Andulka - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22108
23.10.13 13:39

Buď je to lupénka - to je parazit, nebo má špinavé pitítko na vodu, koupit nové nebo pečlivě vyčistit kartáčkem na zuby a čistou vodou
Jinak veterináři o papoušcích vědí prd, na škole se učí jenom velká zvířata, říkal mi to kamarád, co to studuje :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.10.13 08:02

@PaníBovaryová jestli je to reakce na mě, tak pítko nevim, jak by s tim souviselo, ale zřejmě se jenom někde škrábnul, kápla jsem mu tam pro jistotu ophtalmo septonex, ale ani nevim, jestli jsem se trefila :mrgreen: každopádně se mu to zahojilo a s tím, jak dopřepeřovává, se mu to ozobí vyhlazuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.6.14 16:45

Ahoj
Potřeboval bych poradit koupil jsem si andulku vlnkovanou přečetl sem si co vše potřebuje a vše sem nakoupil teď ji učím aby se nebála ale moc to nejde piskam ji dávám ji ven z klece na palmu tam se mu líbí ale jak ho chci vzít na ruku tak se hodně brání a klepe se i když sem dokázal ji nakrmit Senegal. Prosem když sem ho konečně chytil aby mi sedel na prstu může mi někdo poradit jak na něj aby se přestal bát a sám ke mě sel bez chytání??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.6.14 20:56

Především bych ji násilím nechytala, měla by jít sama, andulky si to pamatujou, chce to trpělivost, lákat na proso a jiný mlsky (moje andulky se perou třeba o všechno zelený - salát, špenát, pestuju jim to na balkóně :D ) jak dlouho ji mas a kolik jí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
18.6.14 21:44

@Jaroush Nesmíš ji chytat, to se tě bude bát. Dej si klas senegalskýho prosa na hřbet ruky a pomalinku ho k andulce přibližuj, klidně na ni mluv… ona hned nepůjde, může to trvat i několik dní, než se osmělí. Ale když budeš trěplivý, tak si jednou na tu ruku skočí. Nesnaž se jí pak hladit ani nic podobného, nech ji v klidu zobat si ten klas, až dokud sama neodlétne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.14 13:05

Ok diky moc zkusím nakej ten salát pokládány senegalskym Prosem a nechám ho v klidu mám ho asi týden a jsou mu cca 3-4 mesice nevím přesně prodavač věděl taky pendrek :mrgreen: a sem teda zvědav co bude dělat protože jsem zkousel dat par Klasu do klece nebo sem mu pomalu podával z ruky a nic nevšimne se toho ale asi na mě hraje nakou vomacku prez noc jsem mu pověsil do klece celý stonek a do rána všude bordel a zbyl jen klacek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
19.6.14 16:31

@Jaroush andulky jsou strašný konzervy, dlouho jim trvá, než si na něco zvyknou. Hlavně prosím tě - nikdy ji nechytej do ruky, pro ně je ruka něco jako pařát dravce, nejdřív k tobě musí získat důvěru a přesvědčit se, že jí od tebe nehrozí žádná záludnost. Pak bude kámoš, uvidíš, a bude tě otravovat, až ti to někdy poleze na nervy. Znala jsem andulku, která si sedala na brýlovou obroučku a nakláněla se a čuměla majiteli do oka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.14 18:55

@Denisa56 aha tak to sem po… Právě když se mu nechtělo tak sem ho chytal do ruky a dokáže pak sedět na prstu nebo na rameni ale jak vidí klec nebo palmu tak zdrha tak musím začít znova s tím ze to bude trvat ještě dyl ptz jsem zkazil první rande :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.6.14 13:56

@Kamkam ještě se chci zeptat mám v plánu koupit větší klec a ještě jednoho andulka nebude to preblem? 2 kluci aby se nepraly diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
22.6.14 15:09

@Jaroush dva kluci nejsou problém. Taky jsme to tak měli. Nejdřív jednoho, bylo mu smutno, tak jsme přinesli druhýho. Byli to kámoši. Já se za to i přimlouvám, pořídit andulce parťáka, ono je jim tak líp.

A s tím ochočováním neboj, když na něj teď už nebudeš tlačit a budeš hodně trpělivý, tak on se zklidní a postupně ti začne důvěřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.6.14 15:52

@Denisa56 ok dik moc dam vědět jak vše dopadlo tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.14 17:44

@Denisa56 tak jsem koupil ještě jednu andulku a obrovskou klec ale docela problém ta původní andulka ke mě nechce vůbec předtím byla schopna aspoň sedět na rameni když se teda dala po naky době vyndat na prstu z klece ale teď sou jen spolu a spis dělá to co ta nová takže se mě boji asi to bude teď boj :nevim: a ještě ty nový vyvrhava zrní nebo sedí a je taková jako nafoukla a skrcena a ta nová sedí pěkně rovne ale jak si hrajou tak mi přijde že sou v pohodě tak nevím co si mám teď myslet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.6.14 17:51

@Jaroush To je v pohodě. Jsou dvě a je jim fajn. To, že jí vyvrhává zrní je projev náklonnosti, chce ji krmit. Má prostě radost, že má andulčího parťáka. To, jak je nachumlaná znamená spokojenost a ta druhá, že tak nachumlaná není zase že je pořád ve střehu a ještě není zdomácnělá. Hodně s nima mluv, nabízej jim senegalský proso na hřbetu ruky, oni si pak k tobě budou na něj skákat. Je moc fajn, že jsi jim dopřál být ve dvou, oni tak budou opravdu šťastnější a ten svůj andulčí život si hezky prožijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.14 19:57

@Denisa56 já už sem se bál ze je něco špatně ale koukám ze je vše ok nechám je asi tyden v klidu ať spolu blbnou a ať si zvyknou a pak začnu s tím krmením z ruky teprv začínám s andulkama tak sem vdecnej za takový rady fakt diky :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.6.14 21:24

@Jaroush Náhodou jsi dobrej, že se o ně takhle staráš a záleží ti na tom, aby jim bylo fajn. Ony když jsou andulky dvě, tak už se nikdy neochočej tak, jako když má člověk jenom jednu. Ale za ten pocit, že jsou spolu šťastný a spokojený, to stojí. Ono je to pak hezký je pozorovat, jak si štěbetaj, jak se pusinkujou i hašteřej.. mají prostě svůj andulčí život. Ale ty naše se nás nebojej vůbec, my je máme prakticky celý den puštěný, mají u klece udělaný takový strom z bidýlek a na tom trávěj nejvíc času, občas se prolítnou a večer si spořádaně sami zalezou do klece. Přes den vegetujou s námi, házej nám na zem balónky a my jim je podáváme… Skočej na ruku… chce to čas a trpělivost. I teď ten týden je nenechávej úplně bez tvého kontaktu chodď k nim, mluv na ně, hodně často, ať tě berou jako že k nim přirozeně patříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný