Alergie psa

190
18.11.14 20:29

Alergie psa

Ahoj, nemáte náhodou alergického psa? Moje fenečka měla alergii už kdysi nejspíš po včelím štípnutí, pak bylo pár let klid no a teď se jí udělaly velké vyrážky po těle, hlavně na břichu a na zadních tlapkách. Pořád se škrábe a občas jí v srsti vidím lézt jakby blechu (už jsem ji dvakrát koupala šamponem proti blechám a dala jsem jí i ampulku za krk, ale nic nezabralo). Byla jsem s ní na veterině, dal mi taky nějaký šampón a tabletky a ty taky nezabraly. Nevíte, co mohlo pomoct? Děkuju moooc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
190
18.11.14 20:30

Jinak veterinář řekl, že je to nějaká alergie, ale nemůžu přijít na to, na co by mohla být alergická :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.11.14 20:31

A ma teda blechy nebo nema? I na blesi kousnuti muze byt pes alergicky. Pokud se parazit nenejade pohledem, tak doporucuji udelat minimalne dukladne stery z kuze a kouknout pod mikroskopem.
Muze to byt klidne demodex, ale taky neco jineho.
Jak je pes stary a co vam napsal veterinar za leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.11.14 20:32

Alergie muze byt na nejakou slozku v jidle - to velmi casto byva. Je pes venkovni nebo bytovy? Nejake leky pravidelne bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.11.14 20:52

@sabuskasabka
vyměnila bych veterináře:) Není veterinář jako veterinář - mluvím z vlastní zkušenosti. Ten jeden léčil neléčil, věčně nevěděl. No a teď máme super veterináře.
Jinak jak tu někdo psal, může to být i na potravinu. Náš je alergickej na lepek :mrgreen: máme doma celiaka, no:-D to jsme zjistili, protože se taky začal celý osypávat a jediné co bylo jinak, že dostával rohlíky - miluje je, takže největší odměna a chuťovka byl rohlík, a že jich zdlabal svého času dost. Tak nám veterinář doporučil nedávat lepkové věci a bylo po vyrážce:)
Zkus popřemýšlet, co hodně dlabe a je to neobvyklé.
Jinak mi přijde divný, že by ty šampony nezabírali, co jiná značka ampulky, nebo ten smradlavej obojek?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
18.11.14 22:05

@sabuskasabka A nemá třeba dravčíka?…ten se pozná jen ze stěrů.

Naše fenka se v létě 2× osypala, takže akutně veterina. Po injekci to bylo zhruba do hodiny v pořádku…ale jinak to vypadalo děsně, včetně oteklých očí 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.11.14 22:18

To je zvláštní, vidělas jí něco lézt v kožíšku, tak by to měl veterinář prověřit. Já tohle vidět na svém yorkšírkovi, tak kdyby nezabíraly přípravky, ho oholím dohola. Na ty blechy taky může mít alergii.
Můj pesánek měl alergii na léky pro lepší trávení.
Normálně bych fenečku vzala na nějakou vyhlášenou kliniku a nechala bych ji vyšetřit na první a poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný