Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, je tady někdo kdo má alergii na nikl?
Konkrétne na potraviny obsahující nikl?
Jak řešíte jídelníček a dá se toho vůbec nějak zbavit nebo to aspoň zmírnit?🙏
Budu moc ráda za jekékoliv ohlasy🤗
Alergie na nikl se projevuje hlavně při nošení bižuterie. Potem se uvolňuje oxid niklu a ten alergizuje. Mokvající vyrážky do krve. Ale neslyšela jsem o tom že by mohl způsobit problém nikl v jídle. Tohle se podle. Mě moc ohlídat nedá, je to nezjistitelné. Jediná věc kde vím že se vyskytují kovy je očkovací látka. Tam se kovy vyskytují
@Ufinka87
Ano to vím, že se vyskytuje hlavně v bižu a kovech. Takové věci už ani nenosím. Ale nikl je jak v kosmetice, tak ještě v jídle.
A na internetu všude píšou něco jiného, které potraviny ho obsahují a které ne.
@Ricotka asi takto trpím brutální alergií na nikl a nikdy mi žádná potravina nedělala problémy. Pokud nebudete konzumovat každý den stejné potraviny. Mělo by to být v pořádku. Nějaké všeobecné seznamy jsem na netu našla ale bude to značně individuální.
@Ufinka87 píše:
Alergie na nikl se projevuje hlavně při nošení bižuterie. Potem se uvolňuje oxid niklu a ten alergizuje. Mokvající vyrážky do krve. Ale neslyšela jsem o tom že by mohl způsobit problém nikl v jídle. Tohle se podle. Mě moc ohlídat nedá, je to nezjistitelné. Jediná věc kde vím že se vyskytují kovy je očkovací látka. Tam se kovy vyskytují
Já když nosím pásek s preskou.. Jako děcko jsem měla přesně mokvající vyrážku na břiše. Jinak na bižu taky samozřejmě. O tom jídle taky nevím ![]()
Ahoj, dotaz je z nadpisu zřejmý. Mohu jít na tetování (klasika jen černé), když mám alergii na levnou bižuterii (asi na nikl)?
Máte tu někdo alergii na nikl a přesto máte tetování?
Děkuji
@Evulina píše:
Ahoj, dotaz je z nadpisu zřejmý. Mohu jít na tetování (klasika jen černé), když mám alergii na levnou bižuterii (asi na nikl)?
Děkuji
Ja
ja teda nemam tu alergii nijak zavaznou, treba bizu nausnice muzu, pokud je to sem tam a jen pres den a vecer sundam. Pres noc bych je uz mit nemohla. Tetovani mam ctyri a vsechny v pohode, bez problemu.
@Evulina píše:
Děkuji
Já mám alergii na nikl poměrně silnou, nemůžu mít třeba ani kovové knoflíky na džínách a mám tetování. Sice jen jedno, ale bez problémů.
@Evulina píše:
Děkuji
Můžeš. Já mám alergii na kdejake kovy, krom těch levných bižuterií nesnesu třeba ani stříbro a tetování v pohodě.
Co tělo to originál.
![]()
https://www.proalergiky.cz/poradna-4799
Tady se můžeš podívat na tvůj dotaz.
@Tessa86 píše:
Jaja teda nemam tu alergii nijak zavaznou, treba bizu nausnice muzu, pokud je to sem tam a jen pres den a vecer sundam. Pres noc bych je uz mit nemohla. Tetovani mam ctyri a vsechny v pohode, bez problemu.
Týjo díky, tak to zní dobře. Bižu taky snesu den dva na sobě a nic, ale pak už to začne červenat a svědit a dírky v uchu hnisat, pokud mám bižu náušnice.
@Kriss Tina píše:
Můžeš. Já mám alergii na kdejake kovy, krom těch levných bižuterií nesnesu třeba ani stříbro a tetování v pohodě.
Super😊
@Hojuza píše:
Já mám alergii na nikl poměrně silnou, nemůžu mít třeba ani kovové knoflíky na džínách a mám tetování. Sice jen jedno, ale bez problémů.
Bezva ![]()
@Ťarbík01 píše:
Co tělo to originál.![]()
https://www.proalergiky.cz/poradna-4799Tady se můžeš podívat na tvůj dotaz.
Díky..
Kovy mají bohužel všechny inkousty, i ty certifikované a nejkvalitnější. To mi řekli v docela renomovaném tet. salonu. Prý se mám poradit s Mudr.
No to můžu, ale ta ví podle mě houby, jaké kovy jsou v tetovacích barvách.
@Evulina to máš pravdu, že mudr bude asi vědět v tomhle směru málo. Pokud se o to osobně nezajímala víc. ![]()
Napadá mě jen kožní a imunologie. Tam by mohli mít největší přehled. ![]()