Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho.
![]()
Takže když matka opustí otce pro jistotu nedostane výživné na dítě vůbec.. a já si pořád myslela že výživné je pro dítě ( i z toho důvodu je matka nesmí odmítnout.. ano matka NESMI odmítnout alimenty pro dítě) ![]()
@ludmilaadamkova A matka také není povinna je soudně vyžadovat…
@Fee-bee píše:
Bohužel nezohledňuje, ale mohlo by se. Pak by alespoň nebylo tolik rozpadlých rodin z naprosto nerelevantních důvodů.
Jo, zato by se protáhly a vyostřily spory a soudní tahanice - on měl milenku, jo, ale to bylo proto, že ona miho nikdy nevykouřila, nikdy nepolykala a spala se mnou jednou za půl roku… no ještě abych kukala častěji, když ten haj.zl byl furt v práci a byla jsem strhaná… no, ale já musel být furt v práci, když vona furt nadávala, že máme málo peněz… a ted mi řekni, jak by jsi tendle případ rozštípla a hlavně odůvodnila v rozsudku? Vopršálkovi stanovuji výživné 5tis Kč, protože měl mimomanželský poměr, ale jako polehčující okolnost zohlednujeme, že mu manželka neposkytovala orální sex…
![]()
Co dokazování - Vopršálková bude tvrdit, že kukali 3× týdně, Vopršálek jednou do roka. Budeš zvát sousedy?
Příspěvek upraven 10.05.22 v 10:52
@Fee-bee píše:
@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho.![]()
![]()
Evidentně nechápeš smysl alimentů. Smysl alimentů v případě střídave péče je takový.
Na jedné straně žena co má 18 čistého měsíčně ( 3 děti zkrácený úvazek aby to stíhala) sama na druhé straně otec manažer který má manželku chůvu a bere přes 150 tis měsíčně. Bude mít vyměřené alimenty ne pro matku ale proto aby nějak alespoň trochu dorovnal rodilnou životní úroveň deti když jsou u matky.
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova A matka také není povinna je soudně vyžadovat…
Ale ten soud je prostě stanoví
s tím se nedá nic dělat. A už vidím chlapa co i když má soudně stanovené alimenty je nebude platit.
@Fee-bee píše:
@Lama Lama Protože není v souladu s těmi, co tatínky chtějí sedřít z kůže. Navíc pokud mají střídavou péči, pak mi to přijde úplně ujetý po něm ještě chtít výživné na tu dobu, co nejsou u něho.![]()
![]()
A hledání příčiny rozvodu na tom změní co?
@Fee-bee píše:
@Keyllah Ono jde ještě o nějaké životní hodnoty, soudnost a sebereflexi. Pokud mám sama máslo na hlavě, pak nebudu přes soud ještě ždímat toho, komu jsem ublížila. A rozmyslet si, zda mám na to dětem zajistit dosavadní životní úroveň, než jim vezmu tatínka, má každý dopředu.
aha, no, ještě štěstí, že je to nějak zákonem daný a naštěstí zcela jinak. Ikdyž třeba by si děti těch týračů, zneužívačů a alkáčů raději užívali raději dosavadní životní úrovně, než rozvod a klid, ale co já vím ![]()
Znovu opakuji, výživné je pro dítě, to dítě musí z něčeho žít, což klidně přecházíš, hlavní je, co je jeho matka zač ![]()
@ludmilaadamkova @Lama Lama Ano, evidentně nechápu smysl alimentů, také nechápu smysl rozvodů. Lidé se nemají do sňatků a plození dětí hrnout hlava nehlava. Pak by nebyly nutné ani rozvody a ani alimenty. Ale kamenujte dál… ![]()
@Lama Lama píše:
A hledání příčiny rozvodu na tom změní co?
no, když za to bude moct ta ženská, tak asi nedostane na dítko žádné výživné, protože si za to může sama
teda jestli chápu podivné myšlenkové pochody dotyčné ![]()
@Keyllah Týrač, zneužívač, alkáč.. To se jistě z lidí vyklube až po X letech spokojeného a naplněného manželství, že?
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova @Lama Lama Ano, evidentně nechápu smysl alimentů, také nechápu smysl rozvodů. Lidé se nemají do sňatků a plození dětí hrnout hlava nehlava. Pak by nebyly nutné ani rozvody a ani alimenty. Ale kamenujte dál…
Smarja
ale jako jo.
@Keyllah Máš pravdu.
Pokud si někdo vezme kreténa či krávu, pak se nemůže divit, že z toho nevyrostou.
@Fee-bee píše:
@Keyllah Týrač, zneužívač, alkáč.. To se jistě z lidí vyklube až po X letech spokojeného a naplněného manželství, že?
ty o tom vážně nic moc nevíš…