Velikost mimi v těhu

377
26.6.10 19:06

Velikost mimi v těhu

Odpovídala velikost vašeho miminka délce těhotentství ? To moje je o dost větší tak jsem z toho nervní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13848
26.6.10 20:43

A víš přesně, kdy jsi měla ovulaci? Měla jsi před těhotenstvím pravidelný cyklus?
Pokud ne, tak nevíš, jak dlouho jsi vlastně těhotná, počítání dle MS je jen „teoretické“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.6.10 20:56

A v kolikatem jsi tydnu a o kolik je vetsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
26.6.10 21:02

Je větší o 10 dní, dle mých propočtů může být max. o 5. Tak nevím, jestli je normální, že třeba rychleji roste zezačátku a pak se to upraví.....Musím pak vyzpovídat doktora. Pořád mi to vrtá hlavou :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
26.6.10 22:02
Madelen píše:
Je větší o 10 dní, dle mých propočtů může být max. o 5. Tak nevím, jestli je normální, že třeba rychleji roste zezačátku a pak se to upraví…

Naopak ze začátku rostou miminka stejně rychle (samozřejmě netvrdím, že je to pravidlo), až později různě přibývají (např. co se týká výpočtu termínu porodu, tak doktoři říkají, že nejpřesnější je UZ kolem 12tt). Ve kterém jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
27.6.10 10:27

Ahojky! Mě straší velikostí miminka snad od samého začátku. Jsem teď ve 34.t a mimi má 3100 gr. Zrovna přibírá tak 500g za 14 dnů. Že prý makrosomie plodu. Nejdřív měl velkou hlavičku - cca o 3 týdny - bříško to pak dohnalo a teď se drží tak 2týdnu v pluse před nožičkama. Myslím ale, že nejdůležitější je, aby mimi bylo v pořádku. Velikost určitě dožene a nějak se to srovná. U Apolináře mi Dr řekl, že lepší větší mimi než o ty uvedené týdny menší :lol: . Tak hlavu vzhůru, bude to dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.10 11:23

jestkli máš mimi vetší jen o 10dní je normální,,,já měla až o 14dní větší…srovnalo se to a v 30týdnu měla malá 1450g.....snad to budeš mít v pořádku uvidíš,,, :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.10 11:26
lemyk píše:
Ahojky! Mě straší velikostí miminka snad od samého začátku. Jsem teď ve 34.t a mimi má 3100 gr. Zrovna přibírá tak 500g za 14 dnů. Že prý makrosomie plodu. Nejdřív měl velkou hlavičku - cca o 3 týdny - bříško to pak dohnalo a teď se drží tak 2týdnu v pluse před nožičkama. Myslím ale, že nejdůležitější je, aby mimi bylo v pořádku. Velikost určitě dožene a nějak se to srovná. U Apolináře mi Dr řekl, že lepší větší mimi než o ty uvedené týdny menší :lol: . Tak hlavu vzhůru, bude to dobrý :wink:

ty jo tajk já měla ve 30tt 1450g a ještě sem si říkala že je o250g vetší ale ty koukám máš asi obříka… :mrgreen: teda ted sem ve 32tt a zatím nevím kolik má…prej se poslední ultrazvuk dělá toho 30tt a pak už ne…tak není to divné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
28.6.10 10:49

pupíček: To je pravda, ale mě sledují víc od té doby co jsem měla špatný tripple test (mooooc vysoké Hcg), tak proto si utz tak užívám. A to, že bude Sašik pořádný macek - no mám spočítaný, že jestli bude přibírat stále stejně, že má do porodu tak kolem 4 kilek - a mě klepne pepka :-D už teď mám obavy, jak to asi všechno zvládnu 8-o . Utěšuju se jen jednou větou, kterou jsem tu někde vyčetla - trvá to jen jedn den! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.10 10:53
lemyk píše:
pupíček: To je pravda, ale mě sledují víc od té doby co jsem měla špatný tripple test (mooooc vysoké Hcg), tak proto si utz tak užívám. A to, že bude Sašik pořádný macek - no mám spočítaný, že jestli bude přibírat stále stejně, že má do porodu tak kolem 4 kilek - a mě klepne pepka :-D už teď mám obavy, jak to asi všechno zvládnu 8-o . Utěšuju se jen jednou větou, kterou jsem tu někde vyčetla - trvá to jen jedn den! :lol:

to máš pravdu…v některejch případech několik hodinek… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
28.6.10 15:00

lemyk, já mám taky hodně vysoké hCG. Na NT screeningu mi vyšlo 3,73MoM, což je oproti normálu (2,0) hoooodně. A dneska jsem se hrnula k doktorovi a on tam nebyl a objednali mě až za 14 dní… Takže budu zase čekat a doufat, že bude vše ok. Dle MS jsem 15+0. A dle Dr. jsem byla na začátku 15tt ve sředu ( tuším 26.6. a neřekl mi, kolik přesně) Ale to mi zase nesedí s tím, co napsal do papírů, tam je psáno, že rozdíl je 12 dní :nevim: . Já už to nechápu a asi už se tím nebudu zatěžovat, je to nad moje chápání :roll: a blízko k zbláznění. Chtěla bych, aby se lékaři chovali k pacientům jako v amerických filmech :lol: , to by potom byla komunikace o něčem jiném a nemusely bychom tady diskutovat a porovnávat nějaké hodnoty :lol: . Jenže u doktora mám vždy pocit, že už mám vypadnout, nic pořádného neřekne, dá mi do ruky papíry s odkazem na další vyšetření. Pak nemá být tolik mamin na nervy z toho čekání a nejistoty :evil: . Někdy bych těm doktorům přála, aby si to vyzkoušeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí