Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky,
dneska mě od rána děsně bolí stehna, až do kolen. Nepříjemný pocity mám permanentně i v tříslech a zlobí i stydká kost, zvlášť když sedím. A bříško mi škručí jak když mám běhavku. KOnčíme 25.tt a tak si říkám, jestli jsou tyhle pocity ok.
ahoja, mohlo by být od páteře, někdy takhle bolí i kyčle. Kde přesně na tom stehně to bolí? vepředu, vzadu… a něco dalšího - brnění, znecitlivění a pod?
Ahoj Luciashku,
Já mám zkušenost pouze s bolestí stydké kosti. Mě začala bolet při delší chůzi.
A nemáš stehna namožena od nějaké činnosti? ![]()
No, bolí to vepředu, jako takový vibrování v kůži s takovým tupým pocitem, skoro až bolestí, do kolen a v tříslech to píchá a tlačí. No a stydká kost to je jak když mi na to něco tlačí. Mám problémy s páteří, krční a hrudní, tak nevím, jestli to nemůže být od toho.
Navíc mě teď bříško pod žebry zlobí jak když mám běhavku, no je to bezvadný.
Hm, tak podle toho,co pises, mohla by to byt plotna, nejspis L4. Nic s tim tedka nenadelas, pri vyraznem zhorseni by pomohl obstrik, ten se muze. A RHB. Jinak si sleduj, jestli nohy neslabnou a hlavne bys nemela mit potize s mocenim - kdyby se stalo, ze by nesla moc spontanne ale musela bys vytlacovat, nebo ze bys mela na dotek necitlive genitalie, mazej do spitalu ihned.
Tipla bych si, ze to po porodu prejde.
Omlouvam se za OT..
Pudlo,pls,jednu doktorskou..pises,ze obstrik se v tehu muze?? Mne ortoped(prim.) rekl,ze ne,ze v tehotenstvi mi nic neda a ani pocas kojeni,obstriky mi nasadi az po kojeni(takze budu trpet jeste nejmene rok a kazdou noc rozchazet bolesti).
hele my jsme obstriky tehotnejm normalne davali. my do toho ale nedavame nic zavadneho, co by pri vstrebani maleho mnozstvi nejak vadilo (lokalni anestetikum a kortikoid)
Pudlo,diky moc.On mi prave rekl,ze mi kortikoidy proste neda..Ale diky za info.
Any
ahoj,chtěla bych se taky optat,když už probíráte ty bolesti nohou.Já jsem ve 32.tt a naopak mě hrozně bolí lýtka,hlavně tedy v noci a nemůžu kvůli tomu spát.Jakoby cítím pnutí a následné křeče,ale nohy mi neotíkají..nejradši bych na noc nohy uřízla,protože tou bolestí oko nezamhouřím..může to být nedostatkem hořčíku,ale když si dám třeba Magnesii,tak mám průjem
co s tím?
se svalovými křečemi nic nenaděláš. To trápí spoustu lidí. Dávají se na to minerály, vápník, hořčík, ale mezi náma, málokomu to pomůže. Můžeš zkoušet i různé léky, ale taky skoro nikomu nepomůžou a mají různé nežádoucí účinky.
Spee tak to mám teď a zřejmě „díky“ kojení. Magnesium má mírně projímavý účinek, ale buď ráda, zácpa je v těhotenství horší. Jak píše Pudloslava - problémy s tím mívá hodně lidí, ale nezabírá skoro nic. ![]()
Ahoj holky,
prosím o radu, jsem ve 28/29 týdnu a asi týden se mi začala objevovat bolest pravé nohy, jakoby křeče, nemůžu na té noze vůbec spát, když si na ní lehnu tak si musím lehnout na druhou stranu, začíná se to pomalu stupňovat. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Ahoj křeče nohy jsemtaky měla v pokročilém stavu těhotenství......po porodu to bylo pryč, ale raději informuj lékaře.....
@nerry píše:
Ahoj holky,
prosím o radu, jsem ve 28/29 týdnu a asi týden se mi začala objevovat bolest pravé nohy, jakoby křeče, nemůžu na té noze vůbec spát, když si na ní lehnu tak si musím lehnout na druhou stranu, začíná se to pomalu stupňovat. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Tak to mam taky..Ted jsem v 29tt a ta bolest se neustale stupnuje… To stehno je desne citlive i na dotek.. byla jsem nekolik krat u fizioterapeuta a nic
Gynekolog taky s tim nevi rady.. pry si to mam zkusit namazat voltarenem…