Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
A ty jsi na tom financne jak? Utahnes to nejak? Protoze jak to je sice nevim, ale delat neco naoko s clovekem, ktery de facto stoji proti me…to bych neumela. Chtela bych mit vse vyresene jak to opravdu bude i na papire, aby pak nebyly nejake problemy. A myslim, ze u stridavky si z dani odecita kazdy pul slevy-tj.bud pul roku obe deti, nebo kazdy jedno cely rok.
Kindergeld je v Německu brán pouze jako příspěvek na dítě a patří proto dítěti. Alimenty by měl manžel dávat navíc. Ale pokud přestane pracovat v Německu, tak s tím nic neuděláš a Kindergeld přestane chodit.
Kvůli kindergeldu mít trvalé bydliště děti u něj nemusí ani žádná střídavá péče být nemusí. Kde na to přišel?
Podle mě nechce platit ty alimenty, proto chce střídavku. Kdyby děti nebyly na oko ve střídavce, tak ty alimenty platit musí.
A otec žije v ČR a do Německa za prací denně dojíždí?
Jinak k tvému dotazu ohledně slevy na daních:
Alimenty musí platit i při střídavé péči, určitě nemají s manželkou stejné příjmy.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli mi tu někdo poradíte chceme se s manželem rozvést. Máme dvě děti 8 a 5 let a manžel dělá v Německu jezdí na kamionu jen by mě zajímalo jestli máte někdo zkušenosti kolik vám odklepnou Alimenty když má přiznáno na pásce cca 55tisic. Děkuji
@Priserka.oliva Tak to asi nezáleží jen na tom kolik vydělává. Záleží na tom kolik měsíčně máte výdaje, závazky a hlavně na potřebách dětí. Pro ty jsou peníze určené. Já beru alimenty na dítě (7 let) 3000kč a jeho otec vydělává 40 000kč. Přijde mi to úměrné. Nevzala bych si víc i kdyby měl 100000kč měsíčně. Asi si všichni umíme spočítat na kolik nás dětičky každý měsíc vyjdou a počítat s tím, že je nebudou živit a šatit jen alimenty.
Ahoj,
Chtěla bych se Vás zeptat popr. poradit, kdo mate zkušenost, jestli se dá něco dělat ![]()
Přítel má s bývalou přítelkyni 2 děti, platí ji alimenty 10tis. + jsme ji zařídili kindergeldy, takže na děti má 22tis. cca.. Přítel dětem spoří, kupujeme věci okolo, maminka si jezdí k moři, do ciziny, dětem spoří penzijko ![]()
A pořad má málo a chce přispívat, má blbe kecy, už mě štve jak je suverénní, sebevědomá, drzá…a furt se ohani OSPODem
je možné nějak docílit toho, aby Kindergeld dětem sporila a neslo ji do rukou? 10tis výživné ji přece na děti 4 a 6 musí stačit, nemůže platit jen otec. Sama mám dvě děti 17 a 12 a vím, kolik vše měsíčně stojí, ale tohle už je na mě moc. Štve mi, jak lze a bere vlastním dětem, místo, aby jim sporila na budoucnost.
Mate někdo radu? Děkuji ![]()
No co má dělat s kindergeldy jí nikdo nařídit nemůže. Jsou to peníze pro děti. Ale peněz teda dostává dost, na místě otce už bych okolo nekoupila ani ň. Vyhrožovat by mohla čím by chtěla.
Co to je „zaridili kindergeldy“? Kindergeld je logicky pro deti, takze ze ho otec posila detem, je v poradku. Pokud by byl nazoru, ze cast vyzivneho by za te situace mela byt sporici slozkou, muze podst navrh na upravu vyzivneho. Za soucasne situace rozhodne nemuze matce nic naridit.
Krom toho je nesmyslne se jako partnerka otce vyjadrovat k tomu, kolik ma matce na deti stacit. Myslet si samozrejme muzete, co chcete, to je vase vec. Ale neni to zadny argument.
Zdravím maminky.
Potřebuju to ventilovat a snad někdo něco poradí. Ex od přítele pracuje na poloviční úvazek, pracuje jako pojišťovák. Vzala si hypotéku na byt a přišla o příspěvky na bydlení a děti. Přítel nastoupil do prace v Německu a domluvil se s ex že bude mít kindergeld na dvě děti 12,5 tis jako alimenty a ona souhlasila ale protože přišla o dávky tak po něm chce i alimenty 7,5 tisic. Ex má ještě jedno dítě s jiným.
Chápu že na to má narok, ale těch 20 tis neutraci za děti a i jim nespoří a platí si z toho splátku hypotéky a svoje věci… Štve mě to, protože já mám dvě zaměstnání abych to utáhla a ona si…
Chci se zeptat protože nikde nic nemůžu najít. Je někde nějaká tabulku na výpočet alimentů když bere i kindergeld, s tím že by tam chlap vypsal co všechno platím..
Snad mě někdo pochopí, chová se k nám hrozně…
Děkuji
Pokud to nemaji soudne (pochopila jsem, ze ne), tak je to na dohode. Pokud se nemuzou dohodnout, tak soud. Od soudu moje zkusenost je, ze u nas otec si kindergekd nechaval a posilal soudne stanovene vyzivne, pak pri zadosti o zvyseni vyzivneho se mu to krute vymstilo - soud rekl, ze kindergeld patri detem, otec pak platil zpetne obrovskou castku. Odvolal se, ale smetl mu to i odvolaci soud.
Záleží na soudci, některý kindergeldy započítá do alimentů, jiný ne…tak ať to dá soudně kolik má platit a uvidí…
Ahoj maminky, omlouvám se za anonym, ale… je to pro mě osobní, coby kdyby, ze?
Jde o to, že s manželem už nežijeme, zatím máme dohodnutou péči po rozvodu jako,, střídavou péči,, s tím, že manžel by mi dával kindergeldy ( asi 9000,– ), děti měly trvalé bydliště u něj a on by žádné další výdaje na děti neměl. Samozřejmě střídavka je jen na oko, děti si bere 1× za 14 dní.
Žádost o rozvod ještě podána nebyla. Přijde mi, že mě od začátku lakuje, nechtěl jít do výlučné péče, jelikož by poté nebral ty kindergeldy, ( dělá tedy v německu a bere 33 000,– kč ), na střídavou péči bych mu en tak neskočila, jenže mi řekl, že jak do ní nepůjdu, skončí tam, najde se tady práci za 13 000 ( půl úvazek ) z toho mi bude dávat max 3000,– a zbytek si vydělá na černo a z toho mi nic nedá…( to si myslím, že jen dělá ramena, ale nevím, schopen je všeho ) takže já už jsem z toho v koncích, protože si se mnou milost pán manipuluje jak potřebuje. A tak se ptám a má otázka zní: Když bych měla děti ve své péči, mám nárok na kindergeld i alimenty?
Manžel mě už totiž dost…, neboť opět bylo domluveno, že si děti ( 2 a 4 r ) vezme na víkend, ve čtvrtek jsme si volali, jó že to prý plati, já si domluvím víkend po svém a tradá opět vše musím změnit, prý jsme si nevolali a že si mám zařídit hlídání jinde, nadával mi do krav atd… No po dobrém jsem s ním chtěla vycházet kvůli dětem, ale když už si je a ni nebere, tak nemám již dál důvod.
Jo a ještě jedna otázka, až půjdu do práce a popřípadě bude ta střídavá pěče a děti bydlištěm u otce, mám já nárok si dát děti do daní? Když nebudou mít trvalou adresu stejnou jako já?