Mám smutného psa:-/

85
18.11.14 12:29

mám smutneho psa:-/

Moc se trápim. Mám čivavku ma 3 roky.Ma vše, chodíme na prochazky, sice ne denně, ale 2 krát tydne zajdeme někam na delší prochazku třeba do lesa, podle počasí, v létě a na jaře chodime skoro denně do přírody. Jinak vencim kolem baraku. Papá jen dietní granule od veterinare, protože ma problém se slinivkou.tak zadny pamlsek ani kosticku, piskotek, který tak měl rád nemůže. uz půl roku:-(ale nic ho neboli je zdravý. jen je smutný:-(pořád se s ním mazlim i syn ho obejme. a moc našeho psa milujeme :srdce: jsme sami, ja, syn, pes :srdce: jak je syn na vikend pryč, nebo dopoledne pouze ve skolce, tak můj pejsek leží ani se nehne skoro, neji a je smutný. jak se syn vrátí tak se začne ten nás hafan točit radostí do kola a stekat do vzduchu :lol: je mi ho lito ze je tak smutný často :,( napadlo me ze bych mu poridila kamaradku civavku. myslíte ze by byl veselejší. kdyby měl psiho partaka.uz o tom uvažuji rok a pořád se nemůžu rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21909
18.11.14 12:33

Pardon, ale dalsiho psa bych rozhodne neporizovala, kdyz s tim stavajicim chodis ven dvakrat tydne 8o, chudak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
18.11.14 12:36

Pejsek se pravděpodobně nudí. Prvně bych s ním chodila častěji ven. Má nějaké hračky, které by ho zabavily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.11.14 12:38

@Eemii ale zakl. píše že 2× týdně do přírody a jinak kolem baráku! ne žeby chodila jen 2× ajinak nic. Takový malý pejsek nepotřebuje denně xkilometrovou procházku, obvzlášt ve špatném počasí neradi chodí ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
18.11.14 12:39

@SarahMi Tak hlavně - pes má chodit ven každý den a to několikrát denně. Kdyby to tak bylo, pes by měl plno vjemů, unavil by se a doma by byl rád, že může odpočívat. Taky mám čivavy a chodíme každý den - v zimě, v dešti, alespoň na chvíli. Pes to potřebuje. Čivava je sice malá, ale rozhodně není z cukru.

Příspěvek upraven 18.11.14 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
18.11.14 12:39

@Eemii 2× týdně na procházky, venčení má denně kolem baráku. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.11.14 12:42

@SarahMi podle mě je mu smutno synem bere ho jako hlavního kamaráda-páníčka a další pes to asi nespraví :nevim: (vidím u jorka od našich, je na mamce tak fixovsný žesisnikým jiným nechce hrát když je v práci, nechce ven a když už občůrá keř před barákem a jde domů, avíceméněcelou dobu leží na gauči a čeká až ona dojde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.11.14 12:42

Víš určitě, že je smutný? Neodpočívá jenom? Jsi s ním doma? Každý pes kterého jsem měla, to po odchodu členů rodiny zaklapnul, lehnul a žít začal až po jejich návratu :-)) Má venku dost sociálních kontaktů, necháš ho pohrát s ostatními psy? Hrajete si doma, perete se, aportuje? I pes může mít depresi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.11.14 12:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.11.14 12:49

Je otazkou, zda je tak verny synovi, ze se mu styska, nebo nezna sve misto ve smecce a citi se byt vudcem, kdyz pak neni smecka pohromade, trucuje. Kdyz spocitam srdicka v prvnim prispevku, neco mi naseptava, ze to druhe :oops:

Stastny pes v rodine nemusi byt obletovany a nemusi mit vsechno k tomu, aby byl stastny. Je mozne, ze jste ho zmatli az posledni dobou, kdy ma zdravotni problemy a litujete ho, ze nesmi zadne pochutiny, ale litovat psa je myslim nesmysl. A zkusila bych popatrat po netu, zda se k te diete neprodavaji doplnky, treba nejake kapsicky, male konzervy, vitaminove pasty, pes muze brat jako pamlsek fakt cokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
18.11.14 12:52

Koukám, že polovina neumí číst.. :D
A souhlas s @Bibi239

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.11.14 12:52

Venčíme kolem baráku - to je kolik, 5 minut? Myslím si, že každý pes by měl trávit denně venku alespoň 2 hodiny. I když je to jenom čivava, pořád je to pes a nějaký pohyb a zaměstnání prostě potřebuje. Ale jinak, pokud je až apatický, tak je něco špatně a doporučila bych návštěvu veterináře, aby vyloučil, že mu opravdu nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.11.14 12:54

Mimochodem, mam psa gaucaka a vali se cely den, je spokojeny. Pred casem jsem poridila kote, obcas si spolu hraji, ale casto taky psovi leze na nervy a nekdy zarli. Muj pes byl zvykly mit partaka, tak to nejak prekousnul, ale psiho jedinacka by konkurence vubec nemusela potesit, spis naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.11.14 12:56

On není hravý, hračky ho neberou.ale honime se po bytě treba to ho rozveseli.on nebyva skoro vůbec sám, protože jsem měla mateřskou a teď mam nemocenskou budu mít ještě cca rok. u nás v okolí mezi známými rodinou ani kamarady pejsky nemáme, takže skoro vůbec kontakt s pejsky nema. pouze při venceni nebo vycházkach. z toho mám vždycky radost, když se ocmucha s pejsky. a když jsem si domlouvala sraz s pejskarema ze zajdem s pejsky ven ať si politaji, prohrají. tak to skoro nikdy nevyslo, pejskari to rusili a pak zas jim do toho neco vlezlo, nebo se uz neozvali.tak s tím mám spatonou zkusenost. večer spime ja syn a pejsek vsichni spolu v posteli.ja a syn vedle sebe a uprostřed nasih hlav civavacek.jsme rodina :srdce: Předem chci upozornit než me tady bude někdo napadat :roll: ze si necham od vás rada poradit. takže uz teď uvazuji ze bych měla na castejsi prochazky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.11.14 13:01

@Froseth jak ktery pes… mame gaucaka a doma je nejspokojenejsi. Ven samozrejme chodime, dopoledne jsme prakticky cele venku s kocarem a se psem a nez obejdeme vsecky nase obvykle obchody, kazdy pomalu na jinem konci mesta, tak to mame na ty dve hodky nejmin a uz je na ni po pulce videt, ze by klidne uz sla domu. Odpoledne se jde jen vycurat a vecer kaknout. Sama si udela jen pidi kolecko a hrne se domu. Kdyz prsi, hodne mrzne, snezi, to ji nemuzu z baraku dostat vubec, milostive si ucurne hned u domu a jde domu. Dneska u nas prsi a pekne jsem ji nastvala, ze jsme sly na dvacet minut ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný