špatně papá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
16.12.04 12:31

špatně papá

Už si nevim rady se svoji holčičkou. S jídlem má problémy už co se narodila. Teď ji je skoro 20m , ma 85cm a 9kg.Doktorka nic neporadí a ja sama nevim jak bych to jidlo do ni dostala, když ji dam lžičku k pusince tak se rozbrečí a pak už to nejde. Snažim se ji dávat jíst vždy ve stejnou hodinu to samý, tak 5× denně, ztoho sní jen jedno jidlo (a to ji musim dát do ruky hračku) nebo nic (to pak nepomůžou ani hračky)Kdyby bylo na ni tak neji vůbec a to se pak projeví v noci, budi se a nechce spat, vypije skoro 500ml mleka až do rána, a ve dne to je zase to samý. Do jedenácti měsíců s ní nebyly problémy, spala uplně celou noc a docela i s jidlem to šlo. Nevite zda neexistuji nějaké připravky pro děti na podporu chuti, nebo na přibívání? Poraďte prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
16.12.04 12:40

Poradím ti knížku kde jsou rozebrány příčiny nechutenství. Napsala ji Silviane Bonnot-Matheron, jmenuje se Nechuť k jídlu. Jsou tam občas dobré názory a důvody dětí proč nejí to či ono jídlo, nebo proč celkově nechtějí jíst, otázky okolo kojení, batolata i jídlo v mladším školním věku. Vlastně ji mám půjčenou kvůli synovi (6let) a můžu říct, že už 14 dní baští vzorně. Já vím, že je to hrozné trápení pro každou mamku, když dítě nejí a co teprve babičky, že jo? :wink:

• Citovat
  • Upravit
16
16.12.04 13:00

moc děkuji, hned jak pujdu kolem knihkupectví tak se mrknu, udělam vše co pomůže, doufám, že na ni přece něco zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
16.12.04 15:57

Jameelo, mě holčičky přestala jít kolem 15 měsíců, ale zato hodně pila. vypila i 7-8 lahví denně a to jsem nedávala přesně 250 ml ale pěkně plné! Vypila toho za den vc než já! Doktorka říkala, že jí to staší.

Na pití jsme dávali bylinkový nebo ovocný čaj (slazený buď medem nebo hroznovým cukrem, někdy ho měla neslazený), řídkou kaši, ředěnou výživu (z 190 g jsem vyrobila 500 ml), kyšku, meltu s ovesným mlékem. Ale je fakt, že nešla s váhou dolů, přibírala normálně. Tvoji holčičku neznám, nemohu posoudit, jestli prospívá nebo je vychrtlá. Ale můžeš to zkusit s pitím, třeba má nechutenství nějakou příčinu, ale pití neodmítne.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.12.04 21:51

pití neodmítá, sice nevypije 7 lahví, ale 4. Můj táta mi řek že kdyby tolik nepila tak by snad jedla, takže jsem před ní začala pití schovávat. Nejedla stejně, taky mi nic jiného než čaj a sunar z lahve nevypije, to jsme zkoušely, když jsem ji v 6 měsících začala přikrmovat a nechtěla, pak se rozjedla a snědla toho tak 5× víc než teď i přesto, že byla víc jak 3× mladší. V jedenácti měsících přestala jíst, někdy to jde a sní i půl přesnídávky, jindy jen lžičku a víc do ní nedostanu. Dnes jsem zkusila jí dat bramborovou kaši a aby se krmila sama, ale ona to vezme rozpatlá v rukách a hodí nazem, přičemž se hrozně řechtá (taky to nepomohlo). Za celý dnešek snědla akorát tak 4 lžičky jogurtu a k obědu tak 3 lžičky rýže s omáčkou. Docela málo. Ani neprospívá jedno přibere pak víc ubere, doktorce to je fuk (co mi má taky poradit) Když se postaví jsou ji vydět žebra, takže trošku hubenější je. Nikdo si nevšiml má totiž velmi baculatý obličej po mně. Nevím co sní, zkusím se poohlídnou po té knížce co mi doporučila Radina a uvidím. Kdyby se našla mamina se stejnýma potížema napiště a poradte jak jste to vyřešily. Alice moc dík za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.12.04 13:29

já myslím že u vás by to mohlo být opravdu po nemoci, a že se to upraví. žaludek se snad tak rychle změnšit nemůže. Když byla naše cácorka malinká tak mi doktorka poradila abych ji roztáhla žaludek čajem, jenže do teďka jen pije a nejí, když se do ní dostane tolik vody, je mi divné že nechce jíst. Doufám, že i vy to vyřešíte a ten váš malej „zlobísek“ začne zase brzy papkat. Jameela

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.12.04 21:23

Ahoj holky,
ja tedy nejsem odbornik, ale rekla bych, ze se kolem jidla dela zbytecne teatr. On Vam ten drobecek urcite hlady neumre. Mozna delate chybu, ze se do nej snazite za kazdou cenu neco vecpat. Treba ta hracka na odvedeni pozornosti mi pripada uplne zlocinna. To dite ma pochopit, ze jidlo je krasna vec, ma se na jidlo tesit a ne mit dojem, ze ji za trest. Proste to pustte z hlavy, prineste, nabidnete, bud ji nebo neji, pokud neji nepremlouvat, odnest. Pokud ji, zadne pochvaly, zadne bravo bravo, proste at ma dojem, ze je to neco uplne normalniho… To je muj nazor. Ja vim jaka je to otrava, kdyz dite neji, muj syn nejedl nic do 18 mesicu. Hlavne ale nenutte, nepremlouvejte, neuplacejte… Ono hlady neumre.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.12.04 15:24

Ahojky,

mám 21 měsíční dceru, která takřka odmala nerada jedla i kojení ji moc nebavilo a dost u toho lelkovala. S příkrmama to bylo jednou dobrý a druhý den ani lžičku. Teď má neco přes 10 kg a asi 85 cm a jak říkáme má "atletickou " postavu - synonymum pro hubeňoura. Když byla nemocná tak měla 9 kg a byla kost a kůže. Teď jí docela dobře nesní toho nějak moc, ale celkem jí. Především ji nedávám Sunar, hrozně jí zaplácl a pak opravdu nejedla - a to i když jsem jí ho dala ve 3 hod. v noci, tak oběd odmítla, v momentě kdy jsem jí nedala ten sunar tak baštila moc pěkně. Doktor mi po nemoci chtěl předepsat nějaký přípravek na nechutenství ale už si nepamatuji název, ale začínalo to na P..

Tak hodně štěstí a chuť k jídlu

Bubina

• Citovat
  • Upravit
135
18.12.04 16:29

špatně papá

Ahoj Jameelo!
Nemám síce tak staré dieťa ,ako Tvoja dcérka,ale podľa mňa Alica má pravdu.Naša malá spočiatku odmietala príkrmy,nechcela jesť lyžičkou,bola to pre ňu len zábava,jedlo pre ňu bol len prsník.Pretože bola dosť veľká a ja dosť vystresovaná,mlieko nestačilo,lyžičku nechcela a jediné,čo bola ochotná,to piť.Začala som robiť polievku,teda ja to tak volám ináč je to kaša,do ktorej som vmixovala všetko,čo som uznala za vhodné ,žeby mala zjesť.najprv len mrkvu,potom zemiak,ryžu/v primeranom množstve ,samozrejme/,mäsko,potom aj brokolicu.Pre mňa to bolo a je divné,pretože ona to pije doteraz a keby som to mala do nej dostať lyžičkou,zje možno dve a potom ju zaujíma všetko ostatné.Skrátka,keď chcem,aby to zjedla,zmixujem a nechám vypiť.Nech si o mne myslí,kto chce,čo chce,ale viem,čo je zúfalstvo 8O .Lyžičkou dávam len kašu,lebo tú má výrazne rada ,iné nie.Ale zvláštne je to,že to vypije a dokonca z láhve s cucákom.Ináč tá kniha by zaujímala aj mňa,ale podľa mňa to môže byť tým,že tie deti sa zaujímajú o všetko,len nie o naše potreby :roll:Hlavne sa skús ukľudniť a skús vyskúšať,mne ovoria domáci,že jej budem mixovať aj rezeň.No,keď budenm musieť,ja verím,že raz sa to upraví. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.12.04 16:41

Ahojky,
možná tvoje holčina cítí, jak je pro tebe důležité, aby jedla.. a tím, že nejí, nad tebou „vyhrává“, testuje si tak svojí „moc“.. Kdyby to trvalo moc dlouho, tak by to chtělo asi vyšetření, jestli nemá skutečné problémy s trávicím ústrojím, poté ev. i konzultaci s psychologem…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky