Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kamarádka se přes kloboučky rozkojila, u prvního musela přikrmovat, u druhé kojila prakticky plně, takže dané to určitě není. Hlavne se nestresovat, buď to vyjde, nebo ne, bych se to snažila brát.
Jinak bohužel neporadím - já mám od mládí bradavky jak africká žena po pěti dětech ![]()
Hm no vidíš o tom jsem ani neslyšela
.No to asi pozdě bude-mam měsíc do porodu.
Mám vpáčené bradavky a dcera se navíc narodila předčasně, takže na začátku se přisátí nedařilo, ale s kloboučky se povedlo hned a „jela“ jsem na nich asi 3 měsíce. A pak se jednou přisála dřív, než jsem tam stačila klobouček vrazit a bylo vyřešeno
Takže ano, i se vpáčenými bradavkami lze normálně kojit, uvidíš kolik bude mít mimčo síly a jak vám to bude oběma vyhovovat. (U nás jsem teda stejně pak dalších pár měsíců mléko odsávala a dávala jí z flašky, ale to už byl zase důvod v refluxu a v zahušťování, ne v bradavkách…)
Ahoj, mně dětské sestry v porodnici nutily klobouček a tvrdili mi, že jinak to nepůjde. Malýmu se to nelíbilo, snažil se a tahal, ale vše zůstávalo v tom kloboučku. Byla jsem z toho nešťastná a dva týdny po porodu jsem si domů zavolala laktační poradkyni a ta mi poradila co a jak. Sice skoro po měsíci, ale přece se mi začalo tvořit mlíčko a kojila jsem bez kloboučku. Na tvorbu mlíčka existují různé produkty, tabletky z řeckého sena a pískavice, tabletky Motilium, homeopatika, čaje,.. Na internetu, ale i tady na e-miminu určitě něco najdeš.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, ale stydím se a nemusí moje známé vědět jaké mam potížeps.
Za pár dní mě čeká druhý porod a ráda bych tentokrát kojila! Při prvním mimču mi to bohužel nešlo a asi jsem to i předčasně vzdala![]()
. Mám totiž ploché bradavky-vykouknou jedině když se opravdu pořádně vzruším
. Sestřičky v porodnici mi tehdá říkaly, že s takovýma bradavkama může kojit jedině přes kloboučky-jenže to se miminku vůbec nelíbilo a mě taky ne-měla jsem je totiž až do krve a vůbec se to nehojilo-takhle jsem se trápila(vlastně oba)asi dva měsíce než jsme přešli na UM. Mléko se tudíž ani příliš nerozjelo-zkrátka ho bylo málo a mimču nestačilo-myslíte si že to tak musí být i podruhé nebo už je to dané že mám málo mléka a basta?
Teď bych to ráda změnila-přeci jen si chci taky užít ten krásný pocit při kojení jak to mnohé popisují.
Otázka je co pro to mohu udělat a vůbec co si o tom myslíte? Děkuji moc
ony se pak vycucají a budou stát pořád, já je měla taky dovnitř, jen když byla zima tak mi stály, no a kojila jsem, první 3 týdny s kloboučkem pak už bez, no a stojí mi dodnes
![]()
Příspěvek upraven 07.10.13 v 20:57
Dá sa určite kojiť aj s plochými bradavkami.. formovače bradaviek by ešte mohli pomôcť.. určite by som sa obrátila na nejakú laktačnú poradkyňu ![]()
Ahoj. Za zkoušku to určitě stojí. Mě zjistili vpáčené bradavky po porodu a pomocí formovače jsem to zvládla. Kojila jsem plně 6 měsíců. Pokud bys chtěla, ty formovače ještě mám, tak kdyžtak písní SZ, já už je potřebovat nebudu.
Mám taky tento problém. první syn se moc kojit nechtěl, nešlo mu to, ale důvodů mohlo být víc. Druhý syn se přisál bez obtíží už v porodce a kojila jsem plně 4 měs. (Přestala jsem kvůli svým zdr. problémům.) Takže to rozhodně jde, asi záleží na dítku
Ale zkusila bych i ty kloboučky nebo lakt. poradkyni po porodu ![]()
Já je měla taky ploché a vidět šly jen, když mi byla velká zima, teď kojim druhé dítě a musím říct, že bradavky mám takové, že bych nakojila tele:-) a kloboucky jsem nikdy nepouzila. To mimco si stejně s bradavkou musí vzít co nejvíc dvorce, pak to ani neboli. Většina " úrazu" bradavek je způsobeno tím, že se špatně mimi přisané, pouze na bradavku.
Děkuji všem, snad to půjde líp než předtím-syn měl bohužel novorozeneckou žloutenku a proto se prý i špatně přisával a usínal u toho a možná i toto byl důvod proč to nešlo a bradavky strašně bolely. Právě když jsem viděla ostatní maminky jak mají krásné bradavky-to jest vysunuté
a já pořád nic tak jsem měla až depresi.
Tak mi držte palce ať si to tentokrát také užiju. A formovače ještě promyslím ![]()
Formovače bych určitě zkusila. teprv čekám první, ale bylo mi hned jasné, že bradavky by mohly být taky problém. jedna dost plochá, druhá až vpáčená dovnitř. narazila jsem právě na formovače a začla používat asi od 7. měsíce a nemůžu si to vynachválit. změna byla vidět dost brzo, takže i ten měsíc před porodem bych to zkusila. jde hlavně o to, že na začátku se nosí jen chvíli a postupně se ten interval prodlužuje. ten měsíc by na natrénování a zvyknutí si mohl stačit. pak se dají nasadit mezi kojením a sundat těsně před ním.
jo a koupila jsem použité na bazaru asi za 90 korun. takže investice minimální. není důvod kupovat nové - je to jen plast a silikon. takže jak přišly, pořádně jsem je umyla jarem a pak vyvařila a vše v pohodě.
Zkusila jste Niplette od Aventu? To zabírá skvěle. Avent dělá i jemné silikonové kloboučky, musí se chvilku počkat při přiložení kloboučku na prso, chytne hezky teplotu těla a pak dítě ani nepozná, že má „prostředníka“.
Ale zkusila bych Niplette - je vyloženě na vpáčené bradavky, vynalezeno plastickým chirurgem. Tak hodně štěstí ![]()
Děkuji moc za všechny rady. Zkusím ještě ten formovač-už jsem se na něj dívala v lékárně…
A myslíte si že se po kojení zase bradavky „vrátí zpátky“?Zase kvůli chlapovi, jemu se líbí tak jak je mám já-tak se jen ptám ![]()
Předem se omlouvám za anonymitu, ale stydím se a nemusí moje známé vědět jaké mam potíže
ps.
. Mám totiž ploché bradavky-vykouknou jedině když se opravdu pořádně vzruším
. Sestřičky v porodnici mi tehdá říkaly, že s takovýma bradavkama může kojit jedině přes kloboučky-jenže to se miminku vůbec nelíbilo a mě taky ne-měla jsem je totiž až do krve a vůbec se to nehojilo-takhle jsem se trápila(vlastně oba)asi dva měsíce než jsme přešli na UM. Mléko se tudíž ani příliš nerozjelo-zkrátka ho bylo málo a mimču nestačilo-myslíte si že to tak musí být i podruhé nebo už je to dané že mám málo mléka a basta?
Za pár dní mě čeká druhý porod a ráda bych tentokrát kojila! Při prvním mimču mi to bohužel nešlo a asi jsem to i předčasně vzdala
Teď bych to ráda změnila-přeci jen si chci taky užít ten krásný pocit při kojení jak to mnohé popisují.
Otázka je co pro to mohu udělat a vůbec co si o tom myslíte? Děkuji moc