Andulka - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
16.1.18 20:18
@Čičorečka píše:
Podle mě ne, nejsou pitomé, vyberou si to, co jim prospívá.

Veterinářka mi řekla to samé. :)

• Citovat
  • Upravit
6
9.9.18 11:44

Dobry den, mam takovy problem mam doma uz rok andulku ze zverimexu, ale nejde ochocit prosedela jsem u jeho klece a mluvila na nej hodiny, nabizela mu pamlsek, ale nic nezabira furt se hrozně boji… a tak me napadla jedna vec jestli kdybych mu neporidila kamarada druhou andulku od chovatele ktery by se nebal a byl by zvykli na lidi jestli by se treba prestal bat kdyby videl ze se me neboji. Je to jen napad uz fakt nevim co mam delat a tak se ptam prosim jakekoli rady… muzete mi kdyz tak napsat i na muj email ****** Děkuji

edit admin: smazán email

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
9.9.18 12:35

@leaaaron Taky máme takovou jednu. Dostala jsem ji. Sama bych ve zverimexu nekoupila. Pokud má už rok, půjde ochočit velmi těžko. Sedět u klece hodiny nepomůže. Spíš po chvilkách, ale pravidelně, a vytrvat. Když pořídíš druhou andulku, nedávej je hned dohromady. Taky mám ještě jednoho anduláčka. Přímo z hnízda, od chovatele. Když jsem je zkoušela dát dohromady, tak mu ta starousedlice ubližovala. Tak jsou oddělení. Andulák neuvěřitelně krásně mluví, jako profesor :) a je ochočený, ale pokud jsou u sebe, mele po andulčím.Chci tím říct, že když jsou dvě, je pro ně přirozené komunikovat spolu. A že by ta roční pochytila chování ochočeného, by byla spíš vyjímka. Při takovém pokusu častěji spíš ta ochočená „zdivočí“. Rok už je na andulku hodně. Ale zkusit to můžeš. Minimálně jim ve dvou bude veseleji. I když budou zvlášť, pořád budou o sobě vědět.

• Citovat
  • Upravit
11620
27.8.19 15:03

Když necháte andulku volně lítat, je ten bordel po bytě hroznej? Uvažuju pro dceru, ptáky miluje, zvíře jsem doma nikdy nechtěla, ale tak zní to jako super mazlík. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65448
27.8.19 15:12

@Genovesa není......horší je kolem klece…
Máme už 4 roky,,venku je často. Ale vždy se někde usadí…nejlépe mě na hlavě :D
A pokud třeba na lustru, pak ho jen otřu vlhčeným ubrouskem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
27.8.19 15:23

@Genovesa nejhorsi je bordel kolem klece. Obzvlast, kdyz jim das na jidlo ovoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.8.19 15:41
@Genovesa píše:
Když necháte andulku volně lítat, je ten bordel po bytě hroznej? Uvažuju pro dceru, ptáky miluje, zvíře jsem doma nikdy nechtěla, ale tak zní to jako super mazlík. :lol:

Andulka se někde vykadí, to utřeš. Slupky se semínek a peří je horší. To je hlavně kolem klece, jak písou ostatní. A to mám misky dole, aby tolik nevyhazovaly. Je to ale vždycky z klásku nebo z písku. Hraji si s ním a vyhazují ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.8.19 15:50

A rozbijou něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.8.19 15:51

Holky a dá se ochočená andulka dát v létě na terasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
27.8.19 15:54

@Genovesa ne :mrgreen: jako ze bys ji pustila volne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
27.8.19 16:01

Za mě je toto na bordel jedno z nejnáročnějších zvířat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.8.19 16:02

@blumen To když bude moc bordelář :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.8.19 16:02

Myslela jsem s klecí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65448
27.8.19 16:06

@Genovesa mám jí na balkoně většinu léta…
Jen ráno ji beru do kuchyně, abych ji pustila, když snídáme…zobe nam z talíře
A vybírat u chovatele, ne ve zverimexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
27.8.19 16:06

@Genovesa no v kleci ano, ale neotvirat :nevim: muze frnknout i tak
Ja bych andulku brala znovu, mela jsem jako dite, ale nohuzel manzel je alergik. Ja taky, ale prezila bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný