Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Vzhledem k tomu, že se podílí na výdajích a ty bydlíš s někým, s kým se dělíš o náklady na bydlení, tak si úplně nemyslím, že je tu velký prostor pro zvýšení, dokonce ani po těch letech ne, pokud se mu tedy výrazně nezvýšila mzda. Spíš bych zkusila zatlačit, aby si ji bral na týden nebo dva o prázdninách.
@Anonymní píše: Více
no 7000 z jeho platu, když platí velké výdaje napůl v žádném případě, kdybys dostala 6000 přiklepnuto, tak to bude moc, a obávala bych se, že nedostaneš ani to, ze svého platu platí docela nadstandardně, moc bych do toho nerýpala
Mi to přijde na takhle malé dítě a jeho plat adekvátní. Zvlášť když platí větší výdaje napůl.
@Lama Lama píše: Více
ještě když platí polovinu nadstandardních výdajů ![]()
Hod si to do kalkulacky https://vyzivne.justice.cz/…4_01_01.xlsx
@Anonymní píše: Více
Nemyslím si, že bys dostala víc. Vzhledem k tomu, že se podílí na mimořádných platbách, tak asi ne. On žije sám?
Moc pěkný plán, jak oškubat tatínka - a to jsem teda převážně při matkách, ale tady je to teda… ehm ehm
Upřímně myslím, že zvýšení by mohlo projít. Ale nedovolá bych se, kdyby pak odmítl platit mimořádné výdaje. Protože to nemusí. Dobře bych si to rozmyslela. Tyto alimenty mám na šestiletou taky (vlastně mám 4500), ale příjem otce je o dost vyšší (50 -60 tisíc). A na zajištění všech adekvátních výdajů je to plně dostačující.
Mas docela velky alimenty na takhle stare dite… Takze pochybuju.. ja dostavam skoro na 11letou 3500… A plat ma otec podobny…
@Neuz píše: Více
No to jsou uvahy, me podrz ![]()
Protoze ty mas bidne aliky, tak zakladatelce napises, ze ma vic nez dost?
Proc mas ty tak malo?
@Ahep píše: Více
ale ony ty některé uvahy, nejsou mimo…ano, možná by vysoudila o 500 víc, ale k čemu by jí to bylo, když by přestal hradit velké výdaje na pul? jde o to, že z jeho příjmů mu o moc, pokud jestli, to výživné nezvednou…
@Ahep proc me napadas…pisu ze otec ma plat podobny, pokud neumis cist…plati taky vetsi vydaje napul.. ale soud mu proste odklepl tohle…
Dobrý den. Zajímalo by mě zda mám šanci uspět. Ex mi platí na dceru 5000 alimenty od doby, kdy jsem zpět v práci. Takže tolik platil ještě před inflací. Nyní půjde do školy. Zajímalo by mě, když má příjem 35-40 tis(nevím přesně) jestli by mi u soudu mohlo vyjít víc? Mimořádné platby platíme na půl. Já nyní bydlím s novým partnerem, v nájmu - přihlíží se k tomu také? Můj příjem je cca 22 tis, víc časově nemůžu skrz dítě(presčasy)
Dodám ještě že na prázdniny si ji nebere, ani očr. Bere si ji každou sobotu - přes den a noc.
Představovala bych si alimenty tak 7 tis.