Miminko hubne!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
17.12.04 09:27

Miminko hubne!!!

Ahojky, včera jsem byla s naším tříměsíčním Maxíkem u dětské doktorky a čekal mě docela šok !! :cry:
Maxíček za měsíc zhubl a 20dkg a nevyrostl ani o kousíček. :?:
Myslím, že není až tak maličký, ve třech a půl měsících máme 5850g a 64cm, ale dost mě to vystrašilo. Nemáte někdo podobnou zkušenost??????
Ještě bych chtěla poradit: nezná některá nějaký fígl na víc mlíčka? Piju čaje pro kojící, mlíko, jogurty… Díky, KIMI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
17.12.04 10:48

Hlavně neplaš! Určitě ti k tomu něco řekla doktorka. Pokud se ona nijak nedivila ma malý prospívá a vypadá zdravě tak to neřeš. Zase začne přibírat, spíš to ted bude třeba asi víc sledovat, zajít ho zase brzo zvážit, nebo tak. Já myslím, že je to obr :P Můj male, má 6 a půl měsíce a váží 7.5 a měří 69 cm. Ve třech měsících měl: 5 kg a 59,5 cm, doktorka říká, že je „tabulkový“ naprosto v pořádku, tak neboj. Někdy to může být tím, že se víc energie spotřebuje na pohyb, nebo na růst zoubků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
17.12.04 11:41

Ahoj Kimi,
máme stejnou zkušenost. Šla jsem vážit a doma jsme se vsázeli kolik jsme přibrali a v poradně jsem byla jako opařená - za 2 týdny jsme zhubli. Doktorka z toho nedělala žádné závěry, vůbec se nad tím nepozastavila, jen se ptala, jestli se malá víc nehýbe. Doporučila nám kojení z obou prsů a teď už je to v pohodě. Je pravda, že bradavky mám při přisátí v jednom ohni, ale stále se držím a Hanička přibírá. Z obou prsů kojíme už asi 4 týdny. Na chvíli jsem dávala z jednoho, myslela jsem si, že by to mohlo stačit, ale přibrali jsme zase málo. Takže dávej z obou a vydrž, bude to v pohodě, fakt!

Jitka a Hanička (5,5 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
17.12.04 12:56

Ahoj,
ja ti mozem povedat to, co hovoria mne v poradni, ze mierny ubytok je v poriadku ak

• dietatko je cule, aktivne a spokojne
  • normalne cika a kaka; moc je ciry, nekoncentrovany, nezapacha; 5-6 tazkych(?) pocikanych papierovych plienok denne alebo 6-8 latkovych

Poradila by som ti, ak chces zvysit tvorbu mlieka

• castejsie kojit (nie je ani tak dolezite, aby Maxik vypil naraz vela, ako ta castost)
  • kojit z oboch prsnikov
  • kojit v noci
  • na podporu tvorby MM su dobre semiacka anyzu, feniklu, rasce, kopru (toto obsahuju caje pre kojace matky)

Ak mas pocit, ze sa nedostava k zadnemu mliecku, skus si trocha toho predneho odstriekat, ale myslim, ze toto sa dlhodobo robit neda…

A pre pokoj sa chodte zase zvazit o tyzden ci dva.

Ten ubytok moze byt sposobeny napriklad vacsou aktivitou, pohybom, ale aj tym, ze sa mimi pred vazenim vykaka a vycika a papat dostane az po… cudovala by si sa, ale robi to vela.

Drzim ti palce, ale verim, ze to bude v poriadku. Pa!
schamka + Danino
""http://lilypie.com/baby1/050723/2/15/0/+1/.png:http://lilypie.com/…15/0/+1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
17.12.04 23:01

Ahoj Kimi,

já si také myslím, že můžeš být úplně bez obav. Děti ve třetím měsíci začnou být mnohem aktivnější než dřív a tím také hladovější a našemu tělu chvilku trvá než se té zvýšené potřebě přizpůsobí. K tomu, co radí Schamka, nemám co dodat - opravdu to zabírá. Snad jen - určitě to víš, ale je to základ (vlastní zkušenost) hodně pít .

• Některé maminky nedají dopustit na starou dobrou Vineu. Obsahuje viatmin B a prý to dělá divy. Jen pozor na bublinky. Nejdřív je potřeba to z toho pití vytřepat, aby mimi nemělo prdíky. (Dělej to radši nad umavydlem, chová se to jako šampus :D) .

Karolinka a Eliška (4m+15d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.12.04 17:15

Zdravím tě Kimi, máme téměř stejnou přezdívku!

Myslím, že většina byla řečena, jen k těm nápojům přidám ještě MELTU. Nejlepší je sáčkovaná, taky jí piju, dělám si konvici ráno a konvici večer, nechej to odstát aspoň 5 minut. Dobrá je samotná i s mlékem.

Hodně štěstí a hlavně klid, papa :)

Kimmi a Barunka 9 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
22.2.05 16:37

Ahojky, mám taky jeden problém a už nevím jak dál. V podstatě jsem teď úplně s náladou dole…

Mám chlapečka, 5 neděl - na kontrole ve 3 nedělích jsme u paní doktorky zjistili, že sice vyrostl, ale nepřibral - naopak pohubnul z 3350g na 3190g.
Takže jsme absolvovali vyšetření krve, moči - vše v pořádku a problém byl u mě - málo mlíčka.
Takže jsme najeli na dokrmy a já se rozkojovala - to se podařilo a už zase plně kojím - kojím kdy si řekne, jak dlouho chce - prostě se maximálně přizpůsbouju jeho potřebám.
Pravidelěn chodíme na převažování - a co jsme měli umělé dokrmy, tak se Danek nastartoval a na nabral až na 3560g - teď už 5 dnů jen plně kojím, žádné příkrmy nic - ale váha se ani nehne - nehubne, ale je úplně stejná.
Přiznám se, že jsem z toho zklamaná, myslela jsem, že už je to OK a budeme prospívat…jinak Danek je čilý, komunikativní, je prostě naprosto zdravý a v pohodě, ale tohle mi dělá vrásky na čele.
Co si o tom myslíte? Máte někdo nějakou podobnou zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.2.05 18:02

ahojky holky neděste se. Miminka jsou různá, některá přibírají průběžně a některá tzv. skáčí. Určitě jste se setkaly s pojmy jako růstový spurt. Mimčo přibere a vyroste pak se dá říct že stojí a najednou vyroste a přibere a tak pořád dokola . Moje holčina měla třítýdení cykly pak se to prodloužilo až na tři měsíce a klučina zase ztloustne, ale neroste a pak najednou vyroste za měsíc i o pět centimetrů, jakoby vždy nabíral sílu. :roll: Určitě se můžete domluvit s pediatrem o častějších návštěvách. Přeju jenom spokojená miminka ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
22.2.05 18:35

Ahoj,
na mliko pomaha jeste cerne pivo, po sklenicce vecer jsem mela pocit, ze mi v noci upadnou prsa, tak to zkus. A ta melta je taky dobra.
Mej se
Kacica + Betynka 6 mes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
8.3.16 12:29

Obnovuji diskuzi. Mám skoro 9 měsíční holčičku, která mi za tento měsíc zhubla o 300g. Má 3 jídla zavedené a k tomu ještě 3× kojíme přes den a 2-3× v noci. Jsem z toho špatná, sice porostla o 4 cm, ale hubnout by neměla. Jinak je čilá, plazí se, je aktivní a chvíli nepoleží a čůrá taky normálně. Pediatr mi řekl, že to není dobré, ale že ještě vyčkáme a potom se to bude řešit, sice nemám tušení jak to chce řešit. Stalo se to některé z vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.16 13:42

Hubnout by určitě neměla. možná v tohle věku nepřibrat, ale zhubnout a ještě tolik. tak přidat nějaké kalorické potraviny. co jí? vhodné je maso, jogurty, polysacharidy - rýže, těstoviny, brambory…na večer kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
8.3.16 13:45

@Verunka17 Ahoj, neplaš, to bude dobrý, třeba jí rostou zoubky, nebo se víc hýbe, nebo tím, jak vyrostla, tak prostě nestihla nabrat a ten růst ji obral o energii. A chystá se na další růst… Řešit to dr.asi bude vyšetřením krve, moči, sono bříška třeba. Ty buď hlavně v klidu, ať na ní nepřeneseš svůj stres a vyčkej, třeba je to jen jednorázový zhubnutí… Držím palec. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
8.3.16 15:50

@Alyss1 Dopoledne sní cca 100-130g různé ovoce, na oběd 5× maso, 1× ryba a 1× žloutek + zelenina a na přílohu taky různě. Brambory, rýže, jáhly, vločky, těstoviny, sní cca 150-200g, potom jogurt, ale ten moc nechce, tak kojíme a večer kaše, taky různé, cca 100-150g a potom zase kojíme.
@Piitra Zoubky jí teď narostli vrchní 2 a teď se cca 14 dní plazí. Ona byla pořád plná energie, ale teď je jak pytel blech, ani chvíli nepoleží a když jí nosím, tak i na rukách se pořád otáčí a hýbe. Ona je strašně zvídavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí