Alimenty zpetně dluh

50
15.2.16 10:09

alimenty zpetně dluh

Ahojky, Před rokem mi nabyl rozsudek pravní moci kvuli alimentům. Alimenty mu dali 3 roky zpětně (50tisic), dítě mám ve své péči. Od té doby každý měsíc platí co mu určila soudkyně, před tím za tři roky nedal ani korunu. Ale DLUH zpětně měl zaplatit do 3 mesíců (března minulého roku) a z toho mi nedal ani korunu. Už toho mám dost, pořád říká jak nemá a kupuje si nové auto, zaplatil drahou svatbu, zrekonstuoval si celý byt. A to jsem tři roky to neřešila, protože jsem si mslela že opravdu nemá a že zapracuje, ale dokavad jsem to nedala k soudu nic se nedělo. Jak mám postupovat a udělat??? A jak to bude celé probíhat atd…???Co s tím budou dělat?? Byla bych ráda od Vás info kdo tohle už řešil…Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
15.2.16 10:14

@ivikule budu řešit něco podobnýho, jen nižší částku a za menší ibdobá. Jdu do toho přes právmičku, vyzve ho k úhradě a pohrozí mu předexekuční výzvou. Pokud se nechytí, bude exekuce. Jak jinak bys to chtěla řešit?

• Citovat
  • Upravit
33047
15.2.16 10:30

Podat exekuci, neplní závazky dané soudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.2.16 10:30

Tak to neuvidim, akorat ho nastvu ze mi zas bude delat zle. Je sice zenatej ale co zjistuji tak penez ma plno ale jinak je uplny chudak, protoze si to zaridil tak ze ma na nekoho jineho napsany vsecky veci. Takze je krytej… Pred exekucema nama vubec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
15.2.16 10:33

Pokud má plat, vzala bych to přes soud a exekuční srážení z platu. Pokud nemá zaměstnavatele, tak bych volila soukromého exekutora (exekuce se stejně nejdřív schvaluje soudem). Ještě bych mu možná poslala jednu, dvě upomínky. Nevýhodou upomínky je to, že mu dojde, že je čas odklánět majetek (jako to došlo mému ex). Vymáhala jsem 40 tisíc dlužné alimenty běžné, ne zpětně doměřené. Moje právnička mu poslala upomínku, pohrozila exekutorem, ex vybílil účet a výsledkem byl exekutorský příkaz k prodeji jeho domu.
Nakonec zaplatil a rád. Ale hotové peníze má někde ulité. Exekutorovi chvíli trvalo, než projel všechny banky.
Jo a můj už platí, dovolí si maximálně den zpoždění.

• Citovat
  • Upravit
102800
15.2.16 10:34

@ivikule No, až začne exekutor prudit v domácnosti manželky a ona bude muset dokládat ke všemu účty, tak se peníze rychle najdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
15.2.16 10:35
@ivikule píše:
Tak to neuvidim, akorat ho nastvu ze mi zas bude delat zle. Je sice zenatej ale co zjistuji tak penez ma plno ale jinak je uplny chudak, protoze si to zaridil tak ze ma na nekoho jineho napsany vsecky veci. Takze je krytej… Pred exekucema nama vubec nic…

Tak to je blbý :,(. Ještě ho můžeš poslat do basy.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.2.16 12:54

@ivikule exekuci.. nebo zajdi za právníkem, ať Ti to sepíše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.16 12:55

Výživné

Zdravím holky, mám velkou prosbu ohledně jedné asociace. Kamarádka mi dala odkaz a tak jsem rovnou zaslala poptáku na vymáhání výživného, které mi dluží bývalej manžel. Je pravda, že byli neskutečně příjemní, rychlí a přívětivý. Ale pak mi došla smlouva, kterou prý dávají normálně k podpisu a tam se mi pár věcí nelíbilo a tak jsem nechtěla podepsat. Oni jsou i teď velmi přívětivý a chtějí mi vše vysvětlit, ale jsem opatrná a mám strach do toho jít. Náhodou nemáte některá s touto asociací zkušenosti: http://www.vasevyzivne.cz/… Vše je ZADARMO!!!Ikdyž nic nevymůžou nic neplatíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
15.2.16 14:08
@martina.se píše:
@ivikule exekuci.. nebo zajdi za právníkem, ať Ti to sepíše..

Je otázka, jestli pán na sebe bude mít napsáno aspoň něco.
Ideální by byl dům. Ale jestli je „chytrej“, tak na sebe nebude mít vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.2.16 14:54
@Kobea píše:
Je otázka, jestli pán na sebe bude mít napsáno aspoň něco.
Ideální by byl dům. Ale jestli je „chytrej“, tak na sebe nebude mít vůbec nic.

pak je to fakt blbec, co obírá vlastní dítě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.2.16 16:53

No na sebe nema napsano vubec nic. Trvaly pobyt ma na obecnym uradu. A verim ze ma zarizeny i blbej listek o koupi treba notebooku ze nepatri jemu… A na hpp nedela. Plno znamych atd. Jako vzdycky a penez plno :( Stve me to, tri roky na Prcka kaslal, jeste ja mu ve vsem vyhovela. A to mi rekl ze mi to neda, ze ceka dite a vse pujde na neho. Alimenty plati 1500 a mysli si ze uz nic vic se ho netyka. A moc dobre vi ze alimenty patri diteti, ze ona je ma na cely mesic a ma to jak kapesne, vzdy kdyz chce hracku, mikinu kterou proste chce ame se nelibi tak si ji proste koupi :D Ze to vubec neberu pro sebe. A neni neco krome exekuce? Kvuli nemu jsem trpela dost, bylo to s nim tezky a proste toho mam uz dost nechat ze sebou zametat ty cele roky kvuli tomu aby mala videla sveho tatu kdy chce. A toho vyuziva!! Soud mu naridil ze na to ma 3mesice, protoze dvakrat ani k soudu neprisel, oduvodnil to ze zbytecny cas stravenej tam kdyz vse vedi. A ty tri mesice porusil, fakt to jde jen exekuci…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.17 19:40

Neplatí celou částku

Dobrý den, mám problém s otcem. Podepsali jsme, ze mi ma platit 3 roky zpětně částku 70eur. No od února 2017 mi neposilal, ze si špatně přečetl rozsudek. V květnu mi poslal 20eur, ze víc nemůže. Mohu s tím něco udělat mi dluží k 20.5. 260eur a ještě ani ted neposila celou částku 70eur?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna