ALL - Akutní lymfoblastická leukémie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4145
6.3.14 15:53

ALL - Akutní lymfoblastická leukémie

Ahoj maminky, mojí holčičce, před pár dny 2roky, zjistili ALL.
Už měsíc se,,úspěšně,,léčíme, včera nás pustili domů z FN Motol. Prvních 14 dní musela ležet na ARO v umělém spánku, měla v těle vážnou infekci…ta je naštěstí snad pryč a teď už,,jen,, ALL.
Potřebovala bych poradit s jídelníčkem, je tu nějaká maminka co by mi dala nějaké užitečné rady?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2214
6.3.14 16:03

Zkus různé nadace nebo sružení rodičů s těmito dětmi HAIMA apod tam bude určitě nějaké forum kde se pozeptáš
ci vím nesmí neloupané ovoce a zeleninu, sýry plísňové apod. joruty se živou kulturou, paštiky a dál užsi moc nevybavuji, určitě se tu někdo další najde, je to už pár let co jsem s těmito dětmi pracovala a možná že se i některá doporučení změnila
přeji moc moc sil a malé co nejméně komplikací :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
6.3.14 16:09

@luuuu bohudík nemám zkušenost, tudíž ani žádnou radu, ale přeji ať se vše v dobré obrátí a jste zdravé a šťastné… držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
2551
6.3.14 16:21

@luuuu zkušenosti nemám, ale myslím, že tu funguje uzavřená skupina LEUKEMIE, zkus najít a zažádat o vstup, tam určitě budou vědět víc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.3.14 16:26

Nízkobakteriální dieta
Je zakázáno požívat : Čerstvé či tepelně nedostatečně upravené : maso, vajíčka, salámy, slaninu, tofu, apod.
Nepasterizované či čerstvé mléko, sýry, tvarohy a jogurty (s výjimkou termizovaných)
Zralé (plesnivé) sýry, med
Studené či chlazené saláty, dresinky (s výjimkou konzervovaných) Čerstvou zeleninu či čerstvé ovoce (s výjimkou okrájeného zdravého jablka či hrušky,
oloupaného banánu či pomeranče)
Nepasterizované i kupované ovocné i zeleninové šťávy a džusy „Čínské“ nudlové polévky
Tepelně neupravené koření (včetně kakaa, máku, ořechů, sušeného ovoce, bylinných čajů, apod.)
Tepelně neupravené „musli“, vločky, apod.
Nepasterizované pivo, studniční vodu, droždí, apod.
Domácí konzervy – jakékoliv (včetně kompotů)
Všechny polotovary tepelně neupravované a všechny potraviny z Fast Food
Točené zmrzliny, prodávané zákusky a dorty

Příspěvek upraven 28.05.16 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
6.3.14 16:45

@luuuu ahoj
to mě moc mrzí, že i Vás potkala ALL.
My jsme třetí měsíc v udržovací léčbě. Léčíme se v Motole. Synovi štěpánkovi zjistili leukémii v únoru 2013. Zvládl to šikulka dobře.
A vy to určitě také zvládnete. Dětičky jsou úžasný. Bojujou a jsou strašně statečný.
@danyk to napsala perfektně, tak jsme to na 100% dodržovali
Někdy bylo líp, někdy hůř. Ale bojujeme stále a my se uzdravíme.
Pokud se budete chtít na něco zeptat, určitě neváhejte.
přeji Vám i holčičce hodně sil. Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
6.3.14 17:41

Neporadim, ale držím palce a myslím ma vas at je mala zdravá. Mám stejně starou holčičku. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.14 17:53

Ahoj,
taky mám dceru, která se léčila s ALL.
Platí to, co psala @danyk . Ale je třeba se řídit počtem leukocytů. U nás v nemocnici jsme dodržovali nízkobakteriální stravu při hodnotách leukocytů pod 1. Jinak to nebylo tak přísné. Třeba u ovoce… běžně se v léčbě mohlo jen to, co se dalo oloupat. Při leuko pod 1 se nemohlo žádné čerstvé ani oloupané ovoce. Zkus se zeptat v nemocnici. Vše nám vysvětlili a dali seznam zakázaných potravin.

Tady je diskuze Leukemie:
https://www.emimino.cz/…kemie-52043/

Ale scházíme se v uzavřené diskuzi… tak pokud bys chtěla, napiš zakladatelce (Janinečce) té první diskuze z odkazu a ona Ti pošle pozvánku do uzavřené. ;)
Je fajn moci vše rozebrat s někým, kdo má zkušenosti a stejné starosti. Pokud budeme vědět, tak poradíme. Nebo třeba jen tak pokecáme. ;)

Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
109
6.7.14 18:40

Zdravím všechny.. my máme, bohužel, zkušenost s AML, resp. akutní promyleocytární leukémií. Synek se s ní léčil před pěti lety.
Moc nám v tom pomohla právě ta nízkobakteriální strava, ještě stále si pamatuji, co jsme kupovali a jak vypadal zhruba synův denní jídelníček.

Všem, kteří prochází něčím podobným moc přeji co nejhladší průběh léčby a hlavně brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.14 17:08

Ahoj v pěti jsem měl leukémiji je to uš 10 let a sem uplmě v poho ted chdím jednou za rok na vyšetření. Chtěl bych se zeptat mám se obávat do budoucna jestli třeba budu neplodný?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA