Anémie a tlak 160/70 v těhotenství

Anonymní
12.12.25 21:31

Anémie tlak 160/70

Dobrý večer maminky :srdce:
Mám takovou obavu a skoro už stoho nemůžu spát 8o Mám anémii a beru železo 2 krát denně. Sem tam mě trápí mžitky, brnění rukou, ust. Bolest hlavy, no prostě všechno skoro co je u preeklapsie :think: Doktorovi jsem to říkala ten mi vzal krev a řekl že to je anémii :think: Co mě ale nejvíc vystrasilo tak vždy jsem měla tlak 110/60 a teď mi naměřil 160/70 a ani slovo :,( prostě k tomu neřekl nic. Já si to přečetla až v kartě doma že jsem měla tak vysoký tlak. Máte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65140
12.12.25 21:50

Ve kterém jsi týdnu. Jinak mně doktorka nedávno říkala, že důležitější je ta spodní hodnota. Tu máš v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 21:59

@vokishka v 9 mesici :roll: 38 tt

• Citovat
  • Upravit
TRG
5416
12.12.25 22:56

Já mám v ordinaci vždycky alespoň 90/145 a tep 100. Nebyla jsi jen vystresovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
12.12.25 23:09

A to chodíš na kontrolu do porodnice nebo ke svému lékaři? Minimálně bych zavolala do porodnice a zeptala se na to. Pokud máš nově ty mžitky, brnění, bolest hlavy, tak bych tam jela. (Pokud to není něco, co už máš dlouho a doktor o tom ví.) Ten tlak je taky vysokej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.25 09:38

@Katalpaz Samozřejmě že jsem to doktorovi řekla ale ten mi celou dobu tvrdí že to dělá neplechu hormony a anémie. Ne chodím jen ke svému gynekologovi

• Citovat
  • Upravit
3104
13.12.25 09:50

Tak teď už máš kontrolu po týdnu a někdy těsně před termínem už máš docházet do porodnice, kde plánuješ rodit, ne? Každopádně zeptala bych se v té porodnici rovnou, ten tlak sám o sobě - je vysoká systola, která není „tak riziková“ - vylítne při stresu, nervozitě, po rychlejším pohybu atd. ten spodní, diastolu, máš v normě, každopádně by to radši chtělo znát názor dalšího lékaře, obzvlášť když máš ty mžitky, mravenčení atd. To mi úplně v pohodě nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
13.12.25 10:37

Ta horní hodnota je vyšší, ale důležitější je ta spodní a ta je ok. Pokud už jsi zaregistrovaná v nějaké porodnici, zeptala bych se i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí