Alimenty střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
10.5.22 11:04
@Fee-bee píše:
@Keyllah Týrač, zneužívač, alkáč.. To se jistě z lidí vyklube až po X letech spokojeného a naplněného manželství, že?

Takže neplánovaně nechtěně děti z problémových rodin co? Utratime? Dáme do nějakýho ústavu? Aby nemusely být soudy o jejich peci ať už finanční tak jinou.

• Citovat
  • Upravit
4399
10.5.22 11:08
@Anonymní píše:
Zdravím,
Poprosím o radu… S manželem žijeme už dva roky oddělene, máme dvě děti, které si střídáme po týdnu a nic si navzájem neplatíme. Já chtěla, ale muž ne.
Nyní se chceme oba rozvést, máme nové partnery. A byla jsem informována, že si budeme navzájem platit vyměřené alimenty. Což jsem řekla manželovi a ten silně nesouhlasí, že do teď jsme si nic neplatili že chci jen peníze, jsem prizivnice atd, :zed: chtěla jsem se dohodnout, přičemž by dohodu sepsala právnička. On ale takto… Nadávky, že nic platit nebude atd. Tak nevím, zda to rovnou dát soudně bez dohody. On ví, že má o 20tisic vyšší plat než já a vyměří mu vyšší alimenty. Ale brání se, že nic jsme si neplatili do teď, tak nebudeme ani dál. Myslíte, že i tak to soud vyměří? Moc mě mrzí, že mi začal nadávat, ať si teda seženu lepší práci, když jsem neschopná, že se chci jen přiživit apod.

Nechala bych to být a byla ráda, že mám dobré vztahy s otcem dětí. Stará se stejně jako ty? Na dražší věci se v pohodě složíte, pokud budete dobře vycházet. Můžete se domluvit, že bude dětem spořit, pokud má tolik volných prostředků a dost peněz.
Soud se může táhnout několik let. Pak několik let odvolání. Tahání špíny, ovlivnění dětí, nenávist, pomluvy, do toho noví partneři, případně další děti.
Rozmyslí si, jestli ti to za těch pár korun stojí. Viděla jsem to v reálu, vztahy nenapravitelně zničené, děti jsou na psychologa.
Taky jsem ex a mohla bych se soudit kvůli penězům a nejspíš bych vyhrála. Ale po letech se mi vrátilo to, že jsem to nikdy neudělala. S otcem se na všem domluvíme, děti jsou v pohodě.
Je mi jasné, že tady dostaneš jiné rady, ale myslí na to, jaké chceš, aby tvoje děti měly dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
10.5.22 11:08
@Keyllah píše:
ty o tom vážně nic moc nevíš…

Nevím a netuším. Právě jsme s manželem oslavili 20 let manželství, 20 nejlepších let mého života. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
10.5.22 11:09
@ludmilaadamkova píše:
Takže neplánovaně nechtěně děti z problémových rodin co? Utratime? Dáme do nějakýho ústavu? Aby nemusely být soudy o jejich peci ať už finanční tak jinou.

Na neplánovaně nechtěné děti je jedno zaklínadlo: antikoncepce. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 11:11
@ulice píše:
Nechala bych to být a byla ráda, že mám dobré vztahy s otcem dětí. Stará se stejně jako ty? Na dražší věci se v pohodě složíte, pokud budete dobře vycházet. Můžete se domluvit, že bude dětem spořit, pokud má tolik volných prostředků a dost peněz.
Soud se může táhnout několik let. Pak několik let odvolání. Tahání špíny, ovlivnění dětí, nenávist, pomluvy, do toho noví partneři, případně další děti.
Rozmyslí si, jestli ti to za těch pár korun stojí. Viděla jsem to v reálu, vztahy nenapravitelně zničené, děti jsou na psychologa.
Taky jsem ex a mohla bych se soudit kvůli penězům a nejspíš bych vyhrála. Ale po letech se mi vrátilo to, že jsem to nikdy neudělala. S otcem se na všem domluvíme, děti jsou v pohodě.
Je mi jasné, že tady dostaneš jiné rady, ale myslí na to, jaké chceš, aby tvoje děti měly dětství.

Ale pokud se chtějí rozvést tak musí proběhnout soud a součástí soudu bude také soudni rozhodnutí o péči o děti a k tomu se týče i vyměření alimentů.

Oni mají střídačku ale nemají ji oficiálně to musí vše proběhnout. Bez toho se rozvod neuskuteční.

• Citovat
  • Upravit
3687
10.5.22 11:11

@ulice Konečně normální názor. :palec: Děkuji ti! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 11:12
@Fee-bee píše:
Na neplánovaně nechtěné děti je jedno zaklínadlo: antikoncepce. 8)

Děláš blbou schválně a nebo je to tvá přirozená vlastnost? Nemá to smysl v ledním případě trolis v horším :dance:

• Citovat
  • Upravit
3687
10.5.22 11:15

@ludmilaadamkova Pokud zodpovědnosti vůči sobě i ostatním říkáš blbost, pak ano, jsem blbá až na půdu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
10.5.22 11:16
@ludmilaadamkova píše:
Evidentně nechápeš smysl alimentů. Smysl alimentů v případě střídave péče je takový.Na jedné straně žena co má 18 čistého měsíčně ( 3 děti zkrácený úvazek aby to stíhala) sama na druhé straně otec manažer který má manželku chůvu a bere přes 150 tis měsíčně. Bude mít vyměřené alimenty ne pro matku ale proto aby nějak alespoň trochu dorovnal rodilnou životní úroveň deti když jsou u matky.

Tady zdaleka není takový rozdíl v platech 8) A vidíš i druhou věc? Děti ve střídavé péči, co žijí několik let v soudních sporech svých rodičů kvůli penězům? :( Viděla jsi někdy v reálu, co to s těmi dětmi udělá, že to sakra hodně vnímají? A co to udělá se vztahy těch rodičů, co mají společné děti a před sebou dost let, kdyby se měli být schopni na spoustě důležitých věcech domlouvat, tolerovat, ustoupit, udělat kompromis, vyjít tomu druhému vstříc, když potřebuje? Vis, že se pak často ani nezdraví a žádný kompromis neexistuje, že se pak už vše řeší přes ospod a soud a právníky? Jake dětství kvůli max 5 tisícům, které doteď zakladatelka nepotřebovala, svým dětem připraví? Fakt nejde se domluvit po dobrém, nechtít výživné ani neřešit právníky, ale dětem přilepšit od táty jinak? Je tak příšerný a přitom se stará o děti půl napůl? Ono všechno jde, ale jak jeden spustí s právnikem a soudem, tak taky často už nepůjde nikdy nic po dobrém. Každý strůjce nejen svého štěstí, ale i štěstí svých dětí. Nakonec se začne kromě alimentů řešit i péče o děti, jako je to často. A to bude pak teprve sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41211
10.5.22 11:18
@Fee-bee píše:
Nevím a netuším. Právě jsme s manželem oslavili 20 let manželství, 20 nejlepších let mého života. :nevim:

Ano, to bych si tak podle tvých odpovědí myslela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.5.22 11:20

@ulice já bych se samozřejmě snažila s otcem dítěte domluvit tak aby vznikl rozpor v co nejméně bodech.
Příklad co jsem uvedla byl hypoteticky a nepravděpodobný ale uvedla jsem ho proto abych vysvětlila proč se vyměřují alimenty při střídavé péči.
Oni k soudu ale musí jít. Bez toho se nerozvedou. Není cesta aby vyřešili svou situaci bez soudu. :nevim: jak to chceš udělat aby nebyl soud? Jedině že by se nerozvedli.

• Citovat
  • Upravit
81481
10.5.22 11:20
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova @Lama Lama Ano, evidentně nechápu smysl alimentů, také nechápu smysl rozvodů. Lidé se nemají do sňatků a plození dětí hrnout hlava nehlava. Pak by nebyly nutné ani rozvody a ani alimenty. Ale kamenujte dál… :mrgreen:

jé, ještě že jsi nám to řekla, tak se ted cítíš líp :kytka: Gratuluji, jsi skvělá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.22 11:23
@ulice píše:

Myslím, že je velmi obtížné najít tu správnou hranici nechat si ve jménu klidu všechno líbit a nebít se za každou cenu za každé právo, na které mám nárok. Ustupovat neznamená mít dobré vztahy a naopak neustopovat nezaručí, že se budu mít lépe ) respektive děti). Záleží i na finanční situaci. Je zvláštní, že do ted to zakladatelka neřešila a najednou ted… zakladatelko, měn se ted něco? Platil otec (respektive platilo se do ted ze SJM) nejaká část tvých nákladů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.5.22 11:25
@Fee-bee píše:
@ludmilaadamkova Pokud zodpovědnosti vůči sobě i ostatním říkáš blbost, pak ano, jsem blbá až na půdu. :oops:

Ale ty děti už tu jsou. Antikoncepce na ně nepomůže. Ano, můžem lomit rukama, že je to nezodpovědné. Ale je to tak. Jsou tu. Co s nimi a jejich výživou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3687
10.5.22 11:27
@Lama Lama píše:
Ale ty děti už tu jsou. Antikoncepce na ně nepomůže. Ano, můžem lomit rukama, že je to nezodpovědné. Ale je to tak. Jsou tu. Co s nimi a jejich výživou?

Přesně to, co píše @ulice. Nekazit život dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna