Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, uvažujeme o pořízení kočky a rozhodujeme se mezi perskou činčilou a ragdollem. Máte zkušenosti? Bydlíme v bytě, máme 15ti měsíční dceru a chceme nějakou hodnou číču, která bude mazlivá a hodná.
Díky
Perskou činčilu neznám, máme ragdolla a tvá kritéria - mazlivá a hodná - určitě splňuje. ![]()
Jé díky za odpověď. A vydrží i sama doma, nesmutní nějak? a máte kočku s pp?
Holky díky moc za reakce. Co jsem se dočetla, tak povahově se přikláním víc k ragdollkám, ale vzhledově se mi asi víc líbí ta činčila. Ale povaha to zřejmě vyhraje
je mi to jasné, je to jako u lidí, co kus, to originál…
@martad My jsme měli ragdolla. Mazel to byl sice neskutečný, zlatíčko, ale taky pěkný divoch, takže i s tím je třeba počítat. Byl hodně temperamentní povaha, pořád vymýšlel nějaké lotroviny, vyžadoval hodně pozornosti a chtěl si často hrát.
A taky bohužel nakonec trpěl na problémy s ledvinami a močové kamínky, veterinář nám říkal, že je to u ragdollů dost časté. Musel mít speciální dietu a po pár měsících bohužel zemřel a to byl dost mladý, asi 2 roky.
Teda, tak to jste mě moc nepotěšila :/ o těch nemocech jsem četla. A měli jste kočku s pp nebo bez?
My máme ragdolku a je neskutečně klidná. Nechá si všechno líbit a vůbec se neožene. Když se jí něco nelíbí, tak uteče a schová se. Oproti kočkám, co máme venku se to nedá srovnat. Tu druhou kočičiku neznám, ale ragdoll je dobrá volba ![]()
Holky a co říkáte na tuhle číču? http://kocky.zooburza.eu/…ila-id21546/ neznáte někdo britskou činčilu?
@martad Nejsem si jistá, ale myslím, že bez. My jsme si ho nekupovali, přinesl ho tchán s tím, že ho jeho kamarád donesl do hospody, jestli ho někdo nechce, že ho koupil jako překvapení pro manželku a ona ho s ní vyhodila. Tak jsme si ho nechali, nic jsme neplatili a ani jsme s ním nic nedostali. Tak si myslím, že byl spíše bez papírů. U těch papíráků by snad ty nemoci měly být trošku eliminovány. Jen vím, že mi veterinář říkal, že právě u těchto se s tím setkává docela často, hlavně ty ledviny, že jsou problém
.
Ale ono to samé může být i jiné rasy.
My máme kotě britské whiskas a super je mazliva, ale občas divoska
Ale vydrží sama je nenáročná..
@martad Je s pp…a přesně jak už se tu píše výš - nechá si toho strašně moc líbit, takže k malým dětem, co si to ještě nedají úplně vysvětlit je ideální. Ale že by malou nikdy neškrábla, to zase ne. Když má hravou náladu, tak se po ní ožene packou, jenže nejdřív bez drápků, takže jí dá takovou měkkou facku a to se dceři děsně líbí a provokuje ji dál a pak holt někdy schytá i škrábanec. Ale dceři je to úplně putna, přiběhne, oznámí nám, že „kočička škráby škráby“ a běží zase za ní…od normální kočky by byla zrasovaná úplně, takhle má škrábanec výjimečně.
Máme ji 6 let a zatím bez nemocí… Divoch teda moc není, rapl ji chytne tak 2× týdně, kdy tady chvilku běhá jak šílená z místnosti do místnosti, ale během pár minut padne vyčerpáním a zase 3 dny spí
Ale to už je opravdu o konkrétní povaze, ta naše tráví dny buď na opěradle gauče nebo na svém stromě příp. tam, kde si zrovna s dcerou hrajeme.
A mamka ma perskoú cincilu a je to dáma
Myslím, ze je to taková ta samotarka
Ale zas je to kus od kusu.
Holky díky moc. My právě budeme mít koťátko bez pp a vím, že u těch s pp jsou ty nemoci trošku hlídány. Tak teď vůbec nevím, co mám dělat ![]()
@Tersuita
Naše taky varuje, a malá se rehni a provokuje dal ![]()
Holky počítám s tím, že při hře nějaká škrábanec být může, ale to už si zase musíme ohlídat my rodiče. Ale nerada bych, aby to byla taková ta protivná kočka, kterou pohladíš a hned tě ztrestá ![]()