Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
my jsme se s manželem snažili přes rok. S prvním mimi jsem otěhotněla hned první měsíc po vysazení antikoncepce a pak najednou nic. Menstruace si stresem z toho, že to nejde, chodila, jak chtěla. Nakonec jsem otěhotněla úplně mimo ovulaci v cyklu, který byl dlouhý 68 dní, takže to určitě jde, jen to chce trpělivost.
luciashek - já mám MS pravidelnou, proto mě zaráží, že to nejde. Ale máš pravdu, asi je to o té trpělivosti.
Ovulaci jsem nidky neřešila, přiznávám. Jen jsem si zkoušela počítat plodný a neplodný dny (dle jedné ženy z manželské poradny bezpečný způsob antikoncepce
) a byla jsem si 100% jistá, že nemůžu otěhotnět - sex proběhl pár dní po menstruaci a poté až pár dní před očekávaným termínem menstruace a výsledkem bylo dítě ![]()
Spermie prezije v lidskem tele az tyden, tudiz je lepsi trochu zvysit frekvenci PRED ocekavanou ovulaci. Podle me je v den ovulace uz trochu pozde. Pokud to ovu chodi pravidelne, tak bych ten tyden pred ni mela styk alespon obden, s touto frekvenci bych drzela, az by byla ovu opravdu prokazatelne za mnou, ovulacni testy ukazuji ovu s predstihem cca 24h, takze urcite se nesnazit jen do pozitivniho testu.
Pokud jsi prvni dite kojila, zasla chtela bych po dr alespon krevni test na prolaktin, zda neni zvyseny, obcas muze branit tehotenstvi, i kdyz uz zena davno nekoji. Pokud se ti to nechce resit jeste s dr, muzes si nechat nabrat krev jako samoplatce, stoji to obdobne jako test na hcg.
Ono jde o to, ze spermie dokazi v tele zeny zit i nekolik dni a na vajicko si proste pockat, proto jde otehotnet i mimo ovulaci. My se snazili asi tech 8 mesicu, furt nic a nakonec jsem zkusila to, ze po sexu jsem uz nevstala a usla. Zadne odchazeni na zachod, nic. Ten mesic jsem otehotnela. Jestli to je nahoda nebo ne, to nevim. Sice to neni nic moc hygiena, ale za mimco to stoji ![]()
Hm, je pravda, že my se snažíme jen kolem té ovulace. Zbytek dnů buď není chuť, čas, manžel není doma nebo si prostě říkám, že OVU už byla, tak je to zbytečné ![]()
Čičinko, prolaktinem to asi nebude, před těma 8 měsícema se mi otěhotnět podařilo, ale bohužel nebyla srdeční akce. No a prostě od tý doby to nejde:-( Zkusím dát na tebe a před ovulkou tu naši frekvenci zvýším
děkuji . . . tak už aby to bylo
Ahoj,tak ja mam ms cyklus 29dni,ovulaci poznam pokazde,vzdy je opravdu cca 12ty az 14ty den.
Ja jsem otehotnela tyden pred ocekavanou menstruaci,styk jsem mela pouze jeden v onen mesic!!!!
Tak já tedy taky trošku přispěji.My jsme se s manželem snažily rok.Asi po půl roce snažení jsem si začala dělat ovu testy.Ovu byla pravidelně v pondělí a my jsme se snažily takřka celý víkend před ovu a pak ještě v den ovu
Abch řekla pravdu po čtyřech měsích jsem toho začínala mít plné zuby.No tak jsem se na to vyprdla a vzpoměla jsem si na generaci našich rodičů,kdy měly sex jen o víkendu někde na zábavě a bylo dětí jako smetí
No tak jsem to taky skusily.Měly jsme s manželem týdení půst a pak jsme na to den před ovu vlítly, a ejhle byly // A možná je to moje doměnka ale připadá mi že těch spermošek bylo asi tak 3× víc než když jsme to dělaly pořád a tím pádem byla daleko větší pravděpodobnost na oplodnění
Otěhotnět mimo ovulaci samozřejmě nejde ![]()
Je ovšem otázka jestli víš kdy přesně ovulaci máš. Počítání plodných a neplodných dnů je k ničemu. Každá žena má ovulaci trochu jinak. Spolehlivá metoda je meření bazální teploty anebo celkem spolehlivý jsou i ovulační testy.
Nijak nebojuju za teorii s prolaktinem, ale pokud jsi po nevydařeném těhotenství, tak i po něm se může prolaktin zvednout tuším, však i po potratu se mluví o šestinedělí.
Je pravda, že spermie se tvoří ne s takovou frekvencí jak by někdy bylo potřeba ![]()
Ja vam nevim holky. Pred dvouma mesicema otehotnela kamaradka, ktera mela styk 6-ty den cyklu, jen jeden. Ovulace byla o 8 dni pozdeji. Jeji manzel ma asi spermie se super dlouhou zivotnosti.
Segra zase otehotnela po jednom styku, ktery byl snad 3 dny pred menstruaci, jinak ma naprosto pravidelny cyklus i ovulaci. Ja vim, je to divny. Ted cekam na menstruaci a uvidim, jestli tato supernelogicka metoda plati i na mne. I ja jsem mela jediny nechraneny styk prilis pozde - 21DC z 28.
Teeda jo, tak to vam reknu, zeny, to je pekna zahada
Asi je to tak, ze kdyz se ma otehotnet, tak se proste otehotni:-) Taky jsem nekde cetla, ze pary, ktere nemohly otehotnet, tak to zkusily behem menstruace a vyslo to
Takze asi se snazit tak nak pres cely cyklus a cekat..Ale rozhodne se silene neupinat presne na kalendar…My se snazime 4 mesice a zatim nic, ale teprve druhy cyklus merim teplotu. A jinak ty ovu testy nejou 100% ! Alespon u me min.cyklus rekly, ze mam Ovu 2×, teplota ale mluvila jen o jedne ovu, ale i dve ovu se taky behem cyklu muzou stat
Nebo taky to,ze ovu byt vubec sem tam nemusi…
Kiara77 píše:
Ja vam nevim holky. Pred dvouma mesicema otehotnela kamaradka, ktera mela styk 6-ty den cyklu, jen jeden. Ovulace byla o 8 dni pozdeji. Jeji manzel ma asi spermie se super dlouhou zivotnosti.
Segra zase otehotnela po jednom styku, ktery byl snad 3 dny pred menstruaci, jinak ma naprosto pravidelny cyklus i ovulaci. Ja vim, je to divny. Ted cekam na menstruaci a uvidim, jestli tato supernelogicka metoda plati i na mne. I ja jsem mela jediny nechraneny styk prilis pozde - 21DC z 28.
Holky, o miminko se už snažíme docela dlouho, cca 8 měsíců a pořád nic:-( Pomocí ovulačních testů se strefujeme do těch „správných“ dnů, ale pořád to vytoužené mimi nepřichází. Přitom jedno dítě už mám, tehdy jsem vysadila antokoncepci a 3 měsíc jsem otěhotněla. Proto bych se Vás chtěla zeptat, kdy jste otěhotněly? Strefily jste se vyloženě do ovulace nebo víte, že se to podařilo třeba i 10 dnů po ovulaci nebo prostě jindy v cyklu? Moc Vám děkuji za Vaše příspěvky. D.