Růstový spurt? Zoufalá, poraďte prosím

696
8.10.13 03:16

Rustovy spurt???zoufala,poradte prosim

Ahoj holky, uz nejake tri az ctyri tydny krasne kojime, jeste vcera prvni odpoledni kojeni v pohode, najedl se, odrihl, byl spokojeny, ale uz neusl. druhe odpoledni kojeni v klidu, ale pak uz zacal byt dost neklidny a nespal vubec, kojeni po koupani z obou prsou, totalne nespokojeny, rev, nasledovaly dalsi dve kojeni, opet nespokojenost, hodinove udrndavani ke spani, ted nocni kojeni to same.co to je? co se to stalo? to mi mohla z niceho nic tak klesnout tvorba mlika? maly krasne pribral, PV 3530G, min. tyden ve stredu na 6ti tydenni 5080g, jeste jsme se s doktorem smali, ze snad kojim smetanu..nebo je to rustovy spurt? ale prece nemuze po kazdem kojeni jecet? prsa mam jak placky..prhklamat casteji, ale to bych ho musela mit u prsa furt.je v pohode nabizet mu v tomto obdobi obe prsa na jedno kojeni? proste stridat? vratim se pak nekdy vubec ke kojeni z jednoho? poradte prosim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zrzana2
8.10.13 03:24

Nabizej obe prsa nejdyl za tri dny to bude v pohode. Pred kojenim zkus vypit neco tepleho. A doporucuji hodne vyvarovych polevek. A kontakt s miminkem hezky telo na telo. Za jednu az dve noci bude lip

• Citovat
  • Upravit
35764
8.10.13 06:41

Bohuzel je normalni je mit obcas u prsou furt.. Stridej, nabizej, to se zase srovna. Holt nemuzes pocitat, ze to celou dobu bude to hodne miminko, co neplace a je spokojene.. Nam vcera hodinu rvala kvuli zarazenemu krknuti, co povolilo az po koupani, dalsim nakrmeni a dalsi hodce jeceni. Pak se jeste podelala a mohli jsme jit konecne spat..

Vydrz, bude zase lip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
8.10.13 06:57

Ano je to rustovy spurt, neustale prikladej, klidne co hodinu, muze to trvat i vic dni, je potreba stimulovat, aby se mleka udelalo dostatek pro potreby maleho

• Citovat
  • Upravit
8664
8.10.13 06:57

@žampionka koj podle potřeby, klidně každou hodinu, obě prsa, že jsou prsa placatá je normální, to neukazuje stran tvorby nic. Pokles tvorby MM je opravdu jen fáma, nebo spíše zajetá pověra. K poklesu nedojde samo od sebe nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
8.10.13 07:10

Ted mám po šestinedělí a prsa se mi už nenalevaji. Malý se nekdy chová dle scénáře jaký jsi popsala…tak ho mám neustále u prsu, on se krouti az mu vypadne z pusinky a pak začne zoufale hledat…jo a mliko tece. Pak nespí, večerní pláč je u nás kolorit bez kterého by večerní,,pohoda" snad ani nebyla kompletní. A za dva dny zjišťuji, že mu jsou malé plenky co jsem mu před třemi dny koupila :mrgreen: A to že má v necelých dvou měsících bodycka o velikosti 68 se ani snad nebudu zmiňovat :oops:
Takze vydrzat pionier! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.10.13 07:44

Za sebe doporučuji obilninové nápoje (Caro, Melta). Mléka bylo vždy dost a co se týče růstového spurtu-ani jsem u nás žádný nepostřehla :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
8.10.13 07:52

Já celý paty měsíc kojila za noc snad stokrát, prostě pořád. předtím to tak nebylo, potom taky ne.jak už tu někdo psal, nemůžeš čekat, ze miminko bude pořád stejné. vždycky si najedeme na nejakyvrezim a najednou ze dne na den je to úplně jinak..a to je se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
8.10.13 08:24

To je spurt. Rady už jsi dostala, já dám podporu - já z toho byla uplně na nervy, mnalej se krpoutil, nepisl, vztelak se, usínal..prostě mi přišlo, že dělá všechno možné, jen že se nechce najíst..pak spal 30 minut, protože měl hlad a když jedl čatso, bolelo ho břicho..není to jednoduché..ty první 3 měsíce je to náročný. Vydržte! nevzdávej se kojení, je to super věc a na obdoví chřipek se bude moc hodit jako imunizace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
8.10.13 08:37

Holky a nemůže být náhodou přepitý a bolet ho břicho? Ono se to u těch mimin blbě poznává, protože přepití vypadá úplně stejně jako šílený hlad. Dítě hledá, všechno strká do pusy atd… Jde o to, že takhle malé mimčo to nepozná. Má prostě nepříjemný pocit v břiše a reaguje na to u hladu i u přepíjení úplně stejně. Zažila jsem si to s dcerou. Tvářila se, že týden nejedla. Každým kojením se to zhoršovalo. Až když jsme zavedli režim a kojení opravdu po třech hodinách, tak se to uklidnilo. Dvakrát jsem nevydržela, a dala jí napít dřív a vždy se mi to vymstilo.

• Citovat
  • Upravit
68930
8.10.13 09:05

No, ze by se prepijeni objevilo ze dne na den a projevovalo se zniceho nic prazdnymi prsy, neni moc pravdepodobne. Spis to vypada na ten spurt v kombinaci s tim, ze zatimco v sestinedeli tece mleko v podstate samo, tak po nem se tvorba srovnava s poptavkou a dite musi vic makat, aby se k mleku dostalo, coz se jim moc nelibi. Takze prikladat, prikladat a prikladat, zazila jsem spurty dva, kdy byla u prsa temer porad, ale to prikladani zabralo solidne a behem par dni se to zas vratilo k normalu, i kdyz samozrejme prsa uz nikdy nebyla tak plna jako v sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
8.10.13 10:28

@žampionka u nas to bylo stejne, kdz jsem mela min mlika, jen mala prso nechtela, ldyz to neteklo, tak jsem se rozkojovala odsavackou, velky uspech to ale nemelo…u me velmi rychle zabral odvar z piskavice, pokud by se tedy jednalo o malo mleka, doporucuji zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
8.10.13 11:58

@žampionka Tak jako tak máš míň mléka než prcek chce. Je podle mě jedno, jestli piješ to či ono, ale hlavně PIJ a dobře se najez! Já jsem na tom byla podobně a jak jsem se stresovala, že přijdu o mléko apod., tak jsem přestávala pořádně jíst a pít a opravdu bych o mléko přišla. Takže v klidu, hodně pij, zdravě jez a budete ok :hug: Máte pěknou váhu, takže chvilka „nedostatku“ dítku neublíží :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
14.8.14 17:53

Ještě nejsem úplně zoufalá, ale je to na nejlepší cestě :) miminko 16 dní a nemůžu ho dostat od prsa, a to doslova! Dnes za celý den spal necelé dvě hodiny a když není u prsa, tak hystericky řve, až se dusí. Je to růstový spurt? Starosti mi dělá to, že dnes už dvakrát blinkal, asi z přecpání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 17:54

@jsem.to.ja zkus spíš dudlík. I když by se to nemělo, tak je možné, že ho to jenom uklidňuje.. :think: tedy to sání - tohle mi dělal první kluk.. byl schopný se přicucnout a být tak celý den.. dudlík po pár dnech vyplivnul a byl klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová