Angína a novorozenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
2.7.13 20:17

angína a novorozenec

Ahoj, prosím o radu (a snad i utěšení). Mám doma dvě děti, 4 roky a 4 týdny. Ta 4letá dcera dneska začala marodit s angínou, má ATB Zinnat. A já se strašně bojím, že se nakazí i miminko… Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
890
2.7.13 20:19

Ještě upřesním, že miminko je na UM už den po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
2.7.13 20:21

Proč si se nezeptala dr.? ona by ti poradila lépe než my ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
2.7.13 20:22

@AstraG S malou na pohotovost jel přítel, já byla doma s miminkem a zapoměla jsem mu říct, ať se zeptá. Tak se ptám, jestli s tím má někdo přímo zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
2.7.13 20:26

No my měli jako rodiče taky anginu, když měla malá měsíc. Zabraly roušky. Ale předpokládám, že malá to asi nezvládne nosit :think: Mudr nám radila roušku, často větrat a co nepřibližovat se…samozřejmě mimo péči - což jsem zvládala normálně s rouškou a s tou jsem teda i chovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
2.7.13 20:28

Ahojky nas maly byl v sobotu na pohotovosti kvuli horeckam a bolesti v krku (ale nejspi jen viroveho puvodu). Taky doufam, ze malou nenakazil. Dr. nam naridila nepriblizovat se k male, dodrzovat vsichni v rodine hygienu (myt si vzdy pred manipulaci s malou ruce). Malemu nakazala jakmile kychne do ruky, zakuka umyt si ruce. Jeste bych nedovolila marodovy pusinkovat malou atd. Jsme taky na UM a nezbyva nam nez doufat, ze jsme to zvladli. Drzi pesticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
2.7.13 20:31

Mě moje mamka - zdravotní sestra - říkala, že pokud malá nebude malého pusinkovat a nebude mu ocucávat dudlík apod., tak by to chytit neměl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.7.13 20:43

@crazymisha Mimčo bude určitě v pořádku, oni jsou ty miminka odolnější a je jedno jestli jsou kojené nebo na UM. My jsme doma měli všichni virozu a jediné mimčo to nedostalo a to jsme žádné opatření nezavedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
2.7.13 21:19

Byla tu asi před 2 týdny podobná diskuse, zkus dohledat.
Moje starší děti taky měly angínu, když měla malá asi 3 týdny a dr říkala, ať se nebojím, angína u kojenců je neobvyklá. Ať miminko nepusinkuje, neolizuje mu hračky apod, mělo by to být dobrý. My dokonce po obědě všichni usnuli v jedné posteli a po probuzení děti měly 40st horečky, takže určitě byly nakažlivý už předtím a mimčo nic nechytlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 23:21

Ahoj všem, prosím o radu, informaci. Dnes mě trochu pobolívalo v krku a byla jsem cca 45 minut s 2 týdenním miminkem(chování, pohlazení, dávání dudlíka rukou do pusy(umytou) atd., žádné pusinkování). Teď večer je mi dost mizerně, vidím to na angínu. Může se ode mě miminko nakazit, když u mě vypukla nemoc až teď? Nebo může se nakazit i kdybych ji měla déle(nevím, jak dlouhou je ta bakterie ve mně, bolest v krku jsem přisuzovala jen celkové únavě)? Dost se bojím. Jsem pitomá, když mě trochu bolelo v krku, neměla jsem k němu chodit :zed:. Podotýkám, že je na UM. Díky všem za odpověď a doufám, že mimi bude OK. Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.14 23:27

A ještě se zeptám, kdyby to ode mne miminko chytilo, za jak dlouho se to u něj projeví? Třeba že bych si za 2 dny řekla, že když je pořád OK a nic mu není, tak tím pádem už ani nebude, když už s ním do kontaktu nepřijdu :think:. Nevíte jaká je doba projevení nemoci od nákazy? Díky všem.

• Citovat
  • Upravit
31672
9.4.14 23:43
@Anonymní píše:
Ahoj všem, prosím o radu, informaci. Dnes mě trochu pobolívalo v krku a byla jsem cca 45 minut s 2 týdenním miminkem(chování, pohlazení, dávání dudlíka rukou do pusy(umytou) atd., žádné pusinkování). Teď večer je mi dost mizerně, vidím to na angínu. Může se ode mě miminko nakazit, když u mě vypukla nemoc až teď? Nebo může se nakazit i kdybych ji měla déle(nevím, jak dlouhou je ta bakterie ve mně, bolest v krku jsem přisuzovala jen celkové únavě)? Dost se bojím. Jsem pitomá, když mě trochu bolelo v krku, neměla jsem k němu chodit :zed:. Podotýkám, že je na UM. Díky všem za odpověď a doufám, že mimi bude OK. Prosím o zachování anonymity.

tak nakazit se může ale fakt je, že miminka těsně po poordu mívají imunitu dobrou…snad to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
9.4.14 23:54

Myslím že miminko má silnou imunitu a pokud si mu přímo neocucala dudlíka, nebo si ho nepoprskala tak to snad nechytne. Navíc teď se chodí často do poradny tak by se to eventuálně včas podchytilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.4.14 00:50

Mela jsem anginu parkrat, kdyz uz byla ditka a ony mely taky parkrat anginu. A chytla jsem to jen jednou od male, a to mela takovou tu peknou - spalovou, vcetne vyrazky po celem tele. A to jsem to chytla, protoze jsem udelala „kolosalni bekovinu“, ani to tu radsi nebudu vypisovat. :) Takze angina sice je infekcni onemocneni, ale zdaleka ne tak infekcni jako treba ryma nebo strevni chripka. Takze bych se nebala. Kdyz jsem mela anginy a uz to bylo jiste, nosila jsem prvni tri dny rousku a fakt poctie myla ruce - porad a davala si bacha aby mi moc nelezly do perin. A fakt se neboj, vetsinou jsem nemela hlidani, takze jsem s nima byla v kontaktu celou dobu a oni ode mne to opravdu nechytly ani jednou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
10.4.14 05:52

Ja ted mela anginu dvakrát a mala to ode me chytla. Prvně 2,5 mes a podruhé 4mes. Podruhé jsem si dávala velkyho bacha a stejne. Ale dle dr. do šesti neděl je minimalni pravděpodobnost. Maji protilátky od matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí