Alkohol a deprese

Anonymní
12.8.12 05:52

alkohol a deprese

Máte někdo zkušenosti s alkoholem? myslím tím vážnou zkušenost, která obrátila váš život naruby. já osobně piju jen příležitostně a málo, ale strašně se o tuto problematiku zabývám a zajímá mě, co vám alkohol dal a co navíc vzal? jak moc jste závislé na alkokolu, jak dlouho jste ho braly, dělám do školy zápisky z života do našeho školního časopisu, a tohle je téma na září. napište mi, prosím. nikoho nebudu soudit, nikoho nebudu urážet, je už tak odvaha, když mi o tom něco řeknete.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
12.8.12 08:33

Muj otec hidne pil, alkoholik kazdym coulem. Chodil domu uplne na srot a tahal nam domu ruzne divne lidi a dookonce i bezdomovce. Do rana zpivali a kolikrat tam lezely nahati, protoze uz si po curani nezvladli natahnout kalhoty. Otec nas dokonce dovezl ze skolky tak opily ze za dverma od bytu se slozil a chrapal, mamka se pak nemohla dostat dovnitr. Ukradl mi penize na skolu v prirode ktere jsem mela nasetrene aby mohl chlastat, Nebo zapadl v zaveji a kdyby ho soused nenasel, tak by tam umrzl. Mel i dva infarkty na ktere si nepamatuje. Nadelal dluhy ktere mamka nekolik let po rozvodu jeste splacela. Kdyz mi bylo deset tak se rozvedli a kdyz mi bylo 15 otce nekdo zmlatil, ze mel krvaceni do mozku a museli ho operovat. Byl nekolik mesicu v bezvedomi. Odnesla to hlava, 4 diry a 160 stehu. Od te doby nepije a ani nema zadne nasledky ( po operaci mozku).
Ja obecne k alkoholu odpor nemam rada si zajdu na pivo, dam klidne 4-5 kousku ale je to tak jednou za 14 dni. Ale casto si davam s manzelem sklenicku vinka vecer. Myslim ze kdyz to nekdo umi kocirovat, tak alkohol hrozba neni. Horsi je kdyz ma nekdo sklon k zavislostem a nebo alkoholem resi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.8.12 09:56

Tak já jsem takový přiležitostní piják :lol: Jen jak se něco děje a nějaká akce, tak jasně že si ráda dám štamprli či pivenko, vínečko. Ale vždycky v zásadě musím mít zabezpečené na ten den dítko( 5let). Jinak do toho nejdu. A proč mám chuť si vůbec něco vypít? Protože mám tolik starostí a člověk musí občas vypnout a utéct na chvílí ze stereotypu a domácího kolotoče. Jinak by se jeden zbláznil z té tvrdé reality. Závislá na alkoholu ale nejsem, spíš konzument. Ale moje máma se potýkala s alkoholem hodně let a trpěla depresema, takže to vím jaké to je. Už nežije, doplatila na to :?. Alkohol právě z matčiny strany mi dal- odpor dopadnout jako právě ona. A co mi vzal? Mámu, tátu, rodinu…Takže moje krédo: napiju se vždy s mírou a ppro něco a vždycky musím mít nějaký důvod a nesmím dovolit, aby to přerostlo v běžnou a samoužřejmou činnost. Takže zdravě a s mírou hlavně ;) Takže výsledek- dám si nějaký alkohol tak cca 3 x za měsíc, někdy ani to ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.8.12 10:01

Tak jsem tu psala asi zbytečně…měla jsem spíš napsat příběh právě té moji mámy, ale když to je tak na týden… :jazyk: Jelikož já nejsem alkoholik, až ted čtu, že to je pro aktivní pijáky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí