Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Při kojení si dam max deci piva, jinak piju nealko víno nebo nealko pivo. Tri skleničky vina, když se berou klasika dvoudecky, to je fakt přehnané. A ještě tak často.
@Kolicek95 Poslední dobou už nalévají i deci a půl za stejnou cenu ![]()
Schválně jsem si to teď vyzkoušela..a teda my do našich skleniček doma dáme 150ml. Za večer vypiju 2-3. Mimo domov dávají víc, tak tam max 1-2, zvlášť při těch cenách. Když máme lahev 0,75 tak většinou manžel vypije cca 450 a já 300. Litr máme na dva večery. Což mi přijde v pohodě. O víkendu.
@andelka83 píše:
Schválně jsem si to teď vyzkoušela..a teda my do našich skleniček doma dáme 150ml. Za večer vypiju 2-3. Mimo domov dávají víc, tak tam max 1-2, zvlášť při těch cenách. Když máme lahev 0,75 tak většinou manžel vypije cca 450 a já 300. Litr máme na dva večery. Což mi přijde v pohodě. O víkendu.
My máme malé i velké skleničky. Navíc je někdo takový barbar, že víno pije z něčeho, co vůbec na víno není. Zakladatelka by pro jistotu neměla uváděl míru ve skleničkách, ale v ml. To by bylo jasné hned.
Alkoholicka určitě nejsi. Je fajn si v hezkém počasí zajít na pivko. Pokud zvládáš se postarat o dítě a nelezes po zemi. Pokud dítě není v ohrožení můžeš se klidně napít. (ne, zlit se pod obraz.) já si dám max 3 malá pivka úplně v pohodě a občas i láhev vína s partnerem večer. Máme rok a půl holčičku a nikdy ji to nijak neublížilo. Kojím dle jeji potřeby i když v sobě to pivo už mám. Na mamila.sk je o tom i clanek. Miminku to neublíží, pokud se o něj dokážeš pak řádně postarat. ![]()
Aha, tak to já vždy dostala v restauraci deci, i ceník bývá po deci. Doma máme taky decky skleničky. Pokud má zakl. dvoudeci jako skleničku, tak i ty dvě jsou hodně.