Alergie x ekzém?

11522
8.4.12 17:55

alergie X ekzém?

Potřebuji poradit, nemáte s tím někdo zkušenost? :roll:
Snad se mi to podaří shrnout do pár vět :) : byla jse hospitalizována v nemocnici (3 dny) a po propuštění mě začalo svědět břicho a na druhý den už byly červené flíčky, v úterý jsem byla u svého Dr. a tak jsem mu to ukázala, tvrdil, že je to alergie buď na gel nebo na kov, který je vyroben ze sond na pásech, jelikoz se to vyskytuje jen na techto místech (dělali mi je 3× denne)…myslela jsem, že má pravdu, ale poslední 2 dny už je to k nevydržení (štípe to, pálí, chvílemi svědí…) navíc se to od úterka zvětšilo jednou tolik :roll: a prestala jsem verit ze je to alergie, ale spise ekzem :think: Nezažila jste to některá? Uvazovala jsem, ze bych na to dala Bepanthen :nevim: k Dr. jdu zase v utery, zasla bych driv, ale jelikoz je i zitra svatek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.4.12 18:00

Já teda nevím,ale já měla tohle na břiše při prvním těhu,a byl to opar…Ale řekla bych,že je to ekzém…Má to puchýřky,,?

• Citovat
  • Upravit
11522
8.4.12 18:03

puchyrky to nema…nejhorsi je, ze ja si na to taky nevidim a tak taky odhaduju z fotek :roll: uvazovala jsem jestli to treba nejsou potnicky, ale vubec se tam nepotim, to bych je spis mela pod prsy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.12 18:07

Ale nejspíš to bude ta alergie na něco,je to na stejných místech.dal ti dr. na to nějakou mastičku? Když tak třeba potírat heřmánkem..Mě na tohle pomhl pythiol nebo jak se to jmenuje.

• Citovat
  • Upravit
11522
8.4.12 18:09

presel to jako dnesni hnusne pocasi :zed: myslis, ze ten bepanthen by nepomohl? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.4.12 18:14

Ahojky. Chůdě malý. Jsem atopik, už od mala, takže vím o čem mluvíš. Podle mne to vypadá na ekzem, ale určitě zkus skočit po svátcích na kožní.Ekzém ti může vzniknout i z alergie, to se vůbec nevylučuje. Zkusila bych ti poradit. Zajeď do lékárny a zkus požádat o tester : Eucerin lotion 12% Omega. Je to mléko, které je pro atopiky,neskutečně zmírňuje svědění a celkový průběh ekzému.Prodává se ve 250ml stojí cca 450,–.doporučují ho pro kojence a i pro těhulky.Zkus nejprve ten tester ( aby si neplácala kačky).Připadá mi, že to mléko je v testeru i hutnější a mastnější než v samotném výrobku.Nelekni se, možná tě to bude na první pocit trochu pálit, ale během chviličky to přejde. Určitě žádný sprcháč, žádná ostrá strava, žádné koření.V případě, že ti to bude vyhovovat, zkus na sprchování Eucerin duch gel (180,–Kč ,ale stačí malinko- je to olejová konzistence, rozhodně by ti to nemělo uškodit)papa dej vědět a drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
8.4.12 18:30

dekuji za rady, ale asi budu muset pockat do toho uterka..nejblizsi otevrena lekarna je u nas az v nemocnci, coz je 20 min. autem, ale my auto nemame, navic jsem sama doma a v utery TP, tak nechci cestovat sama :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.4.12 18:36

jéjej, tak zkus namazat na kousek ten bepanthen,tím by si nic neměla zkazit, hlavně aby se ti trošku ulevilo. Hlavně ten pupík nedrbej, jenom hladit.Moje mamka, prý měla v těhotenství to samé a neustále se válela ve vaně, protože to bylo to jediné co jí pomáhalo proti svědění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
8.4.12 19:58

jejda, vypadá to děsivě… a nemáš doma třeba fenistil gel? ten by mohl pomoct od svědění. připadá mi to podle fotek taky jako ekzém - sestra měla něco podobného na rukou… kdyby to mokvalo, tak by ještě mohl pomoc silný černý čaj - lehce poklepávat. a nemáš doma třeba řepík? že by sis z něj udělala odvar a polévala. nebo i ten heřmánek. mohl by to zklidnit. ale někdo na něj je alergický… můžeš zkusit i promastit bepanthenem a nebo čímkoliv mastným. klárce pomáhala i modrá indulona nebo klasická nivea. kdybys měla šanci vyslat někoho do lékárny, tak je i dobrá mastička Halicar - mažu si ji na ekzém v obličeji. je to šetrná mast, částečně myslím bylinková (už nevím, krabičku jsem vyhodila :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
8.4.12 20:01

Ta alergie by to klidně mohla být a spustit takovouhle kožní rekci. Blbý ale je, že to neustupuje a naopak se zhoršuje. Vydrž do úterý, on ti určitě nějakou uklidňující mastičku předepíše. Musí to pekelně svědit, jsem atopik a dobře to znám. Zkus se moc neškrábat :hug: a tím bepanthenem klidně promazávej, podle mě tím nic nezkazíš
Mimochodem krásné bříško!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.4.12 09:18

makapi: děkuji :mrgreen:
tak nevim jestli ten bepanthen pomaha, tak na pul hodky to prestane, ale pak to zacne znova, dneska v noci jsem se ani nevyspala a uz to ani nevydrzela a pekne se podrbala :oops: je tam psano 3× denne, ale ja bych tak potrebovala 10× :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
9.4.12 09:28

nemáš doma zodac, fenistil, aerius nebo xyzal? jsou to léky na alergii a pomohly by od toho svědění. jen netuším, jestli se mohou i v těhotenství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.4.12 09:31

no mam prave xyzal, ale prave nechci do sebe nic cpat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
9.4.12 09:52

hele, já dávám pětileté dceři 2,5 ml 2× denně. zkus si ho vzít aspoň na noc, ať tě to nesvědí a vyspíš se. máš kousek do porodu a budeš potřebovat být odpočinutá. mimčo už je hotové a takhle jednorázově mu to neuškodí. přínos pro tebe i pro něj je podstatně vyšší než riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.4.12 21:10

tak mi svagrova dala nejake masticky z Justu a jedna nadherne zabira, sice z morske soli, coz pekne ze zacatku zastipe, ale mizi to krasne :palec: sice to svedet neprestalo, ale alespon se to pohlo k lepsimu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek