Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mamžela léčil, od začátku měl azoospermie, hodnoty všeho fakt špatné, Kočí skoro ani neveřil, že neco pri Tese najde a našel.
Sice málo, ale našel. Každopádně, jestli něco máte, dávala bych vitamíny a chodila pravidelně na spermio a mrazila. Případně jestli jste na tom dobře finančně, zkuste Kočího. Každopádne jeho ceny jsou opravdu dost vysoké a samotná operace nás vyšla před 2 lety na 65K bez zaručeného výsledku.
@Anonymní píše:
Mamžela léčil, od začátku měl azoospermie, hodnoty všeho fakt špatné, Kočí skoro ani neveřil, že neco pri Tese najde a našel.Sice málo, ale našel. Každopádně, jestli něco máte, dávala bych vitamíny a chodila pravidelně na spermio a mrazila. Případně jestli jste na tom dobře finančně, zkuste Kočího. Každopádne jeho ceny jsou opravdu dost vysoké a samotná operace nás vyšla před 2 lety na 65K bez zaručeného výsledku.
My máme vše dobré, urolog bez problémů, krev bez problémů, jen prostě ty spermie nejsou.. Přitom z pár kusů spermií na 1 milion je celkem pokrok.. A pak zase jen kusy
Ještě mě napadlo, každý doporučuje abstinenci 3 dny.. Partner při tom odběru jednoho milionu měl abstinenci 7 dní, trochu jsme to nevychytali 😅 😅 ale výsledek byl lepší. Je možný, že to mělo nějaký vliv? Jestli máme zase zkusit déle abstinovat. Jinak by nám operaci dělali přímo v caru, tam je snad levnější
vitamíny bere.. Už nevím, co pro to udělat..
Rekla bych, ze abstinenci to byt muze
3 dny je minimum.
… kazdopadne, azoospermie nema clovek jen tak, bylo by dobre prijit na priciny, vetsinou to byva nesestouple varle, priusnice apod. A pri opu se vam neco oplodnilo? Kolik mivas vajicek? V dobrem centru staci par spermii na oplodneni. Kam chodite?
@Nové-Dandátko poprvé byl na spermio v listopadu, to měl 9 kusů. V únoru měl 920 tisíc, v květnu při opu měl jen 5 ks. V srpnu 1ks a včera 0 🤔 byl u urologa kromě menších varlat prý nic nemá. Brali mu krev na hodnoty, taky v normě. Příušnice neměl, tříselní kýlu taky ne. Včera nám doktorka řekla, že to může být, že mi pozdě sestoupla varlata. Ale čert ví. Mamka říkala, že jim pediatr nikdy nic takového neřekl 😏 ale právě bůh ví. Prý mají sestoupnout do půli roka nebo max roka.. Jestli mu sestouply později a pediatr to neřešil 😠 to se už nedozvíme. Mám za sebou jedno opu, mám vyšší amh, tak jsem čekala lepší úrodu.. Bylo 16 folikul a 5 vajíček. Dle doktorky byl odběr brzo
4 odplodnili, do pk vydržela 2 embrya.. Jedno zavedli, jenže jsem to 9den dostala. Pak byl řízený ket a to jsem mela pozitivní tt, ale 14den byla hodnota hcg pouze 51,3. Takže nic… Vysadila jsem prášky a za 2 dny to dostala.. Chodili jsme do pronatalu v Teplicích. Teď jsme v PFC..
Vidíš, u nás je příčina jasná, nesestouplé varle, které měl už u miminka pediatr hlídat, nehlídal a kazdy se tomu ted divi, jak je to vubec mozny, ze je to strasne dulezite. A to, ze to nehlidali rodice, to taky nebudu komentovat. My jsme ted také nove v PFC, mam za sebou 3. IVF a meli jsme 8 embryek a i s tema nasema zamrazenejma spermiema se jim povedlo oplodnit vse! Prace embryologu je tam na neskutecny urovni a neda se porovnat napriklad s Gennetem. Je divný, ze jsi z 16 folikulu mela jen 5 vajicek
To by chteli asi i stimulovat necim jinym. Ja mela pri prvnim IVF 15 folikulu a 8 vajicek a jen 2 zraly! A to bylo tim, ze jsme sli na odber brzo a nestihla dozrat. To jsem mela Gonal. Dalsi IVF jsem mela jine injekce a vysledky byly hned lepsi!
… nikdo ti asi neporadi, jakou cestou jit. U Kociho by byla lecba jasna, jednou mesicne navsteva, kazdy tyden si manzel pichal cca 3 injekce a tech penez, co za to clovek dal
, je to beh na delsi dobu… jestli mate cas a dostatek penez, tak to zkusit muzete ![]()
Zdravím, ráda bych se zeptala na aktuální zkušenosti ohledně léčby u pana doktora Kočího. Partner má šílený spermiogram, minulý rok spermie na kusy, po 3 měsících milion, při opu zase jen kusy a poslední spermiogram Azoospermie. Máme teď možnost, že bude chodit každý týden do opu na odběry a bude se případně mrazit, nebo půjde na mesa/tese, či tedy dárce.. Jsme z toho na važkách. Děkuji za podobné zkušenosti…