Alimenty po roce a půl?

Anonymní
2.8.20 22:28

Alimenty po roce a pul??

Ahoj, a otcem malýho spolu nejsme už skoro rok a pul. Rozešli jsme se, když malýmu byl měsíc. On šel pak do léčebny, kde byl půl roku. Byl na neschopence, pak dal výpověď a byl na pracáku 5 měsíců. Pak šel zase do léčebny na 3 měsíce a od června má práci. Bere asi 23-24 čistýho. Nevím přesně. Doteď posílal 2000, ale nemáme to soudně, ale pouze mezi sebou. Ale přijde mi to prostě málo. Bydlí u matky a platí 13 000 půjčku a hypotéku(na to se prý nebere ohled) Svůj byt má v rekonstrukci(už několik let :D ). Myslíte, že mi alimenty zvýší, když podám návrh na soud? A jak je to s alimenty na neprodavnou matku? Vím, že do 2 let dítěte, takže by mě platil cca půl roku, ale jde to i zpětně? Nemyslím na výbavu. Tu jsme kupovali společně jde mi pouze i peníze na mě. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.8.20 23:33

Ahoj zrovna jsem toto řešila alimenty na sebe můžeš žádat zpětně od narození dítěte :) Takže za ten rok a půl co spolu nejste ti to doplatí jako dluh na výživném. Do návrhu pro soud napíšeš od kdy to chceš klidně rok a půl dozadu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
2.8.20 23:51

A kde by na to asi vzal?

Pises, ze bere 23 tis. Kc cisteho. Kdyz odečtu hypo 13tis (pises, ze se nepocita, ale je tam..) a ty 2 tis, co ti posila, zbyva 9tis. Neco asi plati sve mame za bydleni, jidlo, dojizdeni..

A celkově, kdyz si reknes, ze Ti ma posilat treba mesicne 2tis na Tebe a zpětně za 1,5 roku, tak to mame 36tis. Kc. A kde by je asi tak vzal z toho platu a vydaju?

Priste lip vybirej partnery prosim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
3.8.20 06:21
@kyticka86 píše:
A kde by na to asi vzal?

Pises, ze bere 23 tis. Kc cisteho. Kdyz odečtu hypo 13tis (pises, ze se nepocita, ale je tam..) a ty 2 tis, co ti posila, zbyva 9tis. Neco asi plati sve mame za bydleni, jidlo, dojizdeni..

A celkově, kdyz si reknes, ze Ti ma posilat treba mesicne 2tis na Tebe a zpětně za 1,5 roku, tak to mame 36tis. Kc. A kde by je asi tak vzal z toho platu a vydaju?

To naštěstí u soudu neřeší. Prostě si udělal dítě, tak ať se smejká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
3.8.20 07:24
@kyticka86 píše:
A kde by na to asi vzal?

Kde to vezme je jeho problém a nikoho ani soud to zajímat nebude. Zakladatelka a dítě na ty peníze mají nárok a není jediný důvod panáčkovi cokoliv „odpouštět“. Prober se. A Ty zakladatelko do toho rozhodně jdi, budeš to z něj možná dlouze tahat, ale pokud vydržíš, tak on už si nakonec patrně rozmyslí jestli to zaplatit, nebo jít sedět. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81349
3.8.20 07:44

Pche, najde si práci na černo a bude vymalované. Klidně se to může stát. Je to tak padesát na padesát. Evidentně vzor zodpovědnosti nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
3.8.20 07:48

@Anonymní A zkousela jsi se s nim domluvit? Platit by mel, na druhou stranu pokud je po lecebnach (alkohol, automaty?) a ted se na nej vse sesype, je docela riziko, ze do toho spadne znova (jako unik ze stresu) a nedostanes vubec nic krome spatne vymahatelneho rozsudku (recidivy jsou celkem vysoke procento u beznych zavislosti - alkohol, automaty apod.). Samozrejme, tohle ho neomlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.20 09:12
@kyticka86 píše:
A kde by na to asi vzal?

Své matce neplatí vůbec nic, ona ho živý. I ona za něj posílá občas alimenty, když on to z nějakýho důvodu už nemá, tak ať mu stim furt pomáhá ona. A ano dalšího partnera si vybírám už líp a snad to se taky brzo podaří.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 09:13

@Katerina Pa super to jsem ráda 😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 09:17

@inkakřivák to u nej nehrozí, nikdy neměl práci na černo a chce mít smlouvu na neurčito kvůli další hypotéce(tuhle by měl do konce myslím splatit, proto má tak vysoký splátky).

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.8.20 09:18

Normálně jsem proto, aby si chlap klidně našel další práci a platil, ale tady bych řekla, že lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Z léčeben je venku chvíli, pravděpodovnost recidivy velká a čím víc na něj budeš tlačit, tím je větší pravděpodobnost, že se sesype a začne všechno znova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 09:20

@Janiky2 zkoušela, chtěla jsem aby mi dával alimenty aspoň 3000. Prý ne, že mi jde jen o peníze. Tak pokud do toho spadne zas(chlast) tak je to jeho chyba, já mu dala svůj návrh.

• Citovat
  • Upravit
2015
3.8.20 09:21
@Janli píše:
Normálně jsem proto, aby si chlap klidně našel další práci a platil, ale tady bych řekla, že lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Z léčeben je venku chvíli, pravděpodovnost recidivy velká a čím víc na něj budeš tlačit, tím je větší pravděpodobnost, že se sesype a začne všechno znova.

To si take myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.20 09:26

@Janli domluva aby místo 2000 dával 3000 nejde, prý mi jde jen o peníze. Ne mě jde o to aby se náš syn měl líp. Díky koroně nemůžu chodit na brigádu a je to znát. Kdyby snim byla domluva, tak ať mi dává jen ty 3000 a alimenty na mě bych neřešila a vše by probíhalo jak do teď. Ale bohužel, tak když mě jde jen o peníze, tak ať jde a on si to vyžere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.20 09:28

On kouří krabičku denně, pije denně energy drinky. To máte 150 kč denně cca. Máte 4500 za měsíc a pro svýho syna nemůže poslat o litr víc? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna