byt z malin? prece kdyby byla alergicka na maliny tak se treba osype, ale na internu? co ji teda muze byt? stim jsem se nikdy nesetkala u nikoho.vic mi nerekla, pry ma bolesti ani mluvit nemohla, tak mi jen oznamila, ze povedu obchod, ale mam malou a jak dlouho muze stimto byt ve spitale? nesetkal se stim nekdo
Tak může mít nějakou alergickou reakci a ít oteklý jazyk, nějakou bolestivou vyrážku…
Já jsem alergická na kde co a je fakt, že třeba letos mám reakce 3× horší než jiné roky. Prý tím jaká byla zima, že se ty alergeny nějak jinak kříží, když bylo brzo teplo ![]()
Joj, tak to může být síla, synovec je alergický na houby a to tak, že se začne dusit, v obličeji nateče tak, že není poznat, nateče jazyk a prostě se dusí. Žádná pěkná věc. Klidně se mlže udusit bez okamžitého zásahu a léků.
Mohla treba jen otect:-) muze tam byt jen dva dny ale klidne i dyl ja byla jen pres noc:-)
Asi má hodně velkou alergii, já mám tohle na jabka. Po porodu se prostě něco změnilo a když jsem si chtěla dát jabko, bylo mi špatně. Tak jsem to pokoušela tak dlouho, až jsem snědla celé jabko a okamžitě do špitálu, protože jsem začla v obličeji otíkat a dusit se, nic příjmeného to není ![]()
Mám křížené alergie a musím si dávat pozor co sním :-/
@Januliiik píše:
Asi má hodně velkou alergii, já mám tohle na jabka. Po porodu se prostě něco změnilo a když jsem si chtěla dát jabko, bylo mi špatně. Tak jsem to pokoušela tak dlouho, až jsem snědla celé jabko a okamžitě do špitálu, protože jsem začla v obličeji otíkat a dusit se, nic příjmeného to není
Mám křížené alergie a musím si dávat pozor co sním :-/
Ty brďo, to slyším prvně, že by jablko byl takovej alergen, že bys otekla a špitál?
To je masakr, si vůbec nedovedu představit… Ale tak asi jsou i horší alergie ![]()
@Krkael hele není to az tak neobvykle. Dcera i manžel nemohou jablka ani vetsinu tuzemskeho ovoce. Okamžitě je pálí jazyk a krk. Naštěstí neotekaji. Je to křížená potravinová alergie na habr a brizu.
Zakladatelko, klidně to může byt na dyl. Podle tveho popisu bych tipovala otok v puse a krku.
@nozu píše:
@Krkael hele není to az tak neobvykle. Dcera i manžel nemohou jablka ani vetsinu tuzemskeho ovoce. Okamžitě je pálí jazyk a krk. Naštěstí neotekaji. Je to křížená potravinová alergie na habr a brizu.
Zakladatelko, klidně to může byt na dyl. Podle tveho popisu bych tipovala otok v puse a krku.
Ty jo, tak to je drsný. Já myslela, že „hlavní“ potravinový alergie jsou tak možná na kiwi nebo ananas
Já alergická nejsem na nic (jen na některý lidi), takže fakt jenom zírám, zrovna jablka mi přijdou takový neškodný
![]()
@Krkael vidíš a u nás neprojdou ani nestrikane od babičky ze zahrady. Stejně tak hrušky nebo meruňky. Az s odstupem diky testům u alergologa jsem pochopila, proc mi dítě nejí čerstvé ovoce…
@Krkael přesně tak taky mi to přišlo divné, uplně me to překvapilo a maliny, kterých ted jíme po hrstech
a jablka
no věřím ale že to tak je.no musí to byt strašné.
@Krkael no je to tak a je to humus, od té doby si na to dávám velký pozor, protože znovu zažít to nechci. A jak píše @nozu i já mám alergii na většinu tuzemského ovoce, hned svědí a pálí celá pusa a usi ani nemluvím. Je toho fakt hodně
Skoro všechno tuzemské ovoce sním jen když už projde varem nebo pečením
Já třeba nemůžu ani oškrábat brambor bez rukavic
je to k smíchu, ale fakt
začnou mi otékat a červenat ruce.