Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, téma koronaviru tady je asi milion ale jelikož jsem nenašla pořádně žádnou čerstvou, chci se zeptat… je tady nekdo kdo se ted chystá na KET? I přes tu opět horšící situaci? Minulý rok jsem o miminko přišla v 5 měsíci a trvalo mi skoro rok než jsme se rozhoupali k dalšímu pokusu… ted ale najednou zas nejak nevim jestli z toho necouvnout… dost me to děsí..ale mám pocit že lepší už to nebude…jak to máte vy? ![]()
@Lucie 324 my byli na KET těsně před první “vlnou” kdy se vše začalo zavírat. Bohužel to nedopadlo a čekalo nás cele IVF od začátku, jenže volali, ze to musí zrušit, ze zavírají IVF centra. Jakmile to otevřeli, hned jsme šli a nevahala jsem. Povedlo se a určitě bych těhotenství za sebe neodkladala, když to jinak nejde a nečekala, jestli se ten vir někdy uraci zmizet ![]()
Ahojky, já jsem začala v dubnu podstupovat IVF v červenci první KEt nevyšel. Příští týden jdu na další KET. Moc to neřeším co se kolem děje. Nebo si to spíš nepripoustim. Virus tu bude s náma dlouho a než by se to uklidnilo tak bych byla stará bába ![]()
@Sisres no je fakt že čekat na Jaro až se to uklidní je asi blbost když první vlna se rozjízděla právě někdy v březnu…to bychom museli čekat až na příští léto a buh vi co bude za rok… zas jinej vir..možná ještě horší?? achjo…je to na palici…
@Lucie 324 je to na palici. Taky se bojim, ale prostě čekat nemůžu kvůli věku. Snažím se to nepřipouštět a myslet jen na to hezke.
A kdyby nikdo neotehotnel tak brzo vymřem ![]()
Já jdu taky asi přístí týden na KET, když bude vše ok a jsem rozhodlá jit. Na co čekat. ![]()
Ja mela pred ET behem plni vlny, uz jsem mela doma injekce a den pred prvni aplikaci zavreli CAR. Dalsi mesic ho otevreli a sla jsem do toho, bez ohledu co je nebo bude. A povedlo se. Bylo to i lepsi, do naseho CAR jezdilo hodne cizincu a to opadlo, na odber vajicek a ET jsem tam vzdy byla jen s jednou pani, vse bylo hned, tak to byl takovy klidek oproti predchozim pokusum, kdy tam bylo vzdy narvano.
@Anonymní píše:
Ja mela pred ET behem plni vlny, uz jsem mela doma injekce a den pred prvni aplikaci zavreli CAR. Dalsi mesic ho otevreli a sla jsem do toho, bez ohledu co je nebo bude. A povedlo se. Bylo to i lepsi, do naseho CAR jezdilo hodne cizincu a to opadlo, na odber vajicek a ET jsem tam vzdy byla jen s jednou pani, vse bylo hned, tak to byl takovy klidek oproti predchozim pokusum, kdy tam bylo vzdy narvano.
Jeee gratuluji. Taky jsem se cítila lépe jak říkáš méně lidi i cizinců. Pociťovala jsem větší pohodlí ![]()
Holky a šla jste tedy některá na KET po viroze? měla jsem od minulého týdne virózu, nebo Coronu, těžko říct
a v neděli mám jít na transfer, už se cítím dobře, jen si říkám, jestli třeba tělo není nějaké oslabené a jestli to nemám nechat na další cyklus, co myslíte? mohla by přidělaná viróza nějak bránit v uhnízdění embrya?