Manžel je víkendový alkoholik. Mám odejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.25 10:53
@Anonymní píše: Více

Znám alkoholickou, která přišla o obě děti. Tím, že s ní byly chvíli samy. Mladší se jí bylo a chtělo být s tátou a starší od ní odešel někdy v 16 když ho vyhodili ze školy. Nedostával od matky peníze na bus a měl hodně absence. Sebral se a šel bydlet k babičce. Jednou prostě nepřišel. Ona přišla o práci i zdravé kontakty. Je z ní zbytečný člověk zabydlí na svém pasakovi. A to se několikrát léčila a spousta lidí věřila, ona to dá. No, nedala. Stejně tak může dopadnout tvůj muž. Kdo chce kam…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 10:53

Taky jsem žila přes dvacet let v hororu. Otec těžký alkoholik, a psychopat. Když se opil, co bylo velmi často, byl velmi agresivní. Matka všechno trpěla, a vždy uvěřila jeho planým slibům, že už opravdu přestane pít. A my, jejich děti, jsme museli všechno snášet. Nakonec začala pít i matka. To, co jsme zažili, bych nepřála ani nejhoršímu člověku. Peklo na zemi. Nakonec jsme od nich všichni utekli hned, jak to šlo. Matka s ním zůstala do konce, i když jsme jí našli práci i s bydlením. Otec zemřel na rakovinu. Věčná škoda, že naše matka neodešla včas. Tobě to velmi doporučuji. I tak je to už dost za hranou, ale ještě máš šanci se z toho nějak dostat. Dětem bych nabídla, ať se odstěhují s Tebou. Pokud odmítnou, nechala bych je s otcem. Asi si s ním musí zažít ty jeho výstupy, jinak to nepochopí. Držím Ti moc palce, a přeji už jenom klidný, a pohodový život :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 10:55
@terien píše: Více

Nehraju žádné divadlo. Byla bych moc ráda, kdyby šly děti se mnou, jasně, že jím to nabídnu, ale mohu jim nabídnout jednopokoják+ já+plus deset zvířat. Je mi jasné, že nebudou chtít odejít z domu s bazénem, kde mají celé patro jen pro sebe. Jsou tady doma.

• Citovat
  • Upravit
34473
8.11.25 10:56

Ale to uz bude jejich rozhodnutí. Musí vědět, že s tebou můžou počítat. Jestli je dům v sjm, tak manželovi nic nechávat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17386
8.11.25 10:57

Alkoholismus je pro celou rodinu velká zátěž.
Sklony k alkoholismu bývají dědičné, což je další velká zátěž.
Máš to opravdu hodně těžké a asi moc šancí na domluvu s mužem není… bohužel.
Nicméně, když je střízlivý, zkusila bych si s ním naposledy, ale opravdu naposledy promluvit, že se buď půjde léčit, nebo konec.
Pokud na Tebe vztáhl ruku jednou (strčil ze schodů), nebude mít zábrany udělat to znovu.
Pokud je Ti z něj na zvraceni teď, nečekej, že se to spraví.
Než s ním budeš mluvit, srovnej si sama v sobě, zda s ním vůbec chceš po tomhle všem být… i kdyby se nakrásně změnil, pamatuj, že alkoholik nikdy není vyléčený a může se to všechno kdykoliv vrátit a být to ještě horší…
Nachystej si plán, kam odejít a jak bys to zvládla a připrav na to děti.
Hodně síly :hug:

Příspěvek upraven 08.11.25 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
8.11.25 11:00

Požádej o rozvod, to jsi ostatně měla udělat už dávno. Dětem nabídni, zda chtějí bydlet s tebou. Co se týče domu, to už pak musíte vyřešit v rámci rozvodu.
Raději bych bydlela v holobytě než s alkoholikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6871
8.11.25 11:00

A dům je jeho nebo váš? Jestli ho máte napůl tak tě musí vyplatit. Pak si můžeš pořídit větší bydlení. Zvířat je mi líto nemůžeš je někam umístit jinam? Ale až jedoho krásnýho dne tě znovu žduchne tak se taky nemusíš probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.11.25 11:04

Jako že zvířatům dáváš přednost před dětma? Když nemáš dost místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 11:09
@Náměsíčná píše: Více

Nemám žádnou zkušenost, netuším, zda bych vymohla soudně užívání domu. Odcházet se mi z něj strašně nechce, je v SJM, všechno se budovali vlastníma rukama, velká zahrada je prakticky v mé režii, zvířata, zázemí dětí a to mám vše opustit kvůli alkoholikovi běs skrupulí? Cítím se hrozně poníženě, že musím ustupovat zlu a totálně spřeházet životy děti, které taky za nic nemohou.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5491
8.11.25 11:10

Třeba to stěhování bude jenom dočasné a muž odejde někam sám, pokud děti uvidí doma situaci a začnou ho „vyštípávat“ samy, protože budou chtít mít doma mámu. On jim bude chybět i ten servis, pochybuju, že trio, které aktuálně zůstane doma, se zvládne postarat o dům a zahradu. Třeba to nějak pohne i s dcerou. Osobně vidím případné stěhování dětí jako věc, která se nemusí řešit bezprostředně, když jsou už tak velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 11:11
@dasadada píše: Více

A na to jsi přišla jak? Děti bych samozřejmě vzala s sebou, to je jasné, a na zvířata se mám jako vykašlat? Rozehnat je po dědině? Mám za ně jako vlastník přece také právní zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
289
8.11.25 11:13

A on tě bude mít z čeho vyplatit? Protože pokud ne, tak mu celý dům zůstat nemůže. Ty máš jak jej vyplatit? Bude ti stačit prodat byt a třeba úvěr k tomu? Nehledáš možnosti. Asi nejsi zcela rozhodnutá odejít a rozvést se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 11:14
@Asta135 píše: Více

Hledám možnosti. Já ho mám z čeho vyplatit. On mě ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 11:15
@Asta135 píše: Více

Hledám možnosti. Já ho mám z čeho vyplatit. On mě ne.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5491
8.11.25 11:16

Naopak. Zvířata vyřešit první. Jasně, že za ně máš zodpovědnost a na rozdíl od dvou dospělých a šestnáctiletého dítěte si do obchodu alespoň pro ten rohlík se šunkou neskočí. Co vlastně máš za zvířata? A kde bydlíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí