Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak je v nazvu, tak dostanu k Vánocům čivavu… To je pro mě splnený sen
ted porad přemýšlím o jménu… Povodně to měla byt Trixie, ale čím víc si říkám to jméno, tak se mi nelíbí… A další věc, nevím jestli to bude fenka nebo pes…Jinak já už mám dve fenky Agatha ( rotvajler ) Meggi ( dobrmann ). Ale ty žijou venku na zahradě. Mají svůj kotec, velký prostor a do domu nikdy nechodí.
Takže jaké jméno? Fenka / pes
No kámoš má dvě čivavy jedna se jmenuje Rufus a druhá Clea, ale on je trošku trhlej, měl i dogu a ta se jmenovala Hitchcok ![]()
No tak se zeptej chovatele, jména jim většinou dávají oni podle vrhu ![]()
Pokud nemáš vymyšlená konkrétní jména, tak bych vycházela z toho jména, co bude mít čivava od chovatele. Nechat buď to jméno, případně z toho udělat trochu pozměněný tvar.
Kombinace RTW, dobrmaa a čivavy mi na tváři vyvolává úsměv.
Známí měli jorkšírku a pořídili si k ní fenku RTW.
U čivavy bych rozhodně sáhla po štěněti s PP, je to populární plemeno… Plno lidí to množí, pustí na sebe cokoliv, co je dostatečně pidi…
A pak můžeš vycházet ze jména v PP.
Jinak co třeba Rambo
a fenečka Květoslava - Květinka!
Ale my máme pro zvířata divná jména.
Nechávali jsme čubě jméno od chovatelky. Vybírali jsme si jako první, tekže jsme si vybrali i jedno ze tří jmen, co měla pro fenky. A měli jsme po starostech. Sice to není úplně můj šálek kávy, ale dětem se líbí a už jsem si zvykla
Známí mají fenky i pejska, pes je Amarek, fenky Jasmínka a Beila
nebo možná je to Beyla, prostě Bejlinka ![]()
Kdybych mela mini psa jako je civava nebo krysarik,, tak kluk by byl 100% Rambo nebo Rocky.
A pro holku bych asi vybirala az podle vzhledu a pripadne podle toho, jake bude mit jmeno v papirech. Pokud bych si stene zamlouvala dopredu jeste pred pojmenovanim vrhu, tak samozrejme musis vychazet z pismene, jakym budou jmena vrhu zacinat.
A stejne jako @Pipet bych urcite vzala stene s prukazem puvodu od FCI.
Ja mam Australskeho ovcaka Barneyho, je to jmeno pro psa, ale spousta lidi si mysli, ze je to fena
mozna je to taky tim, ze stale cura na holcicku
Fence bych dala Grace ![]()
Pokud opravdu touzis po civave, tak jedine s PP. Pokud nebude mit PP, tak si sen nesplnis, jelikoz budes mit voriska. A jmeno bych vybrala podle sebe… Urcite bych si nenechala radit na netu ![]()
No ja nevim, me prijde docela trapny, davat civavce Rambo a podobny jmena.To uz tu bylo tolikrat..Je to radoby vtipny, ohrany..no ale proti gustu ![]()