Alimenty na dítě - 11let

23
6.12.23 04:57

Alimenty na dite 11let

Dobrý den, chci se zeptat mám nastavené alimenty na dite 1800kc.Otec mi je dobrovolně zvedl před rokem na 2500kc. I přesto zvazuju že zažádat o zvýšení. Alimenty jsou nastavené 10let z toho rok platí více.
Otec OSVČ-truhlář. (Bohužel nevím jaké může mít příjmy)
Bojím se, že zažáda o střídavou péči což dcera nechce a on to není schopný plnit. viz úkoly atd…
Teď si holku bere pouze v pátek a v neděli což mi hodně nevyhovuje.
Bojím se jít k soudu nechci přijít o dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
6.12.23 05:52

Pokud otec nema jinou vyzivovaci povinnost a nepodpalil si zrovna truhlarskpu dilnu, tak je to smesna castka. Zbytek si musis porovnat sama. Za rok uz by se ptali i na dcery nazor, tak mozna jen rok vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9074
6.12.23 05:52

Hm, jako že by dítě po tolika letech u tebe dali do střídavky, nevěřím. Alimenty jsou to nízké. Zažádala bych. Vyhrožování střídavou péčí, je nástroj který dal soud otcům do ruky, aby se tím mohli ohánět. A tak se pak často z dětí stávají nomádi, co se týden po týdnu stěhují.
Zde ale nevěřím, že by to soud odklepnul, kdyby si otec vzpomněl.
Kdybych byla dítě nikdy bych pendlovat na střídavku nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.12.23 06:46

Může jen vyhrožovat. Známá to tak taky měla. Chlap odmítal zvýšení, že bude chtít střídavku. Tak si to probrala a rozhodla se, že to jinak nedá a půjde do toho. Tak mu to řekla a reakce. Zbláznila ses, co si s nima počnu. Takže posílal víc peněz a děti si bral stále stejně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.23 07:31

Směšné alimenty… můj chlap je osvč, průměrný příjem cca 75tis měsíčně. Platíme na dvě děti alimenty dokupy 5000. Ale máme domluvu s jejich matkou, že platíme dále oběma paušaly, veškereé obutí, bundy, věci do školy.. aktovky, pomůcky všechny v srpnu nakupujeme, lítačku pro starší celoroční, papuče, tenisky… posíláme oběma kapesné. I s nimi chodim oblečení nějaké nakupovat… posledně mladší troje rifle… apod… Příspívamé na výlety se školou, kapesne dostali ted na výlet každá po 1000…

• Citovat
  • Upravit
2931
6.12.23 08:21
@alisekR píše:
Hm, jako že by dítě po tolika letech u tebe dali do střídavky, nevěřím. Alimenty jsou to nízké. Zažádala bych. Vyhrožování střídavou péčí, je nástroj který dal soud otcům do ruky, aby se tím mohli ohánět. A tak se pak často z dětí stávají nomádi, co se týden po týdnu stěhují.
Zde ale nevěřím, že by to soud odklepnul, kdyby si otec vzpomněl.
Kdybych byla dítě nikdy bych pendlovat na střídavku nechtěla.

Nastroj…zatimco predtim bylo postaveni obou rodicu opravdu spravedlive vyrovnane, ze :zed:
Kdyz nechces pendlovat, dej dite do pece otce a sama bud vikendovym animatorem, kdyz zrovna dominantni rodic dovoli :zed: Nelibi? Ze by az tak neslo o dite, ale o moc nad nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35256
6.12.23 08:25
@Jana 56 píše:
Dobrý den, chci se zeptat mám nastavené alimenty na dite 1800kc.Otec mi je dobrovolně zvedl před rokem na 2500kc. I přesto zvazuju že zažádat o zvýšení. Alimenty jsou nastavené 10let z toho rok platí více.
Otec OSVČ-truhlář. (Bohužel nevím jaké může mít příjmy)
Bojím se, že zažáda o střídavou péči což dcera nechce a on to není schopný plnit. viz úkoly atd…
Teď si holku bere pouze v pátek a v neděli což mi hodně nevyhovuje.
Bojím se jít k soudu nechci přijít o dceru.

Alimenty jsou nízké, o tom žádná. Proč se ale bojíš střídavky? Proč bys měl přijít o dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15889
6.12.23 08:31

@Jana 56 Tak se zkus s otcem nejdřív domluvit na zvýšení, než to budeš řešit přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.12.23 09:00

Bohužel zvýšení alimentů bez soudu nehrozí. Domluva žádná… :,( už jsem zkoušela, jsem vydriduch co neví co by se řekl…takže k soudu půjdeme asi budu muset.
Myslíte že by soud upravil i vydání s dítětem třeba na jeden víkend za 14dni? holku mu nechci brát kdykoliv vazvoni u dveří tak ji může mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.12.23 09:02

On jiné vyživovací povinnosti nema.ja mám další dítě takže dvě děti…mám to tam také uvést?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
6.12.23 09:02

Nevím, jaké jsou náklady na dítě, ale klidně bych zažádala o 9 000. A docela bych se divila, jak otec, který není schopen a ochoten mít dítě celý víkend, bude žádat střídavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35256
6.12.23 09:05
@Jana 56 píše:
Bohužel zvýšení alimentů bez soudu nehrozí. Domluva žádná… :,( už jsem zkoušela, jsem vydriduch co neví co by se řekl…takže k soudu půjdeme asi budu muset.
Myslíte že by soud upravil i vydání s dítětem třeba na jeden víkend za 14dni? holku mu nechci brát kdykoliv vazvoni u dveří tak ji může mít…

Vydřiduch, co dostane 2500, fakt vtipnej. On neví, jaké jsou dnes ceny? Soud může návštěvy upravit, ale jednou za 14dní je fakt málo, vždytˇspolu pak nemůžou mít žádný vztah. Ona by mu ta střídavka prospěla, asponˇby reálně viděl, kolik co stojí, a že je potřeba se o dítě i postarat, učit se s ním atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
6.12.23 09:05

2500 je výsměch, určitě do soudu jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.23 09:07

U nás otec taky tvrdil jak má minimální mzdu, dostal 10 tis a 12 letou dceru jednou za 14 dnů na víkend a to taky chtěl stridavku. Soud se ptal dcery a víceméně rozhodl přesně tak, jak si ona přála.

• Citovat
  • Upravit
9074
6.12.23 13:28
@ondrej190 píše:
Nastroj…zatimco predtim bylo postaveni obou rodicu opravdu spravedlive vyrovnane, ze :zed:
Kdyz nechces pendlovat, dej dite do pece otce a sama bud vikendovym animatorem, kdyz zrovna dominantni rodic dovoli :zed: Nelibi? Ze by az tak neslo o dite, ale o moc nad nim?

Sedíš si na vedení? Napsala jsem, že bych jako dítě pendlovat nikde nechtěla. Je mi 43 :mrgreen: máš pocit, že se mám nechat svěřit do péče svého otce, kterému je 67 let? :mrgreen: že bychom to prubli. Pošlu mamku bydlet na chalupu a jeho tedy nechám bydlet v jejich městském domě a budu u nich bydlet na střídačku :mrgreen:
Ano, nejčastěji chtějí otcové střídavku ve chvíli, kdy mají začít platit víc. ;)
Naštěstí moje děti mají rozumného tátu, co když odešel a mocně a zbytečně se odstěhoval 100 km, je nikam netahal. Alimenty platí vysoké protože chce a protože se mnou prožil 20 let, tak mě zná a ví, že peníze co pošle jdou skutečně na děti…a ví, že když s námi nechtěl bydlet v jednom městě i když mohl, tak holt musí jezdit pro děti a za dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna