Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Muj otec hidne pil, alkoholik kazdym coulem. Chodil domu uplne na srot a tahal nam domu ruzne divne lidi a dookonce i bezdomovce. Do rana zpivali a kolikrat tam lezely nahati, protoze uz si po curani nezvladli natahnout kalhoty. Otec nas dokonce dovezl ze skolky tak opily ze za dverma od bytu se slozil a chrapal, mamka se pak nemohla dostat dovnitr. Ukradl mi penize na skolu v prirode ktere jsem mela nasetrene aby mohl chlastat, Nebo zapadl v zaveji a kdyby ho soused nenasel, tak by tam umrzl. Mel i dva infarkty na ktere si nepamatuje. Nadelal dluhy ktere mamka nekolik let po rozvodu jeste splacela. Kdyz mi bylo deset tak se rozvedli a kdyz mi bylo 15 otce nekdo zmlatil, ze mel krvaceni do mozku a museli ho operovat. Byl nekolik mesicu v bezvedomi. Odnesla to hlava, 4 diry a 160 stehu. Od te doby nepije a ani nema zadne nasledky ( po operaci mozku).
Ja obecne k alkoholu odpor nemam rada si zajdu na pivo, dam klidne 4-5 kousku ale je to tak jednou za 14 dni. Ale casto si davam s manzelem sklenicku vinka vecer. Myslim ze kdyz to nekdo umi kocirovat, tak alkohol hrozba neni. Horsi je kdyz ma nekdo sklon k zavislostem a nebo alkoholem resi problem.
Tak já jsem takový přiležitostní piják
Jen jak se něco děje a nějaká akce, tak jasně že si ráda dám štamprli či pivenko, vínečko. Ale vždycky v zásadě musím mít zabezpečené na ten den dítko( 5let). Jinak do toho nejdu. A proč mám chuť si vůbec něco vypít? Protože mám tolik starostí a člověk musí občas vypnout a utéct na chvílí ze stereotypu a domácího kolotoče. Jinak by se jeden zbláznil z té tvrdé reality. Závislá na alkoholu ale nejsem, spíš konzument. Ale moje máma se potýkala s alkoholem hodně let a trpěla depresema, takže to vím jaké to je. Už nežije, doplatila na to
. Alkohol právě z matčiny strany mi dal- odpor dopadnout jako právě ona. A co mi vzal? Mámu, tátu, rodinu…Takže moje krédo: napiju se vždy s mírou a ppro něco a vždycky musím mít nějaký důvod a nesmím dovolit, aby to přerostlo v běžnou a samoužřejmou činnost. Takže zdravě a s mírou hlavně
Takže výsledek- dám si nějaký alkohol tak cca 3 x za měsíc, někdy ani to ne ![]()
Tak jsem tu psala asi zbytečně…měla jsem spíš napsat příběh právě té moji mámy, ale když to je tak na týden…
Jelikož já nejsem alkoholik, až ted čtu, že to je pro aktivní pijáky ![]()
Máte někdo zkušenosti s alkoholem? myslím tím vážnou zkušenost, která obrátila váš život naruby. já osobně piju jen příležitostně a málo, ale strašně se o tuto problematiku zabývám a zajímá mě, co vám alkohol dal a co navíc vzal? jak moc jste závislé na alkokolu, jak dlouho jste ho braly, dělám do školy zápisky z života do našeho školního časopisu, a tohle je téma na září. napište mi, prosím. nikoho nebudu soudit, nikoho nebudu urážet, je už tak odvaha, když mi o tom něco řeknete.