Alimenty střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3685
10.5.22 10:47

@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho. :nevim: :poblion: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 10:49

Takže když matka opustí otce pro jistotu nedostane výživné na dítě vůbec.. a já si pořád myslela že výživné je pro dítě ( i z toho důvodu je matka nesmí odmítnout.. ano matka NESMI odmítnout alimenty pro dítě) :roll:

• Citovat
  • Upravit
3685
10.5.22 10:51

@ludmilaadamkova A matka také není povinna je soudně vyžadovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.22 10:51
@Fee-bee píše:
Bohužel nezohledňuje, ale mohlo by se. Pak by alespoň nebylo tolik rozpadlých rodin z naprosto nerelevantních důvodů.

Jo, zato by se protáhly a vyostřily spory a soudní tahanice - on měl milenku, jo, ale to bylo proto, že ona miho nikdy nevykouřila, nikdy nepolykala a spala se mnou jednou za půl roku… no ještě abych kukala častěji, když ten haj.zl byl furt v práci a byla jsem strhaná… no, ale já musel být furt v práci, když vona furt nadávala, že máme málo peněz… a ted mi řekni, jak by jsi tendle případ rozštípla a hlavně odůvodnila v rozsudku? Vopršálkovi stanovuji výživné 5tis Kč, protože měl mimomanželský poměr, ale jako polehčující okolnost zohlednujeme, že mu manželka neposkytovala orální sex… :roll: :roll: :zed:

Co dokazování - Vopršálková bude tvrdit, že kukali 3× týdně, Vopršálek jednou do roka. Budeš zvát sousedy?

Příspěvek upraven 10.05.22 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 10:52
@Fee-bee píše:
@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho. :nevim: :poblion: :pocitac:

Evidentně nechápeš smysl alimentů. Smysl alimentů v případě střídave péče je takový.

Na jedné straně žena co má 18 čistého měsíčně ( 3 děti zkrácený úvazek aby to stíhala) sama na druhé straně otec manažer který má manželku chůvu a bere přes 150 tis měsíčně. Bude mít vyměřené alimenty ne pro matku ale proto aby nějak alespoň trochu dorovnal rodilnou životní úroveň deti když jsou u matky.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.5.22 10:53
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova A matka také není povinna je soudně vyžadovat…

Ale ten soud je prostě stanoví :roll: s tím se nedá nic dělat. A už vidím chlapa co i když má soudně stanovené alimenty je nebude platit.

• Citovat
  • Upravit
81481
10.5.22 10:54
@Fee-bee píše:
@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho. :nevim: :poblion: :pocitac:

A hledání příčiny rozvodu na tom změní co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
10.5.22 10:58
@Fee-bee píše:
@Keyllah Ono jde ještě o nějaké životní hodnoty, soudnost a sebereflexi. Pokud mám sama máslo na hlavě, pak nebudu přes soud ještě ždímat toho, komu jsem ublížila. A rozmyslet si, zda mám na to dětem zajistit dosavadní životní úroveň, než jim vezmu tatínka, má každý dopředu.

aha, no, ještě štěstí, že je to nějak zákonem daný a naštěstí zcela jinak. Ikdyž třeba by si děti těch týračů, zneužívačů a alkáčů raději užívali raději dosavadní životní úrovně, než rozvod a klid, ale co já vím :think:
Znovu opakuji, výživné je pro dítě, to dítě musí z něčeho žít, což klidně přecházíš, hlavní je, co je jeho matka zač :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
10.5.22 10:59

@ludmilaadamkova @Lama Lama Ano, evidentně nechápu smysl alimentů, také nechápu smysl rozvodů. Lidé se nemají do sňatků a plození dětí hrnout hlava nehlava. Pak by nebyly nutné ani rozvody a ani alimenty. Ale kamenujte dál… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
@Lama Lama píše:
A hledání příčiny rozvodu na tom změní co?

no, když za to bude moct ta ženská, tak asi nedostane na dítko žádné výživné, protože si za to může sama :think: teda jestli chápu podivné myšlenkové pochody dotyčné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
10.5.22 11:01

@Keyllah Týrač, zneužívač, alkáč.. To se jistě z lidí vyklube až po X letech spokojeného a naplněného manželství, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 11:02
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova @Lama Lama Ano, evidentně nechápu smysl alimentů, také nechápu smysl rozvodů. Lidé se nemají do sňatků a plození dětí hrnout hlava nehlava. Pak by nebyly nutné ani rozvody a ani alimenty. Ale kamenujte dál… :mrgreen:

Smarja :palec: ale jako jo.

• Citovat
  • Upravit
3685
10.5.22 11:03

@Keyllah Máš pravdu. :mavam: Pokud si někdo vezme kreténa či krávu, pak se nemůže divit, že z toho nevyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
10.5.22 11:03
@Fee-bee píše:
@Keyllah Týrač, zneužívač, alkáč.. To se jistě z lidí vyklube až po X letech spokojeného a naplněného manželství, že?

ty o tom vážně nic moc nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna