Senná rýma v těhotenství, co vám zabralo?

2844
28.6.10 08:52

Alergie v těhotenství

Ahoj holky,
já mám šílenou sennou rýmu a jsem těhotná v 6 měsíci. Už mě to souží 3 týdny. Cpu do sebe kalcium, kapu si kapky proti senné a alergiké rýmě, ale moc mi to nepomáhá, dokonce mě bolí už oční svaly, krční madle, citím každou nosní dutinku, děs.
Nemáte někdo zkušenost co by zabralo??? A může se to v těhotenství????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1288
28.6.10 09:24

mně doktor řekl že je lepší to vydržet a žádné prášky nebrat takže jsem léto strávila zalezlá více méně doma ale poradila bych se na alergologii myslím že v dnešní době musí něco existovat co neuškodí mimi a pomůže,je to hrůza,vím o čem mluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
28.6.10 09:25

ahoj
mám taky alergii - já úplně na vše, dokonce i astma. naštěstí v těhotenství nemám moc velký potíže, takže zatím jen občas vykápnu nos a oči, ale každopádně mě doktorka vybavila léky a dejchátky, co se v těhu můžou. a z těch prášků mám claritine - je sice slabší, než ostatní, ale zabírá. ale než si cokoliv vezmeš - raději bych na Tvém místě zavolala Tvýmu alergologovi. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Iwi
3379
28.6.10 09:46

ahoj, ja sem taky astmatik. V prvnim trimestru by se nemelo nic brat. Od druheho pry kdyz je to nezbytne nutne treba zodac nebo tak neco, to ti napise tva alergolozka. Jinak od doby co sem tehotna nemam s alergii zadne problemy a nic neberu. Doufam ze to tak zustane naporad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
28.6.10 10:19
Iwi píše:
ahoj, ja sem taky astmatik. V prvnim trimestru by se nemelo nic brat. Od druheho pry kdyz je to nezbytne nutne treba zodac nebo tak neco, to ti napise tva alergolozka. Jinak od doby co sem tehotna nemam s alergii zadne problemy a nic neberu. Doufam ze to tak zustane naporad..

nezůstane taky jsem si to myslela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
28.6.10 10:23

Ahoj mě trápí alergie a v těhu i při kojení eště víc. Moje alergoložka našla že jediné co se může je LIVOSTINE-nosní sprej ale pomáhá skvěle. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
28.6.10 11:01

Já mám na nos PRAVALIN ale ten zabírá jen na nos né na oči. Byla jsem v lékárně je tam hodnej lékárník a říkal, že jeho ženuška je tky těhotná a strašně tím trpí, prý si nos vyplchuje slanou vodou. Já jsem si normáně koupila ZODAC a byl klid, ale ten v těhotenství nesmím.
Ai to budu muset vydržet, přece jen nechci mrňouskovi nic cpát. Kdy odkvétá obilý???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2419
28.6.10 13:50

Ahojky,
já mám atopický ekzém a alergii. Moje imunoložka mi radí, že je lepší zmírnit příznaky alergie, než se trápit a zatěžovat alergií i miminko.
Já beru aerius (prášky) a zatím to zvládám v pohodě.
V prvním těhu jsem byla bez alergie, bohužel se to po porodu vrátilo k „normálu“.
Zavolej si k doktorovi, u kterého se léčíš, a prober s ním svojí situaci. Každá to máme jinak, ale pokud tě to trápí hodně, přijde mi lepší vzít lék než trpět.
Držím palce, ať je ti líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
28.6.10 17:41

Ahoj já jsem taky alergik,obilí trávy apod pyly.I v předchozích těhu jsem brala Flonidan sice to byl 2 trimestr,ale beru ho i teď gynekoložka mi ho schválila ,prý je lepší abych já byla v pohodě než uprskaná dušná a hlavne Loratadine patří do skupiny B jako bezpečné… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
28.6.10 18:03

Po cele tehotenstvi je zcela bezpecny Claritine (Lotradine) a stejne tak Zyrtec/Zodac. Pokud kdokoliv tvrdi opak, mel by se nejspis dovzdelat :roll: . Vice na www.safefetus.com , v menu drug search. Je tam abecedni seznam nebo do vyhledavace staci zadat genericky nazev (aktivni ingredience) nebo vseobecne znamy nazev produktu, treba Claritine. Je to US databaze, takze nenajdete uplne vsechny leky dle nazvu produktu, ale genericky nazev je celkem spolehlivy, jen muze byt spelling trosku jiny. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.6.10 18:13

Ahoj, me vsechny leky doktor zakazal, a to vcetne Claritinu, Zyrtec/Zodacu a ja bych mu verila.
Strikam si do nosu nosni Vincentku a nejhorsi priznaky tak po pul hodine odezni. Neni to moc prijemne, ale radsi to vydrzim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
28.6.10 20:47

nechci nic říkat…ale pokud doktor zakáže všechny léky a nechá maminu trápit se alergickýma příznakama…tak je to možná jeho alibismus…nicméně je to trochu nebezpečný…nejen, že dítko bude s největší pravděpodobností taky alergik, ale pokud mamina trpí dušností…tak nedostatek kyslíku se může podepsat i na vývoji dítka…tak mě to aspoň vysvětlila moje alergoložka, když jsem odmítala všechny léky…rozhodně se má žena v těhotenství co nejvíce vyhýbat alergenům…což je mnohdy těžký, ale zbytečně trpět je podle mě hloupost… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2844
29.6.10 07:32

Zajdu si k doktorovi, už mi to leze i do uší … jsem zvědavá, co mi řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.2.12 08:31

Ahoj holciny, mam ted takove male dilema.
Prisli jsme o naseho krecika a nevim, jestli mame kupovat noveho. Nejak si to bez nej nedokazem predstavit, precejen, je to mile a vesele zviratko. Ja jsem alergicka na roztoce (jsou v sene a asi i v pilinach), ale pritomnost terarka mi nikdy (krom cisteni, kdy se s tim manipuluje)nijak zvlast nevadila. Ted jsem tehotna a nevim, jestli je lepsi s dalsim krecikem pockat az bude prtous vetsi, nebo si hned koupit dalsiho. Jestli to funguje tak, ze myma minireakcema dostane uz v brisku mimco nejakou tu protilatku a bude pak zvykle a tim i odolnejsi… netusite jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
24.2.12 10:05

Já měla povolený Zodac, vždy mi zabírá skvěle, ale v těhotenství nezabíral ani náhodou. Tam mi vyšlo nastejno ho úplně vysadit. Zkoušela jsem vše možné a nic… Ale sama doktorka mi tehdy řekla, že něco najít prostě musíme, abych mohla dýchat normálně. No, o prcka jsme v 17.tt přišli, ale nebylo to vinou alergie… Takže účinný lék už jsme najít nestihli…
Ale docela dobře fungoval nosní sprej, řekla bych, že ten je stejně asi nejvhodnější… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí