Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,jestli tady někdo z vás nebydlí v americe a nechtěl by jsi trošku popovídat anglicky?
Chtěla bych se trošku dozvědět něco o Americe.Byla bych také ráda kdyby jsem napsali maminky co mají děti v cizině a jak to zvládali,popřípadě zvládají ![]()
Přeji krásný den ![]()
Já momentálně v USA bydlím. Dokonce i tady na e-miminu existuje uzavřená skupina „Žijeme v USA“, ale nikdo do ní nepřispívá. Myslím si, že je to tím, že samotná lokalita není vhodným spojovacím článkem, když lidi mají diskutovat, potřebují mít nějaká společná témata, zájmy.
A proč tě zajímá tohle téma? Chystáš se přesunout? Já tu mám jedno osmiměsíční miminko a teď čerstvě další na cestě. Lékařská péče je tu podobná, styl života docela taky. Kdybys měla nějaký konkrétní dotaz, tak klidně napiš.
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti se zubními pastami z USA, moc lidí je chválilo.
v čem může být takový rozdíl? Je možnost je někde zakoupit či poslat?
Předem děkuji
Ahoj,
obnovuji diskuzi s trošku jiným dotazem, ale…
Teta žije v Americe asi 23let, má Americké občanství (tehdy se dávalo jedno, nevíme, zda si pak zažádala o dvojí a přidala i znovu české). Od nového roku se nám neozývá. Byli jsme v uzkém kontaktu, psala si a nebo volala každý týden s někým z rodiny. Nedokážeme se s ní spojit - nevíte, zda v případě nějakého neštěstí kontaktují Ameriské uřady i rodinu v čr? Nemá FB ani IG, čili nemáme jak ani kontaktovat někoho z jejího okolí ![]()
Když bych si volala na českou ambasadu, tak mi asi nic neřeknou, když už není češka, ne? Nebo lze nějak kontaktovat policii v místě bydliště a požádat je o prověření její adresy?
Chlácholíme se tím, že docela koketovala s církví, která lehce zahnívala sektářstvím…
Děkuji moc za rady.
![]()
@chs.jasmin nemám zkušenost, nicméně já bych kontaktovala českou ambasádu. Pokud teta už není občan a sdělí ti, že ti nemohou pomoci, mohli by ti alespoň poradit, kam se obrátit. Případně pokud máš její adresu, můžeš zkusit vygooglit někoho z blízkého sousedství. Jinak já žiju v zahraničí a i když občanství mám, zemřel mi příbuzný a nikdo mě nekontaktoval. Pokud teta navíc už ceska není, opravdu nevím, zda by vás někdo hledal
třeba někdo poradí líp
@Lalelale Já si právě říkám, že kontaktováním ambasady nic nezkazíme.
Myslím si, že tam je spíše ta sekta - bezdětná 40+ sama říkala, že znovu hledá smysl života po osobním bankrotu ![]()
@chs.jasmin možná bych zkusila americkou ambasádu v Praze, jestli máš adresu, třeba by mohli zkontaktovat místní policii, aby sr na ní zajela podívat
@chs.jasmin jo taak, takže žádná stará paní. Tak to mě opravdu mrzí, nedávno tu byla dost obsáhlá diskuze, kdy se uživatelka snažila najít kamarádku, co se dala k sektě. Osobně bych zavolala na českou ambasádu v US, když natrefis na někoho schopného, mohli by ti pomoct a do telefonu by ti mohli říct víc, než co by si troufli do emailu. Když voláte tetě, nikdo to nebere?
@chs.jasmin píše:
Ahoj,obnovuji diskuzi s trošku jiným dotazem, ale…
Teta žije v Americe asi 23let, má Americké občanství (tehdy se dávalo jedno, nevíme, zda si pak zažádala o dvojí a přidala i znovu české). Od nového roku se nám neozývá. Byli jsme v uzkém kontaktu, psala si a nebo volala každý týden s někým z rodiny. Nedokážeme se s ní spojit - nevíte, zda v případě nějakého neštěstí kontaktují Ameriské uřady i rodinu v čr? Nemá FB ani IG, čili nemáme jak ani kontaktovat někoho z jejího okolí
Když bych si volala na českou ambasadu, tak mi asi nic neřeknou, když už není češka, ne? Nebo lze nějak kontaktovat policii v místě bydliště a požádat je o prověření její adresy?
Chlácholíme se tím, že docela koketovala s církví, která lehce zahnívala sektářstvím…
Děkuji moc za rady.![]()
Já pro tebe klidně zavolám jejich šerifovi nebo tak, pošli mi zprávu s jejím jménem a adresou.
@Lalelale píše:
@chs.jasmin jo taak, takže žádná stará paní. Tak to mě opravdu mrzí, nedávno tu byla dost obsáhlá diskuze, kdy se uživatelka snažila najít kamarádku, co se dala k sektě. Osobně bych zavolala na českou ambasádu v US, když natrefis na někoho schopného, mohli by ti pomoct a do telefonu by ti mohli říct víc, než co by si troufli do emailu. Když voláte tetě, nikdo to nebere?
Nebere telefon, neodepisuje na poštu, mail nic. Už jsme psali mail, kde píšeme, že pokud se neozve do konce unora, tak kontaktujeme policii - mail ani není přečtený.
Ale jak říkám, myslím si, že tam je sekta. Bohužel přišli o ranč a zvířata (což byla náhrada za děti, které nemuže mít) a ona tři roky hledala znovu smysl života a hodně se dala na víru, ale nikomu to nenutila, takže vlastně ani nevíme jakou přesnou víru
a sama si smazala sociální sítě (facebook a ještě byla na Skype). Ale v intimních hovorech se sestrama naznačovala, že ji ten stres způsobil nějakou vážnou nemoc, ale pak to už přecházela
a nechtěla se o tom bavit.
Zkusím zda něco zjistí KalamityJohn a zkusíme kontaktovat ambasadu. Jen musím zjistit přesnou adresu od mamky
já ji psala maily ![]()
@chs.jasmin to je vážně smutný, ale jestli i naznačovala, že je nemocná, tak já bych tu policii klidně zavolala. Třeba vás nechtěla zatěžovat a mohlo to být něco vážnějšího. Držím palce a dej prosím vědět, jak jsi dopadla. Snad se teta v pořádku najde a jestli v tom je sekta, tak snad se z toho jednoho dne vymaní