Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše: Více
Na druh zvířat tady už padl dotaz, ale zakl na něj nereagovala
asi pořád čeká až se děti vzbudí
Požádej co nejdříve o rozvod a majetkové vypořádání. Pokud na to máš, tak super, vyplatis ho z domu a budeš tam moct zůstat s dětmi i zvířaty. Časem se i vztahy s dcerou narovnaji. Treba se i manžel pujde léčit a bude abstinovat a můžete se i dát dohromady, ale ted to řeš radikálně. Alkoholici si dost často musi natlouct než jsou ochotní svoji závislost uznat a řešit. A k recidivam stejne dochází často.
Potomci již nejsou dětmi, takže když chtějí bydlet s otcem, je to jejich volba. Ovšem nechala bych jim dveře orevřené, když změní názor. Stejně jsou již velcí, za chvilku se osamostatní.
Ty chraň hlavně sebe. Je to smutné, jak pití ničí nejen zdraví, ale i celkovou osobnost. Bohužel již není ten člověk, co býval. Od alkoholika se prostě drž dál.
@Lilian1980 píše: Více
Pije deset let, co jsme se přestěhovali. Ale přicházelo to postupně. Dlouhé roky jsem nevěděla, že pije tajně, až asi poslední tři roky jsem začala nacházet poschovávané flašky. Průsery přišly taky tak před dvěma třemi roky. Tu dobu už jsem vše řešila s odborníky, adiktology, chtěla jsem mu pomoc a zachovat rodinu.
@Anonymní píše: Více
V angličtině mají hezké úsloví - nemusíš sama shořet, aby se někdo jiný ohřál.
Tři roky se snažíš mu pomoct, pravděpodobně jsi už zkusila všechno. Jsi vyčerpaná. Zkus teď pomoct sama sobě. Až se vzpamatuješ, můžeš zase pomáhat jemu, pokud budeš chtít. Když ne, je to taky v pořádku. Zkus si třeba říct, že teď do své záchrany vložíš stejné množství energie, jako jsi za poslední tři roky vložila do zachraňování manžela. Až se to vyrovná, rozhodneš se, co dál.
Je hnus, zes v tom deti nechala vyrustat
proc jsou asi porad v pokoji? Ze by proto, aby nepotkaly otce?? ![]()
@izabe píše: Více
Psala mi SZ, aby ji podle těch zvířat zbytečně někdo nepoznal. Je to „klasika“. Nejsou to malí křečíci nebo želva, ale zvířata, co mají lidi normálně doma jako třeba psi nebo kočky. Nejde to nechat jen tak v tom domě, že by tomu třeba zašla jen dosypat žrádlo, dolít vodu nebo vyčistit akvárko. Nějaké mají i speciální potřeby, takže s udáním někam „na pohlídání“ je to komplikovanější.
@TRG píše: Více
Aha. No, tak to hodně štěstí jestli si je vezme všechny do bytu plus případně i ty děti - to budou mít problém se tam poskládat ![]()
@izabe píše: Více
Já bych doufala, jestli chlap chodí normálně do práce, že se dočasně nějak „prostřídáme“, abych ho nemusela potkat a ve spolupráci s dětmi to nějak obstaráme. Že by do bytu šla jen ta zvířata, která potřebují větší péče.
Vůbec bych doufala, že v době spíš bližší než vzdálené skončím v tom domě já s dětmi a muž bude muset odejít. Kdyby šlo jen o syna, asi by to bylo jednodušší, dcera má evidentně dost problémů sama se sebou a že obhajuje otce situaci určitě nepomáhá.
@Anonymní píše: Více
Ty jsi sla vedome s alkoholikem do stavby domu? ![]()
Jestli ano, tak tvoje situace je jen retezeni tvych uplne spatnych rozhodnutich.
Zvirata zacni rychle rozprodavat/rozdavat no a dum- novostavbA nema dusi, mela bys mit zajem zachranit alespon tu svou.
@Nestranný pohled píše: Více
já zase zakládám anonymní nesmyslné diskuse na emimču
![]()
@Yasmen píše: Více
Děti ho milují. On se jim maximálně přes všední dny věnuje.
@Ahep píše: Více
Začal pít se sousedy až po přestěhování. Do té doby nepil alkohol vůbec.