Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já to měla úplně stejně, bez léků jsem trpěla jak kůň, ale měla jsem a mám docela velké alergické reakce, tak mi dr dala AVAMYS do nosu a do očí jsem si kapala, ale nakonec z toho byl stejně silný zánět a já pak kapala kortikoidy. Domluv se s dr
Ja jsem v těhotenství dostala nejake kapky do nosu a do oči, ale musim rict, ze jsem kychala asi 14 dní a pak uz to bylo dobrý, asi hormony nějak zaucinkovaly, ze mě v těhotenství alergie téměř minula…
Ted kojim a vypadá to, ze uz ke mě tak milostive nebudou, takze si též počkám na rady..
@Radka84 Já kapky do očí i nosu mám vše od doktora ale stejně furt prskám a oči mám jak angorák. Já už to mám od začátku dubna a už to začíná bejt až unavující protože se kvůli ucpanému nosu a svědění a pálení očí špatně vyspím ![]()
No, já celé těhotenství brala kortikoidy na astma, v nouzi jsem použila kortikoidy na ekzém a do toho jsem brala zyrtec. Opravdu je lepší léky brát, než nechat tělo trápit. U prvního těhotenství jsem léky s pozitivním testem vysadila a nedopadlo to. Já vím, že to vůbec nesouvisí, ale člověk si říká, co když…
Ja dostala klasika sve prasky a kapky jako vzdy. Presne jak pisou ostatni-lepsi brat nez kychat… A taky jsem ten rok (v loni) mela prubeh podstatne mirnejsi… Zato letos! Vydrz, muj alergolog rika, ze letos to bude silne, ale kratke! Pry uz jen tak dva tri tydny a bude klid
Preju at je lip!
Tak já astma naštěstí nemám. Já si kapu ty kapky a stříkám do nosu ale ty prášky(dasselta) se nějak brát bojím. Ale asi si je začnu občas brát jak mi řekl doktor snad bude vše v pohodě. Já právě vím že stačí překonat tyhle dva měsíce a budu mít klid. A děkuji moc za rady holky
Nejsem tehotna, ale od zimy jsem se dopovala CHLORELLOU… nevim jestli je to z toho, ale jeste si pomaham cistickou vzduchu… je to fantasticka vec a letos zatim neberu prasky, a fakt jenom obcas kychnu… cisticku mam zaplou i v noci, bunky organizmu se regeneruji a rano vstanu s volnym nosem a nemusim kychat a smrkat je to pohodicka!!! drzim pesti, alergie je hrozna otravaaaa…
![]()
@Anonymní píše:
Jsem alergik na roztoče, prach a vosy píchnutí a každej rok mi duben až květen dává dost zabrat jak asi začíná vše kvést takže budu mít alergii i na něco jiného nevím dřív jsem brala prášky každý den celí rok a s kombinací s kapkami do očí a do nosu se tyhle dva měsíce dali přežít. Ale co jsem těhotná tak bych prášky brát neměla a dost trpím tak jestli někdo nemáte nějakou vychytávku čistě přírodního rázu co by malímu nevadilo kdybych brala. Mám dovoleno od alergologa že si ty prášky co jsem brala můžu čas od času vzít že víc bych malímu uškodila pšikáním než těma práškama. Jenže já už nechci brát žádnou chemii stačí že ze začátku jsem brala nějaký prášky na krvácení a pak antibiotika a furt do sebe rvu něco na mykozy(to mám vždy od doktora).Prostě nechci mít malího vyhnaného chemii
Tak já mám inhalátory - ventolin (při dušnosti) a taky pulmikor - ten jsem brala na kašel, protože jsem byla v únoru nemocná a zůstal mi kašel. Jinak z antihist. jsem brala vždy flonidan, ale dr. mi napsala v těhotenství claritine - i když mají stejnou látku, tak claritine byl na těhtoných studován a je bezpečný. Do nosu si dávám akorát tak vincentku nebo mořskou vodu - když je ucpanej. Do očí teda nemám nic. No a po šestinedělí zase začnu s vakcínama.
@angor píše:
Tak já mám inhalátory - ventolin (při dušnosti) a taky pulmikor - ten jsem brala na kašel, protože jsem byla v únoru nemocná a zůstal mi kašel. Jinak z antihist. jsem brala vždy flonidan, ale dr. mi napsala v těhotenství claritine - i když mají stejnou látku, tak claritine byl na těhtoných studován a je bezpečný. Do nosu si dávám akorát tak vincentku nebo mořskou vodu - když je ucpanej. Do očí teda nemám nic. No a po šestinedělí zase začnu s vakcínama.
Tý jo, tohler jsem potřebovala číst, jsem těhu a jsem nevní, kdy alergie začne. U dr jsem byla začátkem března, ale to jsem ještě nevěděla, že jsem těhu, říkala jsem jí, m že se snažíme, napsala mi fluonidan, říkala že můžu i ten, že je to stejné jako claritine, ale pořád jsem nevěděla, jestli to brát, aby se něco nestalo mimi. Jasně, že to nebudu brát, pokud mi nic nebude, ale už jenom ta jistota, že je něco co mi uleví a co můžu brát.. Super ![]()
@Severuska12 mě by taky zajímalo, mám doma Dasseltu, ale to je prakticky to samý.. ale nevím jestli jí můžu nebo ne, jsem se osypala hrozně aaaaa
![]()
@karkullinka já jsem mimo těhotenství dasseltu brala a v těhotenství mi alergolog řekl že klidně že čas od času můžu vzít že víc bych malí ublížila kejcháním než braním té dasselty ale ani tak jsem jí nebrala ![]()
Příspěvek upraven 27.03.14 v 18:13
@Veveruska87 no mě jde taky spíš o jednorázovku, abych se zbavila té vyrážky.. jinak taky neberu když není problém… nechci to do sebe cpát „jen tak“ i když mě pořád straší, že když to nebudu brát dostanu ASTMA.. ![]()
Jsem alergik na roztoče, prach a vosy píchnutí a každej rok mi duben až květen dává dost zabrat jak asi začíná vše kvést takže budu mít alergii i na něco jiného nevím dřív jsem brala prášky každý den celí rok a s kombinací s kapkami do očí a do nosu se tyhle dva měsíce dali přežít. Ale co jsem těhotná tak bych prášky brát neměla a dost trpím tak jestli někdo nemáte nějakou vychytávku čistě přírodního rázu co by malímu nevadilo kdybych brala. Mám dovoleno od alergologa že si ty prášky co jsem brala můžu čas od času vzít že víc bych malímu uškodila pšikáním než těma práškama. Jenže já už nechci brát žádnou chemii stačí že ze začátku jsem brala nějaký prášky na krvácení a pak antibiotika a furt do sebe rvu něco na mykozy(to mám vždy od doktora).Prostě nechci mít malího vyhnaného chemii