Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny,
a prosím o radu zkušenější maminky:
Máme potničky.
Nejdřív je měl Martínek na obličeji, potom za ouškama a pod krčkem. Obličej už je v pohodě, za ouškama taky, ale pod krčkem je má pořád a od včera i po celém tělíčku a zádach. Vypadá to hrozně. Je puntíkovaný jako beruška ![]()
Přitom ho nijak moc neoblékám, ale dle kožního dr. má citlivou pleť. Používám konopnou kosmetiku, ta je na citlivou až přecitlivělou pleť, ale ty potničky nevyřeší. Byli jsme u kožaře a co myslíte, že nám předepsal??
Mast s kortikoidy!!! takže jakmile jsem to doma zjistila, tak jsem ji hodila do koše.
No ale co teda dávat? Máte někdo nějaký osvědčený recept? Babskou radu? Nebo tip na nějaký krém atd.?
Předem děkuju všem za radu ![]()
Ahoj, nám na potničky zabral sudocream…dávám ho pokaždé, když vyskáčou a do pár dnů je to pryč…:-) doporučila mi ho i doktorka…
Ahoj, malá je měla když byla menší, jakmile se víc zapotila.. Měla je tedy hlavně na hlavě, obličeji a trošku jakoby ve výstřihu.. Celou zimu nosila jen bavlněný čepičky, protože jinak je měla.. Dr. nám dala Fenistil kapičky a Lipobasi na promaštění.. Vždycky to zmizelo tak do týdne.. Teď je jí pět měsíců a zdá se mi, že už je snad nedostane, už se několikrát zpotila (začalo být hezky a já nechala fusak) a naštěstí nic.. Tak přeju ať se to u vás taky věkem zlepší
![]()
Zakladatelko, ti kožaři jsou kreténi, fakt ![]()
Mám podobnou zkušenost… taky jsme vyfásli emulzi s kortikoidy ![]()
@terulkaslunicko
a nevysušuje ho ten sudocream?
Maty na to taky trpí… minule je měl na ručičkách a tak jsem ho tím sudocrémem namazala a měl úplně drsné a suché ručičky ![]()
@gabriela82
Lipobázi a fenistil nám dr. taky předepsala, ale nijak to nezabralo… ale pozitivní je, že se vám to věkem ztratilo… tak snad to u nás bude taky tak ![]()
Mně onehdy někdo doporučil natřít bílým jogurtem… ještě jsem to nezkoušela, ale jak se Maty zase opupínkuje, tak to zkusím… tím nic nepokazím, no né?
Mína13: nevysušuje…a je to opravdu jediné, co nám pomáhá…
mažu s ním i dupku, když se někdy stane, že trochu zarudne a na druhý den už to má zase v pohodě…mažu s tím prostě uplne vsechno a nedam na to dopustit… ![]()
Mína13: u nás ty potničky někdy mají docela škaredý průběh - jsou skoro až mokvavé, takže když to ten sudocrem trochu vysusi, tak je to jenom dobre..ale nikdy to nebylo tak, ze by potom mela drsnou a suchou pokozku
na prdelku nám teda taky funguje na 100%, ale ty ručičky mu teda hrozně vysušil ![]()
@terulkaslunicko píše:
Mína13: nevysušuje…a je to opravdu jediné, co nám pomáhá…mažu s ním i dupku, když se někdy stane, že trochu zarudne a na druhý den už to má zase v pohodě…mažu s tím prostě uplne vsechno a nedam na to dopustit…
tak takhle vážné to Maty teda ještě nikdy neměl… naštěstí ![]()
to je fakt hrůza co ty naše chudáčky malý umí potkat, co? člověk by nad tím brečel a radši by to vzal na sebe, jen aby mimi bylo v pohodě
@terulkaslunicko píše:
Mína13: u nás ty potničky někdy mají docela škaredý průběh - jsou skoro až mokvavé, takže když to ten sudocrem trochu vysusi, tak je to jenom dobre..ale nikdy to nebylo tak, ze by potom mela drsnou a suchou pokozku
Mína13: To mi povídej…musím zaklepat, že potničky už u nás dlouho nebyly na návštěvě…ale co mě teda vždycky rve srdce, když malou bolí bříško…to brečím s ní a nejraději bych se svíjela bolestí místo ní…
jsou to drobci, člověk je chce ochránit od všeho zlého a ta beznaděj je fakt blbá
Matýsek naštěstí na bříško netrpí… musím to honem zaklepat, ale co se týká pokožky, tak to je masakr… nejdřívě baby akné, pak seborea v hlavičce, ale tady obrovské pláty a do toho potničky, suchá kůže… prostě hrůůůza ![]()
jen se modlím, aby se z toho nevyvinul atopák… no to by byl masakr teda
![]()
@terulkaslunicko píše:
Mína13: To mi povídej…musím zaklepat, že potničky už u nás dlouho nebyly na návštěvě…ale co mě teda vždycky rve srdce, když malou bolí bříško…to brečím s ní a nejraději bych se svíjela bolestí místo ní…jsou to drobci, člověk je chce ochránit od všeho zlého a ta beznaděj je fakt blbá
Mína13: no malá má teď poslední dva dny suchou kůži na hlavičce a loupe se to…mažu to olejíčkem vždycky tak hodku pred koupáním, pak umyju a snažím se to vyčesat…ale má hodně a dlouhé vlásky, tak to jde všechno pěkně blbě…máš nějaký jiný tip jak na to, když s tím máš zkušenosti…
nestraš s atopákem…to by totiž fakt byl masakr…věř, že se to věkem zlepší ![]()
mazat, mazat, mazat… a vyčesávat… nic jiného se dělat nedá… já mažu dětským olejíčkem… teď máme Niveu… Maty teda má plešku, takže to jde dobře…
přeju ti, abyste se toho rychle zbavili ![]()
@terulkaslunicko píše:
Mína13: no malá má teď poslední dva dny suchou kůži na hlavičce a loupe se to…mažu to olejíčkem vždycky tak hodku pred koupáním, pak umyju a snažím se to vyčesat…ale má hodně a dlouhé vlásky, tak to jde všechno pěkně blbě…máš nějaký jiný tip jak na to, když s tím máš zkušenosti…nestraš s atopákem…to by totiž fakt byl masakr…věř, že se to věkem zlepší
@Mína13 píše:
mazat, mazat, mazat… a vyčesávat… nic jiného se dělat nedá… já mažu dětským olejíčkem… teď máme Niveu… Maty teda má plešku, takže to jde dobře…
přeju ti, abyste se toho rychle zbavili
jsem si to myslela…:-D taky máme niveu, tak budeme mazat a mazat…trochu vám závidím tu plešku
malá vždycky vypadá po mé proceduře jako mastňák
taky přeju ať máte co nejdřív klid s kožníma problémama… ![]()
Náš malý je mívá na zádičkách. Mažu tekutým pudrem. Za pár dnů jsou pryč. Ale možná by zmizely i sami. To nevím.
Potničky jsem u dcerky ( půlroční ) objevila jen jednou, koupila jsem shodou okolností tuhle konopnou kosmetiku http://www.zbozi.cz/…-krem-75-ml/ a krásně se jí to potom ztratilo ![]()