Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat. Dostala jsem pěkně hnusnou angínu a k tomu ATB KLACID 500 (Clarithromycinum). Nemělo by to prý mít vliv na kojení, ale přeci jenom červík hlodá. Měla jste to některá a dělalo Vám to něco? Mám 7,5 měsíčního synka a stále ho kojím, tak se bojím, aby bylo vše ok. Děkuji za odpovědi.
Taky se přidám. Dneska jsem si od mudr. donesla penicilín kvůli angíně, ten nemůžeš? Taky kojím. A mám i kloktadlo Kutvirt, ale nevím jak ho užívat. V lékárně řekli nakapat 15-20 kapek do vody, na obalu je napsáno 8-10. Mám tu skleničku vykloktat naráz, něco jako se užíváu ústní voda, nebo si to rozložit do celého dne?
Pokud ti to předepsal lékař, který byl inforomován o tom, že kojíš. Tak by to mělo být naprosto v pořádku a nebála bych se
. Přímo zkušenost s těmito ATB a kojenín nemám.
Já měla angínu vloni, měla jsem nejprve penicilin, nepomohl, tak pak cefzil, a kojit jsem normálně mohla. akorát u toho cefzilu mi řekla, ať ho nedobírám, ať ho přestanu brát o 2 dny dřív, když mi bude dobře, že je to dost velká sračka, každopádně kontraindikace to není. Klacid dostal můj starší ve 4m na zánět průdušek. Nbroj se toho, akoj
Penicilín o něm vůbec nemluvil. A nic jiného mi nedal a ani nepovídal, že bych měla dělat něco dál jiného. AO tom kloktání nevím, tak zkus zavolat mudr a normálně se optej jak na to. Jinak koukám, že je asi dost příprávků, které se mohou při kojení, tak to je fajn. Děkuju moc.
Já na ATB kojila 4m dceru. Pak jsem jí musela tedy dávat probiotika protože měla tekutější stolici. Dětská doktorka říkala že je to v pořádku. Dcera to přežila a nepřipadá mi že by potom nějak strádala. Teď má 16, a je naprosto v pořádku.
@Andysis Měla jsem za dobu kojení už patery antibiotia (záněty a angíny) malá byla v pohodě.
Klacid, Ospen, Penicilinová řada.. Měla jsem vše. Myslím, že ještě jedny, teď si na název nevzpomenu. Pokud si řekla, že kojíš, určitě si to dr. zkontroloval, neboj ![]()
@Sibyla0 píše:
Klacid, Ospen, Penicilinová řada.. Měla jsem vše. Myslím, že ještě jedny, teď si na název nevzpomenu. Pokud si řekla, že kojíš, určitě si to dr. zkontroloval, neboj
A mimčo to od tebe nechytlo? Taky toho se trochu bojím.
@Olion píše:
Já na ATB kojila 4m dceru. Pak jsem jí musela tedy dávat probiotika protože měla tekutější stolici. Dětská doktorka říkala že je to v pořádku. Dcera to přežila a nepřipadá mi že by potom nějak strádala. Teď má 16, a je naprosto v pořádku.
O é stlici jsem ted dočetla v příbalovém letáku, tak uvidíme jak na to malej bude reagovat, ale jinak děkuju.
@Andysis Ne.. Nemusíš se bát, už když se ti nemoc pomalu rozjížděla, byly v tvém mléku protilátky. Malá ode mě nikdy nic nechytla, já od ní zatím všechno ![]()
@Sibyla0 tak to je fajn, malej zatím moc netrpí na nějaké nemoci, ale nechci to zakřiknout.
Když jsem měla svojí fest hnusnou angínu (chtěli mě hospitalozovat
, ale utekla jsem
), tak jsem nosila roušku, dokud jsem byla infekční (72hodin od užití první dávky ATB už není člověk infekční).