Angína a kojení

103
8.10.13 11:52

Angína a kojení

Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat. Dostala jsem pěkně hnusnou angínu a k tomu ATB KLACID 500 (Clarithromycinum). Nemělo by to prý mít vliv na kojení, ale přeci jenom červík hlodá. Měla jste to některá a dělalo Vám to něco? Mám 7,5 měsíčního synka a stále ho kojím, tak se bojím, aby bylo vše ok. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
832
8.10.13 12:00

Taky se přidám. Dneska jsem si od mudr. donesla penicilín kvůli angíně, ten nemůžeš? Taky kojím. A mám i kloktadlo Kutvirt, ale nevím jak ho užívat. V lékárně řekli nakapat 15-20 kapek do vody, na obalu je napsáno 8-10. Mám tu skleničku vykloktat naráz, něco jako se užíváu ústní voda, nebo si to rozložit do celého dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
8.10.13 12:01

Pokud ti to předepsal lékař, který byl inforomován o tom, že kojíš. Tak by to mělo být naprosto v pořádku a nebála bych se :D. Přímo zkušenost s těmito ATB a kojenín nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
8.10.13 12:11

Klacid ani angína kojení nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.10.13 12:25

Já měla angínu vloni, měla jsem nejprve penicilin, nepomohl, tak pak cefzil, a kojit jsem normálně mohla. akorát u toho cefzilu mi řekla, ať ho nedobírám, ať ho přestanu brát o 2 dny dřív, když mi bude dobře, že je to dost velká sračka, každopádně kontraindikace to není. Klacid dostal můj starší ve 4m na zánět průdušek. Nbroj se toho, akoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.10.13 12:38

Penicilín o něm vůbec nemluvil. A nic jiného mi nedal a ani nepovídal, že bych měla dělat něco dál jiného. AO tom kloktání nevím, tak zkus zavolat mudr a normálně se optej jak na to. Jinak koukám, že je asi dost příprávků, které se mohou při kojení, tak to je fajn. Děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
8.10.13 13:10

Já na ATB kojila 4m dceru. Pak jsem jí musela tedy dávat probiotika protože měla tekutější stolici. Dětská doktorka říkala že je to v pořádku. Dcera to přežila a nepřipadá mi že by potom nějak strádala. Teď má 16, a je naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.10.13 15:15

@Andysis Měla jsem za dobu kojení už patery antibiotia (záněty a angíny) malá byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.10.13 15:16

Klacid, Ospen, Penicilinová řada.. Měla jsem vše. Myslím, že ještě jedny, teď si na název nevzpomenu. Pokud si řekla, že kojíš, určitě si to dr. zkontroloval, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.10.13 15:21
@Sibyla0 píše:
Klacid, Ospen, Penicilinová řada.. Měla jsem vše. Myslím, že ještě jedny, teď si na název nevzpomenu. Pokud si řekla, že kojíš, určitě si to dr. zkontroloval, neboj :kytka:

A mimčo to od tebe nechytlo? Taky toho se trochu bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.10.13 15:23
@Olion píše:
Já na ATB kojila 4m dceru. Pak jsem jí musela tedy dávat probiotika protože měla tekutější stolici. Dětská doktorka říkala že je to v pořádku. Dcera to přežila a nepřipadá mi že by potom nějak strádala. Teď má 16, a je naprosto v pořádku.

O é stlici jsem ted dočetla v příbalovém letáku, tak uvidíme jak na to malej bude reagovat, ale jinak děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.10.13 15:23

@Andysis Ne.. Nemusíš se bát, už když se ti nemoc pomalu rozjížděla, byly v tvém mléku protilátky. Malá ode mě nikdy nic nechytla, já od ní zatím všechno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.10.13 15:24

Promiňte překlepy, píšu moc rychle a nekoukám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.10.13 15:26

@Sibyla0 tak to je fajn, malej zatím moc netrpí na nějaké nemoci, ale nechci to zakřiknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
9.10.13 10:46

Když jsem měla svojí fest hnusnou angínu (chtěli mě hospitalozovat 8o, ale utekla jsem :P ), tak jsem nosila roušku, dokud jsem byla infekční (72hodin od užití první dávky ATB už není člověk infekční).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová