Alimenty střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
10.5.22 14:19
@Ornwen píše:
No, tak si daji spolecnou peci a je to bez alimentu. A je po problemu. Tam se vyzivne spise nestanovuje, protoze se to bere ze jsou schopni se domluvit a ze veci resi spolecne.
Pravdepodobne tak, jak to zakladatelka doted s manzelem resila.

Hele, to není uplně pravda, soudkyně mají nějak v náuře kecat lidem do života, takže i u společné péče dost často výživné stanovují, zejména pokud zjistí rozdíl v příjmench ( ty si zjistí s předstihem ještě dříve, než na soud dorazí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
10.5.22 15:56

@Lama Lama nezjistovali. Respektive vzali akorat co jsme si napsali do dohody. Kde sice neco stanoveno bylo, ale soudkyne se kroutila a rikala, ze u spolecne se nestanovuje nic.
U znamych prijmy zjistovali od zamestnavatelu. Ale u spolecne nemaji vyzivne stanoveno vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
10.5.22 16:08
@Ornwen píše:
@Lama Lama nezjistovali. Respektive vzali akorat co jsme si napsali do dohody. Kde sice neco stanoveno bylo, ale soudkyne se kroutila a rikala, ze u spolecne se nestanovuje nic.
U znamych prijmy zjistovali od zamestnavatelu. Ale u spolecne nemaji vyzivne stanoveno vubec.

No, u nás zjištovali, u dvou známých zjištovali, stanovili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
10.5.22 16:28

Já souhlasím s @Lama Lama, že nejlepší by bylo navrhnout mediátora. S jeho pomocí můžou najít řešení, které bude OK pro oba rodiče, ale které zároveň soud nesmete. Protože o výživném pro nezletilé děti může rozhodovat i bez návrhu a není nijak vázaný tím, s jakým návrhem tam rodiče přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 16:38
@Anonymní píše:
Zdravím,
Poprosím o radu… S manželem žijeme už dva roky oddělene, máme dvě děti, které si střídáme po týdnu a nic si navzájem neplatíme. Já chtěla, ale muž ne.
Nyní se chceme oba rozvést, máme nové partnery. A byla jsem informována, že si budeme navzájem platit vyměřené alimenty. Což jsem řekla manželovi a ten silně nesouhlasí, že do teď jsme si nic neplatili že chci jen peníze, jsem prizivnice atd, :zed: chtěla jsem se dohodnout, přičemž by dohodu sepsala právnička. On ale takto… Nadávky, že nic platit nebude atd. Tak nevím, zda to rovnou dát soudně bez dohody. On ví, že má o 20tisic vyšší plat než já a vyměří mu vyšší alimenty. Ale brání se, že nic jsme si neplatili do teď, tak nebudeme ani dál. Myslíte, že i tak to soud vyměří? Moc mě mrzí, že mi začal nadávat, ať si teda seženu lepší práci, když jsem neschopná, že se chci jen přiživit apod.

Ahoj, mám ve střídavce 2 děti. Napsali jsme si dohodu, že si nebudeme nic platit a pojedeme vše na půl. S tím jsme šli k soudu.
Soud nám to zamítl a vyměřil nám obou alimenty a platíme si s nich 1/2….
Ex koukal jako puk, protože jsme si mysleli, že nám vyjdou vstříc, přišlo mi, že máme podobné platy. Ale jemu spočítali, že má bonusy bokem a platí mi cca o 1000 víc..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.22 22:40

Tady zakladatelka… Děkuji vám za názory :srdce: co se týká toho, proč jsme s mužem od sebe, není podle mě důležité k alimentum. Ale nicméně abych tu pár z vás uklidnila, nebo spíš zasvětila. Jedná se o rozchod po dvacetiletém manželství, během kterého proběhla manželova nevěra, odevzdávání výdělku manželovi, a prostě celkové neshody na partnerský život. V čemž jsem už nechtěla a nemohla žít. Proto jsem před dvěmi lety sebrala veškerou sílu a odešla ze společného domu do pronájmu, jen abych už měla klid. Manžel zůstal v domě, kde žije i jeho matka, která platí na domě veškeré energie. Já se musela postavit na své nohy, platit nájem a zivit se sama. Několikrát během těch dvou let jsem chtěla ať přispívá na děti, ale vždy bez úspěchu. A já pro klid nenalehala víc. Co se týká kroužků, školy apod. to mi vždy polovinu dával. Nyní ale chce oficiální rozvod, jelikož má partnerku, a ten bez rozdělení dětí a vypocitani alimentů nemůže proběhnout. Tak jsem mu to i oznámila a bohužel nastalo to, co jsem čekala a proto nebo pro ten klid to ani dřív neudělala. Řvaní na mě, že jsem příživník, že mi nic nedá atd. On to bohužel bere tak, že je to pro mě ne pro děti. Ač třeba starší syn půjde teď na střední, bude dojíždět do jiného města a náklady vzrostou. A já nevím, proč bych měla ustupovat a nic nechtít. Pro mě je opravdu 5tis dost peněz. Mám čistého 20tis, manžel 40tis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.22 09:38

Taky máme stridavku- 3 děti. Máme ji také po týdnu a alimenty podle příjmu vyměřený soudně. Je to spíše formalita vzhledem k tomu že se střídáme, tudíž je vyzivujeme oba.. Máme to ta, k že já platím jemu 1000 Kč a on mě 3000 Kč. protoze má vyšší příjem..bylo nám řečeno že kdybychom byli manželé a žili spolu..také by platil více..peníze jsou pro děti ne pro mě. S odpocty na děti se střídáme po půl roce…kdy v tom pulroku, kdo je má tak, platí obědy ve škole. Družinu, kroužky… Větší finance nad rámec jako začátek školního roku.,Třídní fondy. Rovnatka. Lyžáky atd jdeme napůl. Funguje to tak už 5 let..a hlavní je se na všem dohodnout.. zkus to navrhnout také tak..a hlavně máme to u soudne příkleple na papíru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.22 09:41
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka… Děkuji vám za názory :srdce: co se týká toho, proč jsme s mužem od sebe, není podle mě důležité k alimentum. Ale nicméně abych tu pár z vás uklidnila, nebo spíš zasvětila. Jedná se o rozchod po dvacetiletém manželství, během kterého proběhla manželova nevěra, odevzdávání výdělku manželovi, a prostě celkové neshody na partnerský život. V čemž jsem už nechtěla a nemohla žít. Proto jsem před dvěmi lety sebrala veškerou sílu a odešla ze společného domu do pronájmu, jen abych už měla klid. Manžel zůstal v domě, kde žije i jeho matka, která platí na domě veškeré energie. Já se musela postavit na své nohy, platit nájem a zivit se sama. Několikrát během těch dvou let jsem chtěla ať přispívá na děti, ale vždy bez úspěchu. A já pro klid nenalehala víc. Co se týká kroužků, školy apod. to mi vždy polovinu dával. Nyní ale chce oficiální rozvod, jelikož má partnerku, a ten bez rozdělení dětí a vypocitani alimentů nemůže proběhnout. Tak jsem mu to i oznámila a bohužel nastalo to, co jsem čekala a proto nebo pro ten klid to ani dřív neudělala. Řvaní na mě, že jsem příživník, že mi nic nedá atd. On to bohužel bere tak, že je to pro mě ne pro děti. Ač třeba starší syn půjde teď na střední, bude dojíždět do jiného města a náklady vzrostou. A já nevím, proč bych měla ustupovat a nic nechtít. Pro mě je opravdu 5tis dost peněz. Mám čistého 20tis, manžel 40tis.

Najdi si právničku která ti pomůže. resila jsem to samé. Nenech se odbit. Soudne bude muset doložit příjem a výdaje a vše se vám výměri. A určitě chtěj i nějaké finanční vyrovnání. Pokud když ses odstěhovala ti nic nedal..

• Citovat
  • Upravit
502
16.5.22 09:49

Omlouvám se, že jsem nedočetla celou diskuzi. Ať už se dohodnete a soud stvrdí, nebo se nedohodnete a alimenty stanoví soud, tak tam nějaké budou.
Máme to stejně, ale nic si neplatíme, prostě si hradíme, co jsme si dohodli, a je to, ALE kdyby jeden z nás ztratil příjmy, měl nějaké potíže, nebo naopak se měl moc dobře a přestal se finančně angažovat, máme tu tady tuto „záchrannou možnost“.

Ale celkově si myslím, že je jedno, jestli se to líbí nebo ne, ty částky prostě, ať dohodou, nebo soudcem, stanovené v rozhodnutí o svěření dětí do péče prostě budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
16.5.22 09:54
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka… Nyní ale chce oficiální rozvod, jelikož má partnerku, a ten bez rozdělení dětí a vypocitani alimentů nemůže proběhnout. Tak jsem mu to i oznámila a bohužel nastalo to, co jsem čekala a proto nebo pro ten klid to ani dřív neudělala. Řvaní na mě, že jsem příživník, že mi nic nedá atd. On to bohužel bere tak, že je to pro mě ne pro děti. Ač třeba starší syn půjde teď na střední, bude dojíždět do jiného města a náklady vzrostou. A já nevím, proč bych měla ustupovat a nic nechtít. Pro mě je opravdu 5tis dost peněz. Mám čistého 20tis, manžel 40tis.

Ano, ač sama jsem „nextka“ někoho jiného, jedu vždycky za své a mému muži do toho nekecám. Čekala jsem, že až si můj ex najde ženu, že to bude taky v pořádku. Obzvláště, pokud je dáma movitá asi víc než my dva dohromady, ale v tom jsem se právě strašně spletla. :lol:
Je to prostě taková tsunami, kterou musíme proplout a co nejvíc v klidu kvůli sobě i dětem. Pokud nechce dohodu, ať stanoví alimenty soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
16.5.22 17:23
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka… Děkuji vám za názory :srdce: co se týká toho, proč jsme s mužem od sebe, není podle mě důležité k alimentum. Ale nicméně abych tu pár z vás uklidnila, nebo spíš zasvětila. Jedná se o rozchod po dvacetiletém manželství, během kterého proběhla manželova nevěra, odevzdávání výdělku manželovi, a prostě celkové neshody na partnerský život. V čemž jsem už nechtěla a nemohla žít. Proto jsem před dvěmi lety sebrala veškerou sílu a odešla ze společného domu do pronájmu, jen abych už měla klid. Manžel zůstal v domě, kde žije i jeho matka, která platí na domě veškeré energie. Já se musela postavit na své nohy, platit nájem a zivit se sama. Několikrát během těch dvou let jsem chtěla ať přispívá na děti, ale vždy bez úspěchu. A já pro klid nenalehala víc. Co se týká kroužků, školy apod. to mi vždy polovinu dával. Nyní ale chce oficiální rozvod, jelikož má partnerku, a ten bez rozdělení dětí a vypocitani alimentů nemůže proběhnout. Tak jsem mu to i oznámila a bohužel nastalo to, co jsem čekala a proto nebo pro ten klid to ani dřív neudělala. Řvaní na mě, že jsem příživník, že mi nic nedá atd. On to bohužel bere tak, že je to pro mě ne pro děti. Ač třeba starší syn půjde teď na střední, bude dojíždět do jiného města a náklady vzrostou. A já nevím, proč bych měla ustupovat a nic nechtít. Pro mě je opravdu 5tis dost peněz. Mám čistého 20tis, manžel 40tis.

No 5.000 na jedno to asi nebude, spíš mezi 2 a 3, ale na dvě už by to těch 5-6 být mohlo, ale zpětně bys určitě něco dostala, pokud nenarazíš na úplně blbou soudkyni. Ale skutečně první krok by měla být mediace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 21:08

Obnovuji diskusi

Ptám se ze zvědavosti. Jak se počítají alimenty ve střídavé péči. Matka na RD s druhým dítětem(takže RP a občasný přivýdělek maximálně 10 000), jehož otec vydělává cca 40 000
Otec dítěte vr střídavé péči, vydělává přibližně 50 000 a jeho partnerka asi o 10 000 víc. Kolik by mohli být alimenty a jak by se počítaly, kdyby matka zažádala?

• Citovat
  • Upravit
2675
11.9.22 22:35
@Anonymní píše:
Ptám se ze zvědavosti. Jak se počítají alimenty ve střídavé péči. Matka na RD s druhým dítětem(takže RP a občasný přivýdělek maximálně 10 000), jehož otec vydělává cca 40 000
Otec dítěte vr střídavé péči, vydělává přibližně 50 000 a jeho partnerka asi o 10 000 víc. Kolik by mohli být alimenty a jak by se počítaly, kdyby matka zažádala?

Druhé dítě tedy má jiného otce? Ten vydělává cca kolik, a kolik vydělávala, nebo mohla vydělávat matka před současnou RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
12.9.22 08:40
@Anonymní píše:

Moje zkušenost čím dál tím víc je, že u střídavky se alimenty určují obousměrně. Takže otci klasicky podle příjmu děleno dvěma pokud je u něj dítě půl měsíce. U matky by se asi přihlédlo k původnímu platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
12.9.22 08:43
@ondrej190 píše:
Druhé dítě tedy má jiného otce? Ten vydělává cca kolik, a kolik vydělávala, nebo mohla vydělávat matka před současnou RD?

Platy obou otců jsou v dotazu zmíněny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna