Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.Chtěla bych malému pořídit Andulku(teda spíš sobě
) a zajímalo by mě co to obnáší,hlavně zda andulka hodně křičí
a dělá nepořádek?
Mám možnost vzít si dokrmované mládě a mít anduláčka byl vždy muj sen,ale bojim se i zda Andulka nepřenáší nějaké nemoci nebezpečné pro těhule nebo novorozence.
Anduláka v okolí nikdo nemá,tak bych ocenila nějakou tu zkušenost.Díky ![]()
Tak samo není potichu, ale že by vyloženě ječela, to ne… Jednou jsme hlídali korelu a to byl teprv řev.
Binec hlavně když pelichá, zamává křídlama a peří se rozlítne… A trochu rozhazuje slupkdy od semínek. No ale nic tragického… Jo a padá z ná takový „pudr“, čím si udržujou peří. Myslím, že ten binec je srovnatelný s tím, co si namarasí morče kolem klece=)
O nemocech nevím.
Křičí a dělá nepořádek ![]()
Ale když ji naučíš mluvit, tak ti bude povídat ![]()
Naši teď mají doma nějakého menšího papouška a ten taky občas dělá bugr.
Počítej s tím, že bude kolem něj peří a zrní no a potom taky záleží na tom, jestli ho máš v plánu pouuštět z klece nebo ne.
ahoj, já andulky kdysi chovala. Moc velký nepořádek kolem nich není. Doma jsme měli vždycky aspoň jednu jako mazlíčka. Navíc ikdyž někdo říká, že je to blbý pták (třeba můj manžel), tak naše andulka vždycky uměla aspoň základní slova, poznnala pána, sama se vracela do klece. Na noc jsme jí přikrývali hadrou, ať spí dýl a neřve ![]()
Nepořádek dělá, křičí jen někdy, spíš roztomile švitoří žvatlá.
akdulky chovám už 16 let, tak kdybys ráda něco věděla, písni.
Neviděla bych to tak tragicky ![]()
Měli jsme anduláka několik let, je to jak píše Pipet, když zamává křídly, tak se trošku rozvíří slupky od prosa a trocha vypelichaného peří, žádná hrůza.
Měli jsme Honzíka a říkal: Honzík prďolík, kluk pytlík
Uměli i adresu, kdyby ulítl ![]()
Jo a naučí se mluvit nejlíp samečci!
A musí být sám, kdyby měl kámoše, tak se mluvit nenaučí, protože si budou spolu štěbetat ptačí řečí ![]()
Pouštěli jsme ho i z klece, obědval s náma, chodil po stole a uzobával z okrajů talířů, občas stoupl i na okraj talíře, ale to jsme ho učili, že nesmí. Uzobával nejradši knedlíky ![]()
Moc díky.Andulku bych chtěla samozřejmě pouštět i létat ale asi bych měla strach aby neulétla vlastníme v domě 19 oken
takže to bych musela hodně hlídat.Slyšela sem že někdo andulce nechává křídla zastříhnout že pak jen skáče.Je to pravda?Není to pro ní trápení? ![]()
No, ona lítat musí, posiluje si prsní svaly… Jinak z toho může mít i nějaké zdravotní potíže… Křídla bych jí nešmikala. - navíc bude vypadat blbě.
Já to četla na forum o qndulkách a přišlo mi to dost drsné,ale nikd se tím nijak nerozčiloval tak sem si říkala že to třeba normální je ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Ahoj.Chtěla bych malému pořídit Andulku(teda spíš sobě) a zajímalo by mě co to obnáší,hlavně zda andulka hodně křičí
a dělá nepořádek?
Mám možnost vzít si dokrmované mládě a mít anduláčka byl vždy muj sen,ale bojim se i zda Andulka nepřenáší nějaké nemoci nebezpečné pro těhule nebo novorozence.
Anduláka v okolí nikdo nemá,tak bych ocenila nějakou tu zkušenost.Díky
jako děcko jsem jich měla plnou voliéru… řvou jen samci a oto když vychází sluníčko, řev jak blázen, dá se tomu předejít přikrytím klece nějakým tmavým hadrem.. ![]()
když ji budeš mít od mala, vychováš na lžičce, pak je to dokonalej mazlík… pokud ji budeš mít od kvalitního chovatele bude očkovaná proti všemu co by ti mohlo hrozit v těhu.. každé zvíře sebou nese nějaké riziko
ale ta andulka asi uplně minimální ![]()
Dela hroznej bordel kolem klece,prasi..ptaka doma uz nikdy vic,prijde mi,ze to je na poradek nejhorsi zviratko.
Kamča.dalmatinka píše:
Moc díky.Andulku bych chtěla samozřejmě pouštět i létat ale asi bych měla strach aby neulétla vlastníme v domě 19 okentakže to bych musela hodně hlídat.Slyšela sem že někdo andulce nechává křídla zastříhnout že pak jen skáče.Je to pravda?Není to pro ní trápení?
stříhaj se letky, na jednom křídle… trápení to asi je, je to pták, je tu od toho aby lítal ale jak píšu, když bude vychovaná od malička tak ti jen tak nefnkne ![]()
Eemii píše:
Dela hroznej bordel kolem klece,prasi..ptaka doma uz nikdy vic,prijde mi,ze to je na poradek nejhorsi zviratko.
Kamča.dalmatinka píše:Eemii píše:
Dela hroznej bordel kolem klece,prasi..ptaka doma uz nikdy vic,prijde mi,ze to je na poradek nejhorsi zviratko.tak pak se mám rozhodnout
.Bordel doma nechci mít
jsem magor na nepořádek,jakmile je někdesmítko a už mi to nedá a už ze psem se sotva zastavim
Jsem zrovna takova a z anduly jsem byla akorat vztekla
.Vyluxujes,vytres,ona zatrepota kridlama a je to.
Eemii píše:Kamča.dalmatinka píše:Jsem zrovna takova a z anduly jsem byla akorat vzteklaEemii píše:
Dela hroznej bordel kolem klece,prasi..ptaka doma uz nikdy vic,prijde mi,ze to je na poradek nejhorsi zviratko.tak pak se mám rozhodnout
.Bordel doma nechci mít
jsem magor na nepořádek,jakmile je někdesmítko a už mi to nedá a už ze psem se sotva zastavim
.Vyluxujes,vytres,ona zatrepota kridlama a je to.