alergie na mlieko

135
17.12.04 23:09

alergie na mlieko

Ahojte Bambulky!
mam jeden neprijemny problem , vie mi niekto popisat alergiu na mlieko ,myslim tak časové odstupy od podania , priebeh , mam spústu informácií odborných ,ale ani jednu ľudskú,rada by som spoznať maminku s problémami.Stala sa mi totiž nemilá vec,dosť som ochorela,chcelo to takmer hospitalizáciu na infektológii,a ja som takmer strpala hrôzou,čo dajú doma malej papkať.Má 7 mesiacov,mliekotvorbu by som nejako udržala,ale doma nemám v zásobe MM ,a ani tolko nemam ,aby som uschovala,nerada by som zmierať strachom,čo bude.Dúfam,že ma nepovažujete za hysterku,stáva sa kadečo ,poraďte,prosím, ocením každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
18.12.04 12:43

Ahoj,

nemáme osobní zkušenosti s alerigickou reakcí na mléko. Jestli je v rodině někdo alergik, měla by malá v době, kdy ji nemůžeš kojit, dostávat mlíčko připravené z hypoalergenního umělého mlíčka (krabice jsou s označením … HA).

Něco o prejevech alergie na mléko najdeš ve starších diskuzích. Nebo vydrž, někdo ti sem svou zkušenost popíše…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.04 13:03

Čau Oxano. Radina tady napsala pár deníčků o mléku. Jmenuje se to Ozdravníček a tam bys mohla najít něco o alergii na mléko. Je to v nabídce na hlavní straně e-mimina a ty starší si vyhledáš v těch číslech co jsou na konci stránky. Také můžeš hledat v diskusích kde jsou články o umělých mlékách.Nechápu proč se bojíš alergie už teď když ještě nevíš jak bude tvoje mrně reagovat. Jestli je hospitalizace neodkladná tak prostě miminku začni dávat umělé mléko už teď a uvidíš, možná se ti podaří část mléka odstříkat do mražáku.
Hlavně aby jsi se rychle uzdravila a byla jsi doma s mimískem
 Sandra

• Citovat
  • Upravit
1255
18.12.04 23:37

Ahojky Oxano,

moje děti mají pravděpodobně tuto alergii. Dcera 27 měs reaguje na kr. mléko tak, že jí do 24 hod naskáčou puchýře a strašně se jí zhorší ekzém (je atopik).
Lukášek je taky atopik. Jakmile začnu pít mlíko tak mu oleze obličej, hlava později zbytek tělíčka.

Pokud máš podezření tak dej raději HA mlíko. Lenka pije Hamilon HA2. Zkoušeli jsme i BEBU, ale z té měla bolení bříška.

Snad jsem aspoň trošku pomohla. Přeju vám hlavně zdravíčko.

AJKA, Lenička 27 měsíců, Lukášek 3,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
19.12.04 16:27

Ahoj Ajko,nakukuju do deníčku letňátek,tak vím jak statečně bojuješ s ekzémem u dětí.Mámstejně starého chlapečka jako ty a má neustále zarudlý krk,šupinatou hlavičku a plet na obličeji taky nemá úplně hlaďoučkou.To že by se mohlo jednat o ekzém zatím Dr. nepotvrdila,ale myslím že na to dojde.
Jelikož se mi zdá,že to má Matěj někdy horší,někdy lepší,tak mě napadlo jestli by nemohl být alergický na mléko.Obyč. mléko nepiju,ale zajímalo by mě jestli by se to mohlo projevovat i po té co s ním jogurty nebo sýry.Děkuji moc za odpověď
Samozřejmě budu ráda i za odpovědi jiných maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
19.12.04 21:05

Ahojky,

myslím si, že by se mohlo jednat klidně o ekzém. Chtělo by to vypozorovat po čem se to horší. Myslím, že většinou je alergie na mléko, ale jogurty, tvarohy a kys. věci nevadí. Samozřejmě existuje i tento typ.
Já třeba nemůžu ryby, ořechy, čokoládu, kakao, jahody, citrusy, angreštový kompot a mléko. Možná je toho víc, ale to odhalím postupem času. Samozřejmě taky koř. věci.

Kdybys potřebovala cokoliv vědět tak ti ráda pomůžu pokud budu vědět.

Držím palečky, abyste žádný ekzém ani alergii neměli.

AJKA a dětičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
20.12.04 09:48

alergie na mléko

Ahoj valentine
Ja si myslím,pokiaľ stačia vedomosti,že alergia na mlieko je komplexná.Jedná sa titiž o alergiu na mliečnu bielkovinu ,ktorá je aj v kysaných výrobkoch.Pokiaľ detičky nereagujú na kysané výrobky,ide len o intoleranciu laktózového cukru,ktorý sa v kysaných výrobkoch spotrebuje práve kvasením.Ale pokiaľ je to horšie po obyčajnom mlieku,aj formule a lepšie pri kysaných výrobkoch,pričom príznaky nemiznú,môže ísť o alergiu na mliečnu bielkovinu a vtedy sa jej treba vyhýbať v komplexnej forme.
Na rady z tohto fóra som vyhľadala v ozdravníčku Radinin denníček o mliečnych náhradách.Niečo podobné som hľdala už asi mesiac a veľmi som Radine vďačná :D .Mlieko je zahlieňovač,obaĺuje svojim hlienom ,ktorý vzniká pri jeho štiepení na jednotlivé komponenty stenu slizníc a tým pádam vzniká situácia,že sliznica prestáva plniť svoju funkciu :a to vstrebávanie a ochrana,ktorá je produkovaná bunkami sliznice.Niekto na túto situáciu zareaguje hneď ,niekto po rokoch.Alergia sa preto týka hlavne slizničných prejavov: kašeľ,častá nádchy/u vás rýma/,hnačky a s týmito orgánmi priamo súvisí koža.koža je odrazom stavu slizníc.Ja sama mlieko nepijem,nerobí mi dobre,ale preto som bola nešťastná,že u malých detí som nevidela inú možnosť ako nahradiť vápnik a bielkoviny,samozrejme okrem MM.Po požití mlieka v nekysanej forme si teda podkopávame vlastnú imunitu ,pretože sliznice sú to,čo nás chráni pri prvom vystavení sa infekcii/napr. v ústach je to lyzozým,produkovaný cez sliznice,ten má antivírusový efekt/,v tenkom čreve sliznica produkuje už vlastné imunoprotektíva,ale keď sú tieto látky pod bariérou hlienu,nevylučujú sa pri styku s vírusom,alebo baktériou a tá sa prejaví svojim pôsobením.buď ako hnačka,alebo iný druh kataru. Ďakujem všetkým za rady,a nech ste zdraví.Špeciálne pozdravujem Radinu,veľmi si mi pomohla. :P :P :P :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí