Mám smutného psa:-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
18.11.14 13:46

Nemyslím si, že je opravdu smutný a teskní. Pes má samozřejmě nejraději, když je smečka kompletní a není nic divného, že hlídá u dveří a pospává, když čeká, až ostatní členové smečky dorazí domů. Je to normální. V té době má víc klidový režim. Ty jsi s ním doma a tak se nemusí ani cítit osamělý, jen je smečka rozprchlá a on čeká, až bude zase komplet. A určitě pes není smutný, že nedostává pamlsek, piškotek atd., většina psů to jednoduše zkouší na své pány ;) Náš dokáže udělat takové oči a vůbec výraz, že mám pocit, že už 2 týdny nic zřejmě nejedl a pokud okamžitě nedostane to, na co má zrovna chuť, tak bude po něm :mrgreen: Asi bych zavedla delší procházky, víc hraní si venku, víc podnětů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.11.14 14:05

@Froseth ja zaroven s tou mou malou fenkou mela i velkyho psa, takze povinne chodila denne na hodinove prochazky s nama, jinak by nebylo s tim velkym k vydrzeni. Nicmene prislo se z velke prochazky a zbytek dne prolezela v pelechu, i kdyz ten velky byl na zahrade, malokdy se k nemu pripojila. Vecir se spokojila s petiminutovkou a kdyz jsem sla dal, cucela jak puk, co blb.nu :lol: Proste je radeji doma :nevim: a cim je starsi, tim je linejsi, i kdyz by ji nikdo nerekl ten vek, ktery ma, venku lita a rada si hraje, ale dojde se domu, zaleze a maximalne vim, ze je doma, kdyz zasustim pytlikem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.11.14 14:34

No ja jsem totiž moc citlivka :oops: uvědomíla jsem si, ze to asi moc dramatizuji.on takle podle me smutný, nebyva 24 hodin denne..

Takhle, ony někdy čivavy dost „blbě“ čučí ;) měla jsem krysaříka, valil ty oči, uši dozadu, připláclej v pelechu, vypadal jak hromádka neštěstí, zapomenutej chudáček hladovej siroteček..ale byla to habaďůra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
18.11.14 14:43

@Petrulka78 Přesně tak. A nedělají to jen malí psi (i když u těch to působí tím tuplem). Zrovna dneska náš pes žebral v parku chleba od lidí, kteří krmili labutě, no koukala se tak, jako by měsíce nežrala, kdybych ji neznala, sama bych jí dala pětikorunu. Bylo mi trochu stydno, co si o mě ti lidi museli myslet. A milá zlatá chlupatá se doma naláduje superprémiovými granulemi, vyvalí se na postel a ještě si pod sebe nahrabe pléd, aby pod sebou neměla moc tvrdé. Psi a hlavně ti bytoví jsou strašné hérečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
18.11.14 14:47

@Hoa Mai :palec: :palec: přesně tak, to známe! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
18.11.14 14:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.11.14 18:06

@Janha Tak u staršího psa je jasné, že už nebude divočit jako za mlada :) Tam už můžou být i zdravotní problémy, artróza a podobně, takže mu vyhovují kratší procházky. Mám menšího psa a je to blázen, za procházku na vodítku by byla uražená :mrgreen: Trávíme aspoň 1-2 hodiny na poli, kde je na volno a může si běhat a čichat podle libosti. A to má dysplazii kyčelního kloubu, takže by klidně mohla ležet celý den v pelechu, kdyby chtěla. Bohužel lidi zapomínají, že pes pohyb potřebuje a stejně tak potřebuje i mentální činnost. I s pidi psy (jorkšír, krysařík) se dá podnikat mnoho věcí, nejsou to žádní chudáčci patřící na gauč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.11.14 20:17

@Froseth ja sice rikam, ze pes pod koleno neni pes :mrgreen: ale kazdemu svemu psovi jsem dopravala dostatek pohybu, ale tahle moja nejmensi to tak mela od mala, jedna velka vychajda a pak uz jen vycurat a domu chrapat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
18.11.14 20:22

Zkousela jjsi na zabaveni interaktivni hlavolamy pro psy? A vubec, cvicis treba s psikem nejak? Zakladni povely, poslusnost a tak? Aby jsi zamestnala hlavu, kdyz jste hodne doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
18.11.14 20:28

Pes je šelma a spí kolem 17 hodin denně. Neřekla bych, že je smutný, prostě to tak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.11.14 09:34
@Froseth píše:
@Janha Tak u staršího psa je jasné, že už nebude divočit jako za mlada :) Tam už můžou být i zdravotní problémy, artróza a podobně, takže mu vyhovují kratší procházky. Mám menšího psa a je to blázen, za procházku na vodítku by byla uražená :mrgreen: Trávíme aspoň 1-2 hodiny na poli, kde je na volno a může si běhat a čichat podle libosti. A to má dysplazii kyčelního kloubu, takže by klidně mohla ležet celý den v pelechu, kdyby chtěla. Bohužel lidi zapomínají, že pes pohyb potřebuje a stejně tak potřebuje i mentální činnost. I s pidi psy (jorkšír, krysařík) se dá podnikat mnoho věcí, nejsou to žádní chudáčci patřící na gauč.

Přesně, Ríša se mnou chodil denně kilometry, na tříkilovýho pejska byl parádně osvalenej, žádná třasořitka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
19.11.14 11:34

Já si prostě myslím, že v okamžiku kdy jde syn pryč tak ta lítost nad smutněním pejska je prostš špatně, vlastně ho chválí za jeho chování a to neeeee, v okamžiku kdy syn jde pryč má být pes zaměstnaný prací činností od čivavy až po malamuta, pes je pes a polidštování psů je zrůdnost lidí, udělat si ze psa partáka je něco jiného jako mít úchylku na psy omlouvám se za upřímnost, ale jinak jsem to neuměl napsat, navíc psi jsou smečkovité šelmy čím víc tím líp, nezaměstnaný pes se nenudí ale TRÁPÍ prosím uvědom te si to a s toho vznikají různé poruchy chování, doporučil bych se stýkat s novými pejsky, měnit trasy kvůli novým podnětům, nejlépe chodit na procházky s nejakým psím kamarádem, koupě psa dalšího by v tuto chvíli nemuselo být nejštastnější řešení jde o to jak si bude zvykat nebo jek je snáší kamarády venku. Potom bych přistoupil na návštěvy s cizím pejskem u pejska jak moc bude teritoriální. Psa musíte zabavit je to nutnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silonk
19.11.14 12:12

Dalsího pejska urcite zatim neporizujte.. vas pejsek by mohl zarlit a byl by jeste smutnejsi.. a pak byste toho druheho museli dat pryc.. kdyztak zkuste pozvat nekoho s pejskem na navstevu abyste videli jak se ten vas bude chovat.. a pokud se vam zda ze je vas pejsek smutny tak mu kupte nejake hracky.. treba i nejakeho chodiciho pejska nebo neco takove, at za tim muze behat.. a moc ho nerozmazlujte.. podle me proto vypada smutne.. protoze ma vsechno co chce a kdyz to nema tak trucuje..

• Citovat
  • Upravit
951
19.11.14 20:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.11.14 17:26

Druhého psa si porizovat nebudu.Moc dekuji. Ja stejně nad tím váhám uz rok, a nebyla jsem si jistá zda poridit, tak teď mám jasno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný