Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych našla nějaké maminky či těhulky z Ostravy nebo přilehlého okolí. My jsme z centra Ovy a termín máme koncem července.
Nejen Komenského sady vybízejí k procházkám a setkáním ![]()
Připojte se, budu ráda ![]()
Dobře
, konečně. První 3-4měsíce to bylo horší a teď je konečně dobře.
Co ty? Chodíš v Ostravě na nějaké cvičení atd?
To je fajn. Taky jsem byla první tři měsíce docela rozbitá
Teď už je to dobrý, ale zase na mě začala sedat únava, takže půl dne prozívám. Už víte, co čekáte? My zatím ne, prcin na mě minule vystrkoval zádíčka a ne a ne se otočit
Na cvičení zatím nechodím, docela bych ale ráda začala, nebo aspoň chodit plavat nebo se občas projít. Ty? Upřímně mi docela chybí i sparing partner, pak se chodí snáz kamkoli
Ze které části Ovy jsi? My bydlíme v centru.
já v Plesné, ale dojedu kamkoli. Pracuji většinu času v centru. Byla jsem prvně dnes vyzkoušet bazén v Imperialu - od 9,30 je tam těhu cvičení. Bylo to fajn.
A byla jsem prvně v centru na těhu joze, v centru Lotos, je to na Českobratrské. Tak ve čtvrtek zase jdu. Já celé 4měsíci jen pracovala a pak ležela, takže jsem úplně ko, ale už jsem se potřebovala trochu hýbat. Protože chutě začaly a bojím se stoupnout na váhu
.
U nás to zatím vypadá na holčičku, ale 5.3. jdeme zase na kontrolu, tak uvidíme, zda to potvrdí.
Aha. No ten Imperial by mě zajímal. Já jdu zítra na těhotenskou masáž do Lotosu, tak jsem si říkala, že obhlídnu, jak je to tam s tou gravidjogou a když se mi to bude zamlouvat, taky to zkusím. Taky mi chutě začínají. Doteď to bylo dobrý, na začátku jsem zhubla 2 nebo 3 kg a nahoru to nešlo, ale přelom 4./5. měsíc a mám kilo nad svou počáteční váhu nahoře
Taky budu muset s něčím začít, omezovat se v jídle se mi dvakrát nechce, když jsem docela při chuti konečně ![]()
My jdeme 7.3. Tedy všichni nám tipují taky holčinku, ale uvidíme. Takových chytrých rádců bylo a nakonec neměli pravdu ![]()
Kilo na svojí váhu? No já už 4
. Tak mi pak dej vědět co masáž, taky bych ráda šla
.
Jdeš jen na klasickou kontrolu 7.3. nebo na nějaké vyšetření? My jdeme na vyšetření vroz.vad.
To jdeme jen do poradny k panu dr, ale tehdy by nás měl objednat snad na další týden hned (max na přespříští) na srdíčko do fakultky. Já se v těch vyšetřeních moc nevyznám. Kam mě pošle, tam jdu. Byli jsme na 1.trim.scr. v půlce ledna, od té doby jen dvakrát v poradně. To by ale mělo být ono ten větší utz s kontrolou srdíčka, ne? Kam na to jdete?
Já taky nevím, kam se chodí, kam mě pošle, tam jdu
.
Chodila jsem cca po 4týdnech, v 11tt jsem byla na NT screeningu, triple testy u nás nedělají už. Pak normální kontrola a teď 5.3. jdeme na ty vrozené vady a potom na srdíčko. Chodím do Gynetu ve Výškovicích. Všechny vyšetření dělají tam.
Já byla až ve 13tt na NT, tripply taky dr nedělá, od té doby dvě poradny, ještě bude jedna za dva týdny, pak srdíčko nebo já ani nevím. Myslím, že říkal srdíčko. Tak mi pak musíš říct, jaké vrozené vady se tam řešily. Minulý týden teda dr říkal, že orgány jsou v pořádku, ale myslím si, že to bylo spíš takové zběžné. Můj dr je sám z fakultky, i když k němu chodím tady v centru, takže mě posílá vždycky tam.
Tak jsem teď přišla z gravijogy
. Příští týden jsme na dovolené, už se těším
.
Já tam byla na masáži a super. Bylo to velmi příjemné. Na gravidjogu asi taky zkusím zajít, ale asi až v týdnu až se ty vrátíš, kvůli té rekonstrukci doma ještě budeme bydlet různě u tchyně a tak. Kam se chystáte? My dneska odjíždíme na chatu na Slovensko, sice jen na víkend, ale i tak se docela těším.
Tak se tam zapiš, já jdu 8.3. (ve čtvrtek) od 17h
. My letíme v pondělí do pátku do Říma ![]()
Uuuh to máte supeer! Ok zkusím to pak pořešit, v pondělí tam zavolám. Si to užijte!