Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ve kterém jsi týdnu. Jinak mně doktorka nedávno říkala, že důležitější je ta spodní hodnota. Tu máš v pořádku.
Já mám v ordinaci vždycky alespoň 90/145 a tep 100. Nebyla jsi jen vystresovaná?
A to chodíš na kontrolu do porodnice nebo ke svému lékaři? Minimálně bych zavolala do porodnice a zeptala se na to. Pokud máš nově ty mžitky, brnění, bolest hlavy, tak bych tam jela. (Pokud to není něco, co už máš dlouho a doktor o tom ví.) Ten tlak je taky vysokej.
@Katalpaz Samozřejmě že jsem to doktorovi řekla ale ten mi celou dobu tvrdí že to dělá neplechu hormony a anémie. Ne chodím jen ke svému gynekologovi
Tak teď už máš kontrolu po týdnu a někdy těsně před termínem už máš docházet do porodnice, kde plánuješ rodit, ne? Každopádně zeptala bych se v té porodnici rovnou, ten tlak sám o sobě - je vysoká systola, která není „tak riziková“ - vylítne při stresu, nervozitě, po rychlejším pohybu atd. ten spodní, diastolu, máš v normě, každopádně by to radši chtělo znát názor dalšího lékaře, obzvlášť když máš ty mžitky, mravenčení atd. To mi úplně v pohodě nepřijde.
Ta horní hodnota je vyšší, ale důležitější je ta spodní a ta je ok. Pokud už jsi zaregistrovaná v nějaké porodnici, zeptala bych se i tam.
Dobrý večer maminky
Mám anémii a beru železo 2 krát denně. Sem tam mě trápí mžitky, brnění rukou, ust. Bolest hlavy, no prostě všechno skoro co je u preeklapsie
Doktorovi jsem to říkala ten mi vzal krev a řekl že to je anémii
Co mě ale nejvíc vystrasilo tak vždy jsem měla tlak 110/60 a teď mi naměřil 160/70 a ani slovo
prostě k tomu neřekl nic. Já si to přečetla až v kartě doma že jsem měla tak vysoký tlak. Máte někdo zkušenost?
Mám takovou obavu a skoro už stoho nemůžu spát