Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky jsem 32tt těhu…a chtěla sem se zeptat,jestli je nutné spát večer s podloženou hlavou a nohama…prej je to lepší aby se dítě v bříšku neudusilo…což si myslím že je blbost ale tak radeji se zeptam…
mě se osobně nelíp spí bez podložených nohou a jen s polštářem pod hlavou…jinak když bolej záda tak na boku???tak nevím.. ![]()
taky jsem četla, že když ležíš na zádech, tak to hrozí, ale řekla bych, že když máš polštář, tak to nehrozí, ne? Navíc jsem četla, že je špatně spíš mamince. Ležím hlavně na boku, nejlíp se mi spí na břiše, ale teď to teda moc nedávám ![]()
četla jsem, že nespat na zádech a na pravém boku - tedy zbývá levý bok, ale často se v noci probudím na zádech, pak se prostě jen překulím zpátky na levý bok. na pravém boku nemůžu spát vůbec, je mi z toho nějak šoufl. vysvětlení je prý takové, že vede někde - nevím kde, nějaká žíla (tepna?)-nevím jaká
která odvádí krev z dolní části těla-tedy se může teoreticky stát, že ve špatné poloze (na zádech, pravý bok) může váha miminka ve 3tím trimestru tu žílu utlačit - pak může mít problémy matka a tím pádem má problém miminko..nevím jestli stačí podložení hlavy a spát na zádech - mělo by se asi trochu nadzvednout celá horní část těla?
já jako hysterka neustále se o mimi bojící tak jsem se to snažela dost vykoumat-vykoumala jsem jen to, co píšu výše a prostě ležím na levém boku a když se probudím na zádech tak se hned překulím..ale na zádech odpočívám někdy přes den.
Je to dolni duta zila, jak rika Mismis ma se spat na levem boku, ale nemyslim, ze to clovek v noci ohlida. ![]()
Ležením na zádech se utlačuje tzv. dutá žíla a způsobí to problém spíš mamince, ale pokud jí to neva, tak se nic neděje. Lepší spát na levém boku z toho důvodu, že je tam srdce. Přesně jsem také nepitvala, ale usnout na zádech jsem nemohla, nicméně se na nich často probudila a chlap říkal, že takové chrápání nezažil. Nohy si podkládej pokud ti otékají, to je pak lepší bez polštáře pod hlavou, protože jinak uděláš takové „v“ a krev se zadržuje u bříška. ![]()
Tak já spím na boku/30tt/ - na obou,otočím se asi 150krát než najdu vhodnou polohu,až ji najdu chce se mi čůrat
,tak znovu.Ale na tom boku je výborné dát si polštář mezi kolena,uleví to zádům a tak nějak i celkově.Tak se mi spí asi nejlépe.
dada1511 píše:
Tak já spím na boku/30tt/ - na obou,otočím se asi 150krát než najdu vhodnou polohu,až ji najdu chce se mi čůrat,tak znovu.Ale na tom boku je výborné dát si polštář mezi kolena,uleví to zádům a tak nějak i celkově.Tak se mi spí asi nejlépe.
Jo to máte pravdu, já spala asi od 4. měsíce s kojícím polštářem a prostě super. To obdivuji-otáčet se, já už se pak i nerada otáčela, protože se „vlnila“ celá postel a než jsem přetáhla ten polštář.
S miminkem se teď vyspím víc než v těhotenství. Po čůrání se mi fakt nestýská. ![]()
pupííííček píše:…dada1511 píše:
Tak já spím na boku/30tt/ - na obou,otočím se asi 150krát než najdu vhodnou polohu,až ji najdu chce se mi čůrat,tak znovu.Ale na tom boku je výborné dát si polštář mezi kolena,uleví to zádům a tak nějak i celkově.Tak se mi spí asi nejlépe.
vždy se v noci modlím abych co nejrychleji usla
Taky žiju v tom, že na zádech se může dělat špatně spíš matce, proto je lepší bok. A polštář mezi kolena je dobrý nápad. Teď taky leckde čtu, že je lepší levý bok, ale když jsem čekala dceru, tohle jsem netušila. Střídala jsem oba. Dcera ve v pohodě
Někdy se to s těmi instrukcemi fakt moc přehání…
Jsem v sedmém měsíci a sice usínám na levém boku (i bez těhotenství moje oblíbená poloha), ale v noci se budím na zádech a nic mi není. Vím, že ta záda kvůli duté žíle nejsou vhodná, ale pokud mi nic není, tak se fakt nemíním nutit do jiné polohy ve spánku.
Ahoj tak já spím taky na boku 38tt – na obou, taky se točím . Co dvě hodiny chodím čůrat.Tak toho moc nenaspím.
tak dneska sem celej večer proležela na pravém boku nebo na zádech…když sem lehla na levý bok šíleně mě boleli žebra…ale hrozně..tak já už nevím jak spáít..nebudu chodit spát vůbec
![]()