Andulka - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
1.7.14 12:45

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bezpečně určím pohlaví u andulky luitno :) mám jednu a chtěl bych k ní kamaráda ale potřeboval bych poradit jak se to pozná u těchto mutací :)
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.7.14 10:22

@TOMFIL lutino se určuje asi hůř, ale zkus sem dat fotky, celou andulku a detail ozobí… a pokud nechceš ptacata, tak by ani nevadilo, kdyby se ti sešli dva samecci nebo dvě samicky (i když dva samecci by byli lepší) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
15.7.14 18:08

Ahoj, máme andulku - samce, bude mít 2r a nejspíš si budu pořizovat ještě jednu - mládě, můj dotaz je, jestli je můžu dát do jedné klece nebo raději koupit ještě jednu? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.7.14 20:36

@Reinka Určitě je dej k sobě. Ale nejdřív by si měli zvyknout. My když jsme přinesli druhou andulku, tak jsme tu první nechali venku a tu novou dali do klece, otevřená dvářka. A ta domácí nejdřív oblejzala klec a koukala na ni, pak si k ní vlezla a bylo to v pohodě. Určitě bych ale nedávala hned natvrdo novou andulku do klece, kde je ta starší. Nejdřív je nech se „seznámit“. Ono to dlouho nepotrvá a pak budou kámoši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.7.14 10:03

Já ty naše radši dala do dvou, ale když není možnost, (kupovat klec na pár týdnů nemá cenu, leda půjčit možná) tak bych aspoň preskladala věci v kleci… aby původní andulka nevzala mládě jako narušitele a nenapadla ho.. a pro jistotu bych je hlavně sledovala, dokud nebudeš vědět, že se nepoperou…

my když kupovali druhou, vzali jsme už větší andulku, oni totiž i rodiče napadají svoje mláďata, když vyletí z hnízda.. tak radši kdyby si nesedli. a když jsme je dali poprvé k sobě, to už se asi dva týdny znaly, sedaly si navzájem na klece, když byl jeden nebo druhý venku, tak po sobě začali docela startovat, hlavně teda původní andulka v kleci začala, tak jsme je radši nechali ještě chvíli seznamovat mimo klece… pro tenhle případ si právě myslím, že je lepší, když je nový ptáček starší, aby se dokázal bránit…ale to píšu jenom o nás, nám se zrovna sešly andulky s úplně jinou povahou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.7.14 10:06

A že máte samecka je taky dobrý, samicky bývají občas agresivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.1.18 13:30

Hezké odpoledne. Dávám andulkám na dno klece, jako podestýlku, písek. Nedopatřením mi přišlo balení pro velké papoušky. Chci se zeptat, jestli ho můžu těm andulkám dát. Jestli jim nemůže třeba poškodit zažívání, když je pro velké papoušky.
Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5040
15.1.18 14:33

Podle mě ne, nejsou pitomé, vyberou si to, co jim prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
15.1.18 15:31

Mívali jsme doma anduláka - byl to skvělej mazlík. Taťka ho vzal jako „výletka“ (cca 30 dní po vyklubání) z hnízda z chovu. Od začátku jsme ho ochočovali a hodně na něj mluvili. Po cca 2 měsících se z něj vyklubal kluk (zabarvilo se ozobí) a začal první slůvka. Jmenoval se Vilíček a říkal i mazlíček, pojď, pusinku, co to děláš, co to říkáš, krákora, šikulka. Postupně jsme ho učili další. Měl v kleci zrcátko a tomu se dvořil. Švitořil mu do ouška. Mohl létat i po bytě, třeba 2 - 3 hodinky denně. Dělal takový standardní binec - slupky z jídla, pár peříček, prach z kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.1.18 15:34

Máme doma andulku i velkýho žaka a bohatě stačí noviny jako podestýlka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.1.18 16:13
@jancabr píše:
Mívali jsme doma anduláka - byl to skvělej mazlík. Taťka ho vzal jako „výletka“ (cca 30 dní po vyklubání) z hnízda z chovu. Od začátku jsme ho ochočovali a hodně na něj mluvili. Po cca 2 měsících se z něj vyklubal kluk (zabarvilo se ozobí) a začal první slůvka. Jmenoval se Vilíček a říkal i mazlíček, pojď, pusinku, co to děláš, co to říkáš, krákora, šikulka. Postupně jsme ho učili další. Měl v kleci zrcátko a tomu se dvořil. Švitořil mu do ouška. Mohl létat i po bytě, třeba 2 - 3 hodinky denně. Dělal takový standardní binec - slupky z jídla, pár peříček, prach z kůže.

Taky máme takového kecálka. Mluví jako člověk. Všechny umí správně pojmenovat, zdraví se i se psem a volá na něj jménem. Umí kus písničky i se slovy a přesnou melodií. Zná spoustu slov a vět a umí odpovídat i na otázky. :) Nerada bych mu tím nevhodným pískem ublížila.

• Citovat
  • Upravit
rokris
15.1.18 16:16
@Miataa píše:
Máme doma andulku i velkýho žaka a bohatě stačí noviny jako podestýlka.

No, my máme dvě andule. Jedna se těch novin hrozně bojí(je velmi plachá) a ta druhá je pojídá.

• Citovat
  • Upravit
rokris
15.1.18 16:18
@Čičorečka píše:
Podle mě ne, nejsou pitomé, vyberou si to, co jim prospívá.

To jsem si taky říkala. Nevím, no. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10185
16.1.18 08:13
@rokris píše:
To jsem si taky říkala. Nevím, no. :nevim:

Taky máme andulky. Dřív jsme taky dávali písek, pak jsme přešli na klasický kancelářská papír, každý den jim to měním, noviny mi jako vhodné nepřijdou, kvůli tiskařské barbvě. Ohledně toho písku - myslím, že by jim ublížit neměl, ale jestli si nejsi jistá, asi bych zašla do zverimexu a zkusila ho tam vyměnit. A kdyby to nešlo, tak bych prostě koupila nový a ty peníze za ten nevhodný oželala, případně nabídla někde v bazárku. Ale co vím podle našich, tak oni si hodně vybírají, myslím, že kdyby v tom písku bylo něco, co by jim ublížilo, tak to instinktivně nesezobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
16.1.18 11:09
@Denisa56 píše:
Taky máme andulky. Dřív jsme taky dávali písek, pak jsme přešli na klasický kancelářská papír, každý den jim to měním, noviny mi jako vhodné nepřijdou, kvůli tiskařské barbvě. Ohledně toho písku - myslím, že by jim ublížit neměl, ale jestli si nejsi jistá, asi bych zašla do zverimexu a zkusila ho tam vyměnit. A kdyby to nešlo, tak bych prostě koupila nový a ty peníze za ten nevhodný oželala, případně nabídla někde v bazárku. Ale co vím podle našich, tak oni si hodně vybírají, myslím, že kdyby v tom písku bylo něco, co by jim ublížilo, tak to instinktivně nesezobou.

Děkuji pěkně. :kytka: Hezký den. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný