Anémie v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.19 22:32

Dobrý den jsem v 2 měsíci těhotenství a zjistily mi hodně špatný krevní obraz hemoglobinu na 80…! Zítra mám zajít do nemocnice na infuzi Nemohlo to ohrozit plod? Gynekolog mě ne skontrolovat a další ultrazvuk mám až za měsíc :?

• Citovat
  • Upravit
4443
18.2.19 22:39

Tak anémie je špatná pro plod dobře že jdeš na infuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 22:52

@kristyn.g mohlo to třeba už nějak ohrozit plod ?

• Citovat
  • Upravit
zuzanka320
21.10.24 13:23

Anémie v těhotenství

Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi.

Mám zajištěnou anémií v těhotenství a beru suplementy železa.

Rada bych se ale zeptala, zda tu má někdo zkušenost s ADHD/autismem/poruchou chování, komunikace,… po předchozí anémií v těhotenství? Další rizika jsou předčasný porod, nižší porodní váha atd…

Našla jsem studie i doktor říkal, že u žen s anémií v těhotenství je vyšší riziko výše uvedených onemocnění. Samozřejmě říkal, že pokud se železo doplní a KO je lepší, je vše v pořádku.

Ale i tak, bych se rada zeptala, jestli mate některá zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
1378
21.10.24 14:10

Trpím anémii celý život, chodím i na infuze se železem. První syn má podle neurologického vyšetření mírné ADHD.. upřímně si myslím, že to dneska po vyšetření napíšou každému druhému dítěti, co tak v okolí pozoruji. Druhý syn má vývojovou disfazii, nemyslím si, že to má něco společného s mojí anémii, ani doktoři ne. První syn se narodil v termínu, druhý o měsíc dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KerrisKate
21.10.24 14:50

@zuzanka320 z hlediska vyvoje prcka ti jeste nejsem schopna rict, protoze je mu teprve 8m, ale mela jsem zjistenou anemii hned v zacatku tehotenstvi a i pres suplementy a jidelnicek se to nijak vyrazne nelepsilo - malej se narodil v 38t a mel 4,2 kg (odhad byl 3800g, takze rozhodne nizkou vahou netrpel). Zatim se jevi jako normalni mimco, bezproblemovej, hravej, usmevavej. Nebala bych se toho :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky